Diş çıkardığı nasıl anlaşılır?

4 aylık bebek ve ne yapılabilir?

Aşırı salya artışı, damaklarda kabarma kırmızılık, huysuzluk acıyla ağlama bu şekilde uykuda ise kalkma, damakta enfeksiyon oluşmuşsa ateş, ağızda tükürük biriktirme ve sürekli birşeyleri ısırma kaşıma hareketi.

Ne yapcaz peki o sıra

Tetagil kullanabilirsiniz. Dişlere soğuk dislikler ile soğuk kompres yapabilirsiniz. O yoksa yeşil soğanı soğutup verebilirsiniz. Ateş 38 derec ve üzerine çıkmış ve düşmeme konusunda dirençli ise calpol verebilirsiniz ve hala çabalarıniza rağmen direnci koruyorsa doktora görünmelisiniz. Takip ettiğim kadarıyla dişin ateş yapmadığını ateşi oluşturan şeyin dişteki/damaktaki enfeksiyon olduğu söyleniyor. Enfeksiyon kaynaklı dirençli ateşi de mutlaka bir doktor görmeli.

Benim oğlumda 4 aylık aşırı salya var yumruklar ağzından çıkmıyor her yakalık değiştiriyorum defalarca çünkü salyasi çoğaldı ondan da geçtim bu son bir haftadır gece uykularimiz kalmadı sürekli ağlayarak uyanıyor emmek istemiyor hiç bir şekilde sakinlesmiyor geri uyutuyorm yarım saat sonra yine aynı sabahlara kadar ağlayarak uyanıyor gaz olmadığını biliyorum gaz ağlaması değil bu. Bütün belirtiler dişi gösteriyor ama napicami hiç bilmiyorum :pensive:

Bizimki diş değilmiş ya atakmış aştık dişe daha var demekki size kolay gelsin Allah hepimizin yardımcısı olsun