Kizlar kızım 3 ay 13 günlük dün gece pek uyumadı bugün de öyle uyusa da parça parça ve biberonu ısırmaya calisiyor emziği ısırmaya calisiyor silikonu parmagima takıp dişini kaşıdım hoşuna gidiyor , çok huzursuz 10 dakikada bir uyanıyor diş için erken değil mi şimdi başlarsa çıkmaz da hemen ilk bebeğim ne olduğunu nasıl olduğunu hiç bilmiyorum tecrübeli anneler bilgi verebilir misiniz
Bizim de öyle o günlerde başladı aynı şekil. 4 ay bitti yeni. Damağı falan da kaşınıyor baya parmağımı da bulursa ısırıyor hatta çenemi falan. Göğüs ucunu ısırıyor her emme sonunda. Ona engel oluyorum farkedince. Bir şey çıktığı yok ama daha günlük bir iki kez kasimaya çalışıyorum ben de. Salya arttı zamanla. Bana da erken geliyor ama galiba baya uzun bir süreç şimdilerde kaşıyamayınca sinirlenmeye başladı kendi elini emerken bile bağırıyor sinirden uykuları da bölük hep Allah yardımcımız olsun
Ayyy daha yolun başındayiz da çok erken değil mi ya çok uzun sürer ya böyle
Benim oğlan 4 aylık başladı kaşınmaya 5ay 3haftalıktı 2 alt dişini çıkardı
Ya bu bebisler çok mu erken çıkarıyor normal mi daha 3,5 aylık kaşıntılar falan
Bide o 4. Aydan 5ay3 hastalığa kadar çektiniz mi böyle uyku yok huzur yok mız mız mız
Canım hangi belirtiler vardı acaba bebeğinizde kakası nasıldı
Benimkide 3 ay 11 günlük geçen 2 haftadır ağzının suyu durmuyor kaşımak istiyor geçen hafta doktora sordum 4 aylık diş çıkaran gördüm normal dişler gelebilir dedi diş etinde kabarması da var
Bizde kabarma falan yok ya görmedim hiç öyle bişey ama akşam karanfil yağı yaptım bu akşama olmuş olur durmazsa yine surcem bakalım , sizde belirti neler biz normalde 3-4 bazen 5 saat deliksiz uyurduk geceleri artık yarım saat 45 dk Max uyuduğu 1 saat sonra uyanıyor emzik bu kadar almazdı valla yicek saniyorum emziği bazen ilk uyandiginda ağlıyor sonra uyanıp ilgileniyorum hoop sabah gibi ilk beni gördüğünde gülücükler saçiyor ama çabuk sıkılıyor uyumuyor dün gece ilk defa uyusun diye gece lambasını falan söndürdüm dışardan ışık az geliyor kocaman açmış gözlerini ooyle bakıyor öyle bana bakarak uyuyakaldı yarım saate , gündüzleri zaten ya hiç uyumuyor uyusa da Max yarım saat yatmak istemiyor çabuk sıkılıyor ay anlamadım çocuğu nazarladim diye düşündüm bı an çünkü çok rahat bı bebekti, 4. Ay atagi erken mi başladı diş mi nazar mı hiç bişey anlamadım ilk 3 ay uyuduk bundan sonra zorlamasın ya
Evet maalesef çektik çok huzursuzdu
Maşallah ishal ve ateş olmadı sadece çok huzursuzdu sürekli eli ağzındaydı salyası çok akıyordu
Sürekli çığlık da atıyor muydu bizde kulak falan kalmadı da
Yok çığlık atmıyordu ama kulağıyla oynuyordu sürekli
Uyku özellikle son 1 haftadır geceleri hiç yok neredeyse sabah 7 gibi akşam uykusuna yatıyoruz öğlen 2 ye kadar sonra hep kısa kısa uykular evde zombi gibi geziyorum ağzımızın suyu durmuyor emzik devamlı ağzında şayet vermezsem elini yicek sanıyorum kaşımaya çalışıyor yapamıyor ağlıyor yanlız kalmaya gelemiyor ağlıyor çok çabuk sıkılıyor ağlıyor mızmızlanıyor herşeyden ishal var biraz ara ara hafif ateşimiz oluyor carpol veriyorum atak haftasındayız ayrıca bu hafta ama dişte zorluyor
Aayyyy okurken çığlık atasim geldi bacım sen napiyon Allah’ım böyle nasıl yapılır ya valla Allah peygamber sabrı veriyor demekki annelere ben de hazırlayayım kendimi artık bakalım bizi bekleyen mücadele çok büyük
4.ayı bitene kadar çok zor oluyo şükür yarın bitiyo bzm ki inşallah 5.ay rahat geçer hayırlısıyla ama evet sende söylemesydn yazının sonunda ben okurken dicektm kendi nazarın değşmtr diye birçok postun altında yorumlarını okudum bahsediyordun kızının uykusndan falan bahsetme valla nazar değiyor ben çok korkarim bişey söylemekten çocuğum hakkınds çünkü ne zaman bişey söylesem onunla ilgili o gün bambaşka birine dönüşüyor Allah yardımcımız olsun inşallah
Ay amin ya ne bilim ilk annelik bide ben böyle bişey duyunca maşallah deyip dua ediyorum herkes de öyledir diye şeyettim . Sana şey soracaktım biz şimdi 3. Ay kontrolüne gittik ben Dr a her ay gelmeye devam edeyim mi dedim 4. Ay da gel ek gıda sürecine başlayacağız 6. Aydan sonra 3 ayda bir gelirsin dedi e 4. Ayda ek gıdaya mi baslaniyor bı merak ettim size de dediler mi öyle 4. Ay kontrolünde
Bzm de pazartesi kontrol var 4.ay daha gitmedik ama daha gitmedik 4.ay bence de erken ama yeterli kilo alamayan ve yemek yeme isteği hareketler yapan bebeklere erken başlatabiliyorlar bende soracam çünkü bnm kız pek kilo alamıyor maalesef bu ayda bitsin 5.ay da artık tadımlara başlarım inşallah oturabiliyomu kızın destekli
3,5 aylığız nasıl oturması gerekiyo bilmiyomki ufaktan başladım valla 10-15 gündür kucağımda falan gotunun altına elimi koyuyorum egzersizlere ellerinden tutup önce oyurtmd sonra ayağa kaldırma ekledik oyun oynarken oturtuyomus gibi yapıyorum falan ay ne komik ya Allah’a emanet çocuk buyutuyoz gerçi hepimiz öyle büyüdük gerçi benim bebem ananeye yakın buyuyo
Yani dizinin üstüne önce oturtup sırtını kolunu destekle başını dik tutabiliyomu bak ama uzun süre oturtma omurgası için iyi değil henüz daha çok küçük ya bzm ki hevesi var gibi oturtunca maşallah kafasını tutabiliyo bazen maşallah maşallah bir ay sonra inşallah ek gıdaya başlayacağımız için oturmayı da öğrenmesi gerekiyo yatarak yiyemez ya bakalım hayırlısı olsun hakkımızda