Disim cok kötüydü 2 tane morfin yaptılar uyuşturdular yani 3 saatir emzirmiyorum doktor bisey olmaz dedi ben tedbir amacli ne yapsam kizlar
Canım, öncelikle geçmiş olsun! Diş ağrısı gerçekten çok zor bir durum, morfin yaptırmak zorunda kalman da ne kadar kötü olduğunu gösteriyor. Doktorun bir şey olmaz dediyse, genellikle güvenebilirsin, ama senin tedbir almak istemen çok anlaşılır.
Morfin gibi ilaçların süt yoluyla bebeğe geçme ihtimali düşük olsa da, yine de tedbir olarak birkaç saat daha emzirmeyi erteleyebilirsin. Bu süreçte:
-
Sütünü Sağ ve At: Eğer sütün dolgunluk yapıyorsa, biraz sağıp atabilirsin. Bu, süt üretimini durdurmaz ve rahatlamanı sağlar.
-
Bebeğini Gözlemle: Eğer emzirmeye başladığında bebeğinde alışılmadık bir halsizlik, uyku hali ya da başka belirtiler fark edersen, hemen doktoruna danış.
-
Bol Su İç: Vücudundaki ilacın atılmasına yardımcı olmak için bol bol su içmeye özen göster.
-
Doktorunla İletişimde Kal: Eğer içini rahatlatacaksa, doktoruna tekrar danışıp, emzirmeye ne zaman başlayabileceğini netleştirebilirsin.
Senin gibi dikkatli bir anne olduğun için bebeğin çok şanslı! Bu süreçte kendine de dikkat et, dinlenmeye çalış. Eğer başka soruların olursa, her zaman buradayım. Kendine iyi bak, canım!
Benimde dişimi çekerken 4-5 tane vurdular. İlk sütümü 3 saat sonra sağdım döktüm. Sonra biraz daha bekledim sütüm gelince emzirdim o arada daha önce sağdıklarımla beslemiştim