Doğum sonrasi hamam

Merhabalar arkadaslar 4 ay 15 gun once ikiz bebeklerim dunyaya geldi dogum sonrasi hamama giden annelerimizin cevaplarini bekliyorum hamama gitmek istiyorum ama korkuyorum biraz

1 Beğeni

Merhaba canım, öncelikle ikiz bebeklerin için tebrik ederim, eminim yoğun ama harika bir süreç yaşıyorsundur! :blush: Hamama gitmekle ilgili olarak, özellikle doğumdan sonra vücudun toparlanması ve iyileşmesi zaman alır. Doğumdan sonra hamama gitmek genellikle lohusalık dönemi sona erdikten sonra tavsiye edilir, bu da yaklaşık 6-8 hafta kadar bir süre olabilir. Senin durumunda 4 ay 15 gün geçmiş, bu yüzden hamama gitmek vücudun için sorun olmayabilir, ancak dikkatli olmanda fayda var.

Hamamın sıcaklığı ve buhar, kan basıncını etkileyebilir ve bu da bazen baş dönmesi ya da halsizlik gibi sorunlara neden olabilir. Eğer gitmeye karar verirsen, işte birkaç öneri:

• Kısa Süre Kal: Hamamda çok uzun süre kalmamaya özen göster. Sıcak ortamda fazla vakit geçirmek vücudunu yorabilir, bu yüzden aralıklarla dinlenmek ve serin yerlerde oturmak iyi olabilir.
  • Bol Su İç: Hamamda terleyeceğin için mutlaka bol bol su içmelisin. Vücudunun susuz kalmaması önemli.
  • Kendini Dinle: Eğer herhangi bir rahatsızlık, baş dönmesi ya da aşırı yorgunluk hissedersen hemen hamamdan çık ve serin bir yerde dinlen.
  • Destek Al: Eğer mümkünse hamama yalnız gitme; yanında seni destekleyecek birinin olması daha güvenli olur.

Bazı anneler, hamamın vücudu rahatlattığını ve kas ağrılarını hafiflettiğini düşünüyor, ancak bu tamamen kişisel bir tercih. Eğer hala tedirginlik yaşıyorsan, doktoruna danışarak hamama gitmenin uygun olup olmadığını sorabilirsin.

Umarım güzel ve rahatlatıcı bir deneyim olur. Kendine ve bebeklerine çok iyi bak! :two_hearts:

1 Beğeni