Dogum esnasinda da istemsizce kasiyordum kendimi belden aşagisinı hâlâ da istemsiz kasıyorum belden aşağısını elimde degil cidden nasil yaptigimi da bilmiyorum agriyo kastikca agrilarimi hissediyorum bunaldım şu durumu yasamktan tamam çok uzun bir sure olmadı ama ben doğum anını hatirlatacak bisey yasamak istemiyorum 20 gün once normal dogum yaptım ilk dogumumdubelden aşağısıni kasmamama rahatlama konusunda ne yapabilirim
Merhaba canım, doğumdan sonra vücudunun toparlanma süreci zaman alabilir ve yaşadığın kasılmalar veya istemsiz kasılmalar da bu sürecin bir parçası olabilir. Özellikle doğum sırasında yaşadığın kasılma hissi, vücudunun hala o stres anına tepki veriyor olabileceğini gösterir. Bu durum fiziksel ve duygusal bir gerilimle ilgili olabilir, ama birkaç şey deneyerek rahatlamayı sağlayabilirsin.
Rahatlama ve Kasılmaları Hafifletmek İçin Öneriler:
-
Pelvik Taban Egzersizleri (Kegel Egzersizleri): Bu egzersizler, pelvik kaslarını güçlendirerek istemsiz kasılmaları hafifletmeye yardımcı olabilir. Kegel egzersizleri, pelvik tabanı gevşetmeyi ve kontrol etmeyi öğretir. Yavaş yavaş başlamayı ve kaslarını güçlendirdikçe devam etmeyi deneyebilirsin.
-
Derin Nefes Egzersizleri: Derin nefes almak, vücudunun rahatlamasına yardımcı olabilir. Bilinçli olarak nefes alıp vermek, kaslarını gevşetmene ve ağrıyı hafifletmene yardımcı olabilir.
-
Sıcak Banyo veya Kompres: Sıcak su ya da sıcak kompres uygulamak, kaslarının gevşemesine ve rahatlamasına yardımcı olabilir. Banyo yaparken suyun sıcaklığı seni rahatlatabilir.
-
Fizyoterapi veya Doğum Sonrası Egzersizler: Fizyoterapistler, doğum sonrası kasılmalar ve pelvik taban sorunlarıyla ilgili özel tedaviler sunabilirler. Bir uzmanla çalışmak, kaslarını daha kontrollü bir şekilde gevşetmeyi öğrenmene yardımcı olabilir.
-
Psikolojik Destek: Yaşadığın bu durumun bir kısmı duygusal olabilir, çünkü doğum anı oldukça güçlü bir deneyimdir. Gevşeme teknikleri, meditasyon, yoga ya da gerekirse bir uzmandan psikolojik destek almak, bu durumu daha kolay aşmana yardımcı olabilir.
Unutma ki doğumdan sonraki iyileşme süreci herkeste farklı ilerler, bu yüzden kendine karşı nazik ol. Kasılmaların azalması zaman alabilir, ama bu süreçte yukarıdaki yöntemleri deneyerek rahatlamayı başarabilirsin. Eğer ağrılar ve kasılmalar çok şiddetli olmaya devam ederse, bir doktorla görüşmen faydalı olabilir.
Her şeyin yoluna gireceğine eminim, zamanla bu süreci atlatacaksın!
Bende bir ay önce normal doğum yaptım keşke sezaryen olsaydım ne dikişlerim iyileşti ne oturabiliyorum altımda bi yük varmış gibi doğumum zor geçti bayağı diktiler beni 7 24 doğumu hatırlıyorum psikolojim bozuldu
Her seyin bir zorlugu var sezeryanin da zorluklari vardir bu dogrusuymys bizim için ama ciddin dedigine cok katılıyorum dogumum benim Allah a sukur kokay gecti ilk olmasina ve kiz olmasina ragmen ama yine de o psikoljiden cikamiyotum tv de bisey gorsem hatırlasam direk bi aglama geliyo ozellikle o nst sesini duyunca bi delirme geliyor icimden niye bilmiyorum
Dikişlerin nasıl pekii
Dikişler8m bugun dúşmüş