Doğum sonrası Safra kesesinde Taş, Kan'da Enfeksiyon

14 gün önce Normal doğum yaptım. Doğum yaptıktan 3 gün sonra apar topar acile gittim ve safra kesesinde 8mm çapında bissürü küçük küçük taş olduğunu öğrendim. Acildeki doktor ameliyat olmam gerektiğini söyledi. İlaç verdi gönderdi. 24 temmuzda bu alanda iyi dedikleri bir doktora randevu aldım ilk muayene de ne diyecek bilemiyorum.
3 gün önce tekrar apar topar acile gittim bu seferde kanımda yüksek derecede enfeksiyon olduğunu öğrendim antibiyotik tedavisine başladım.
Kullandığım ilaçlar her ne kadar sütüne geçmez deselerde bebeğin durumundan anlaşılıyor ki öyle ya da böyle geçiyordur. Mecbur hem ilaçları kullanmak zorundayım hemde bebeğim emiyorken emzirmek zorundayım.

Aranızda bu rahatsızlıkları yaşayan varmı veya cevrenizde? nasıl bir süreçten geçtiniz? Önerilere açığım​:roll_eyes::pray:t2:

Çok geçmiş olsun

1 Beğeni

Nuran arkadasda vardi galiba oda zorlu gecirdi yazik sureci.

1 Beğeni

Sudunu bolca sag ne kadar sagabiliyorsan.
Buzluga depola.
Bende antibiotik kullaniyordum 3 gun emzirmek yasak. Ilaci birakinca
3 er gunluk hep ilac tedavin bitesiye kadar
Biberonla besle.
Sagdigin sudu ver.
3 gun sonra tekrar bidaha.
Sudun yetmedigi

Hastane bunu veriyo sudun yetmedigi yerde
Anne sudune en yakin mama bu.

1 Beğeni

Doktorun emziremezsin demediyse eğer emzirirken kullanabileceğin güvenli ilaçlar var onlardan vermiştir diye düşünüyorum, ben hamilelikte farklı bi rahatsızlıktan açık ameliyat oldum ne kadar zor süreç olsa da geçiyor evladın için dayanıyorsun Allah acil şifalar versin canım

1 Beğeni

Çok geçmiş olsun , Allah yardımcınız olsun​:palms_up_together:

1 Beğeni

Çok teşekkür ederim :pray:t2:

Çok teşekkür ederim :pray:t2::cherry_blossom:

Gittiğim her doktor bir önceki doktorun verdiği ilaçları beğenmeyip başka ilaçlar verdi hep ve hepsi de bir oncekinin verdiğine bu süte geçer emzirme demediler mi diyo vallahi o kadar çok kafam karıştı ki anlatamam​:roll_eyes:. Bebiş için mecbur dayanıyorsun her zorluğa, çok teşekkür ederim :pray:t2::cherry_blossom:

1 Beğeni

Amin çok teşekkür ederim :pray:t2::sparkling_heart:

1 Beğeni

40 gün önce doğum yaptım. Ben de bı kontrol olayım diye kadın doğuma gittim. Ultrason istedi. Ultrasonda safra kesemin taş dolu olduğunu söylediler. Ama ben hiç rahatsızlık yasammadim. Şikayetim olmadı. Ya da olmuştur belki ben hamilelikten dolayı olduğunu sandım galiba. Doktora gitsem kesin ameliyat diyecek . Şu an hiç ameliyat olmayı düşünmüyorum çok zor bir doğum yaptım hala iyilesemedim. Siz hangi doktora gittiniz dahiliye mi bakiyor genel cerrahi mi acaba nereye gitmem lazim

2 Beğeni

Şimdi nasılsınız?

1 Beğeni

Hamileyken sağ omzum, sırtım ağrıyordu her defasında hamilelikten kaynaklı olduğunu düşündüm ama aslında safra kesesindeki taşların habercisiymis. Belki bende farkında olmadan başka ağrılarda çektim ama hepsini hamileliğe yordum çünkü benim çok sıkıntılı geçmişti hamileliğim. Kartal eğitim araştırmaya gittim genel cerrahiye. Kan tahlili ve ultrason istedi kan tahlili verdim bu ayın 5 inde de ultrason var. Ultrason çekildikten sonra ne diyecekler bilmiyorum ama ilk muayenede ameliyat önermiyorum eğer herhangi bir hastalığın yoksa, ağrıların sık değilse dedi. İlk öğrendiğimde ultrason çeken doktorda bol bol sütünü sağ, kırkın çıkınca kendini iyi hissettiğin bir dönem çok geç olmadan ameliyat ol tek çaresi bu olur demişti. Sizde kendinizi iyi hissettiginiz bir dönem kesinlikle ihmal etmeden gidin gerçekten dayanilacak ağrı yaşanmıyor hatta kanala düşerse doğumdan daha beter bir süreç oluyormuş kime sorsam öyle dedi ki kaç kere ağrı yüzünden acillik oldum hepsinde de saatlerce perişan oldum serumlar ilaçlar bebeğimden uzak kaldım şimdi korkuyorum evde tek kalmaya çünkü ağrı geldiği an nefes dahi alamıyorum iki büklüm kalıyorum bebekle yalnız bu ağrıyı çekmek zor olur o yüzden eğer ameliyat ol derlerse geç olmadan olucam ama başka bir yolu var mı ameliyat olmadan bilemiyorum. Çok geçmiş olsun :pray:t2::cherry_blossom:

Arada bir ağrılarım oluyor direk acile gidiyorum serum ve ilaç veriyorlar ama artık kısa süreli değil saatlerce ağrı çekiyorum o yüzden çok zorlanıyorum o sıra. Genel olarak doktorların verdiği ilaçları kullanmayı bıraktım çünkü bebeğe sütten geçtiğini fark ettim ilaçlardan dolayı bebeğim çok halsiz hareketsiz kalıyordu. Zaten acile ağrı için gidince verdikleri ekstra serum ve ağrı kesiciler kullanacagim ilaçlarla fazla geliyormuş gibi hissediyordum. Kanımdaki enfeksiyon içinde antibiyotik vermişlerdi o bitti ama tekrar onun için gidemedim doktora. İyi oldukça bebek için süt sagiyorum stokluyorum ne olur ne olmaz :pleading_face::face_exhaling:

Rabbim yardımcın olsun canım :palms_up_together:

Emziren anne ilaç kullandıktan 2,3 saat sonra emzirmeli demişti doktorum ,ben kullanıyordum 1 ilaç 2saat sonra emziriyordum

1 Beğeni

Çok teşekkür ederim :pray:t2: galiba ilaçtan ilaca göre değişiyor kullandığım bir ağrı kesici ve antibiyotik içinde 6 saat emzirme demişti başka doktor

1 Beğeni

Emzirirken kullandığınız ilacın güvenli olup olmadığını sağlık uzmanlarının kullandığı “e-lactancia” üzerinden öğrenebilirsiniz, içiniz rahatlar
İlacın isminin altında yazan etken maddeyi site üzerindeki alana yazdığınızda yeşil yada turuncu yanıyorsa güvenli olduğunu gösterir kullanabilirsiniz

1 Beğeni

Aa bilmiyordum çok teşekkür ederim kesinlikle bakacağım :pray:t2::cherry_blossom: