Doğum sonrası vajinadan baloncuk sesi gelmesi

Kızlar 1ay önce doğum yaptım. Çoğu kadın gibi banada dikiş atıldı. Ancak vajinam genişlemiş gibi hissediyorum. Ayakta adım atarken ya da bacağımı hareket ettirirken baloncuk patlar gibi ses geliyor. Sinirim bozuluyor artık başkaları duyacak diyede geriliyorum. Cinsel hayatı nasıl etkiler diyede korkuyorum açıkçası

1 Beğeni

Aynı sorun bende de var koltuğa oturuken icine hava giriyor ve baloncuk gibi çıkıyor. Ama cinsellikte eşim genişlememiş dedi

Canım o bi sure oluyor hatta ben iliskiye girdigimdede hava giriyorsu o ses cikiyordu bir sure sonra geciyor

Çok doğum yapan kadınlarda, yaşla birlikte ve bazen de yapısal olarak vajina genişlemesi olabilir. Genişlemiş vajinaya ilişki sırasında daha çok hava girer ve vajinadan gaz çıkmasına yol açar.

Pelvik taban kaslarınızı sıkın ve 5 saniye boyunca tutun. 5 saniye dinlendikten sonra bu işlemi 3 4 defa tekrarlayın. Daha sonra ise süreyi arttırarak, kasınızı 10 saniye boyunca kasılı tutun. Kasılma sonrasında kasınızı 10 saniye dinlendirin. Bu egzersizleri günde 3-4 defa tekrarlayabilirsiniz.

Doğal yollarla vajinada sıkılaşma sağlayabilmenin tek yolu, kegel egzersizleridir. Kegel egzersizleri, pelvik tabanda bulunan kasların düzenli olarak kasılıp gevşetilmesiyle, güçlendirilmesi esasına dayanır. Düzenli uygulandığı takdirde bir miktar vajinal sıkılaşma sağlanabilir.

Canım bende de aynı sorun vardı normal doğum yaptım bazen arada oluyordu çocuklarımın yanında veya da bir misafirin yanında böyle ses geliyordu ay duyacaklardı utanıyordum resmen bazen de çocuğumun üstüne atıyordum agaz çıkarttı vesaire hani duyarlarsa ayıp olmasın diye çok kötü bir durum bizim için ama daha deminki attığım her şeyi evde yaptım artık öyle bir problem yok sen de deneyebilirsin oturduğun yerde bile rahimi sık bırak sık bırak sık bırak o çok işe yarıyor idrar torbasını sarkmasını bile engelliyor