Dogum yapanlar bakar mısnz

Dogumdan sonra 40 imiz çıktıktan sonra rahim tarama testi yapılıyormuş nasil yapiliyor acitiyor mu yaptiran var mi devlette yaptiricam ama ne zamana cikiyo sonuçları??
Rahim tarama testi normalde de yapiliyor mu yoksa doktor gerek gördüğünde mi yapiliyor?

Bu tarama sadece normal doğumda mı yapılıyor? Ben sezeryan oldum doktorum 40 ın çıkınca gel kontrole smear testi yapcaz demişti ama gitmedim kontrole bilen biri benide aydınlatabilir mi​:grin:

Bunu bilmiyordum bak öğrenmiş oldum

Hiç acimiyo r ben yaptırdım bunu zaten senede birdefa yaptırmak gerekli yani korkulacak bişey yok

Sezeryan oldum. Beni de kırkım cıkınca kontrole cagırdı gecen gun gittim dikişlerimin iyilestigini soyledi ve üç ay sonra smear testi için cagırdı. Bende bir sorun olup olmadıgını neden yapılması gerektiğini sordum ve rutin kontrol dedi senede bir yapılması gerekiyor dedi.

@BaharEsila spekulum takılıyor ve rahim agzından sürüntü alınıyor basit kısa süren bir işlem sonuc birkaç güne cıkıyor

Bana test falan demedi doktorum.sezeryan doğum yaptım Ama alttan muayne etti rahim ağzına falan bakdı ultrasonla bakdı bi sıkıntı yok rahimde dedi. Test falan bişey demedi acaba gerekli bişey mi ilk defa sizden duyuyorum

1 Like

Beni de doktor çağırmıştı kırkı çıkınca bende gittim az acıyor ama pek değil rahimden ufak suruntu alıyor sanırım onu labaratuvara gönderiyor olması gerek bence erken teşhis için bence gidin baktırın derim.

Acaba ozelde mi dogum yaptiniz devlette mi? Beni de cagirmadilar cunku 40 gun sonra. Sadece 10 gun sonra normal bi kontrole gittim, suruntu falan alinmadi.

Ben özelde yaptım

Ben hamile kalmadan genel kontrol olsun diye vermiştim smear testi. Bu kadın hastalıkları için aralıklı alınması gereken bir şey direkt doğumla ne ilgisi var bilmiyorum ama normal bir zamanda da gidip verebilirsiniz. Ben muayene olmadım diye başka bir şey kaçırdım mı acaba dedim de 5 günlük kontrolde rahmime dikişlerime bakmıştı doktorum iyi demişti bir şey kaybetmedim o zaman

Ben özelde yaptım dogumumu devlette de demeleri lazım aslında ama

Ben de ozelde yaptim da acaba devlette mi cagiriyolar diye merak ettim

Smear testini hamile kalmadan önce yaptırmıştım acısı çok çok az doğumdan sonra bana yapılmadı daha belkide dikiş kontrolüne daha gitmedim ondan olabilir bana sadece ultrasonla dikiş kontrolü yapılıcak denmişti üniversite hastanesinde doğum yaptım ben