Merhaba kızlar doğum yapalı 29 gün oldu ve ben mucize bebek uygulamasinın forumunu yeni bulabildim bebekle ilgili şeyleri mucize anne’den sorup duruyordum. Sanırım beynim artık tüm kapasite bebeğe çalışıyor başka birşeye aklım kalmamış gibi hissediyorum
Ya başlığa o kadar güldüm ki. doktor bişeyler diyor mesela yazar mısınız ben hiç bişey anlamıyorum diyorum Bi de en komiği dışarı çıkınca ne yapacağımı bilemiyorum. Aşırı kaotik geliyor trafik, insanlar, sesler. Sadece bebeğe odak olmaya alışmışım.
Ben doğumdan sonra beynimin yarısını değil tamamını kaybettim sanırımdün bebeği doktora götürdük doktor kağıt var mı elinde diyor var mı bilmiyorum ki diyorum kağıtta elimde kaçıncı çocuk dedi baya bi bakıştım doktorla beynim durdu bi an cevap veremedimdut yemiş bülbüle döndüm bu aralar acilen kendime gelmem lazım bu ben değilim
Bende ilk doktor kontrolünde hicbirseye odaklanamamıştım. Zamanla toparlanıyor insan bu defada sosyal hayat bittiği için psikolojik olarak kendimi kötü hissediyorum hatta acaba bı psikolog ile mi gorussem diyorum o kadar iş hayatıma ara verdim arkadaş görüşmeleri bitti hayatım bebek olunca duş almak için bile eşimi bekliyorum. Gerçekten yaşadıklarımım çok zor günler beynimizin tamamı gidiyor bence
Bebek 18 günlükken doktora götürdük. doktor soruyor ki bebek kaç haftalık doğmuştu, ısrarla 18günlük diyorum hele evde kocam benden ne çekiyor. IQ yerlerde sürünüyor
Şuan hatırlamıyorum ama bebekle ilgili birşey daha sordu, döndüm sekretere bakıyorum onun cevaplaması gerekiyormuş gibi bir de doğumdan önce tek başıma bebekle dışarı çıkıp gezme tozma hayali kuruyordum
başlığı görünce kendimi gördüm bende öyle oldum galiba beynim yok gibi hissediyorum arada
Tam da dediğiniz durumdayım 22 Kasım tarihine bebeğime doktor randevusu almıştım. Muayene saati geldi. Sistemde sıkıntı var sizin randevu görünmüyor dediler. (O gün de meslektaşım ne alakaysa öğretmenler günümü kutladı ve ben de o günü 24 Kasım sandım ) Eyvah dedim randevu geçti. Sekretere randevunun ekran görüntüsünü gösterdim. O an içim içimi yiyor tarihe dikkat etmese bari diyeTamam sistemde sıkıntı var dedi kontrolümüzü olduk. Diğer randevuya girmeden telefonumun 22 Kasım olan tarihini 24 Kasım diye değiştirdim. O ara eşim de araba vizesine gitmişti. Acele ile onu aradım. Senin vize randevusu 22 Kasım’daydi, bugün ayın kaçı bir bak bakalım diye söyledim. Durumu fark ettikten sonra gülme krizinden çıkamadık eşimle. O kadar kontrol muayene olayı var ki yenidoğan bebekte. Bebeğimi göz kontrolüne görüyoruz, fizik tedavi için gelmiştik diyorum. Ne zaman toparlaniriz ya da toparlanır mıyız bilmiyorum ama bu kafa ayrı bir kafaymış
Tek tesellim yalnız olmamak, hepimiz aynıymışız
Ay bu formu okuduğuma çok sevindim tek ben böyleyim sanıyordum ve bende 2 tane okula giden çocukta var bazen aal aval suratlarına bakıyorum algım komple kapalı
Kesinlikle yalnız değilsiniz
bende öyleyim beynim tamamen bebeğe çalışıyor her seyi unutuyorum. Gözümün önündekini bile yana döne arıyorum. Bebek aglama da ağlıyormuş gibi sesleri geliyor
Ben tamamını kaybetmiş olabilirim yolda gidiyoruz bebek arabsında bebeğim o kadar yavaş sürüyorum ki diyorum ya bi tümseğe çarparda düşerse yaralınrsa çok korkuyorum görümcem diyor asıl bu kadar yavaş sürersen bi araba çarpacak Allah korusun yani tamamen bebek odaklıyım bana söylenen şeyi bi saat sonra unutuyorum sosyal hayatım bayağı bitme noktasına geldi ama ona rağmen evime yakınlarımu çağırıyorum kızımın kırkı çıktı yemekli mevlüt verdim bütün yemekleri tek başıma yaptım çeşit çeşit çok zordu kimse bana yardıma gelmedi evim küçük çok fazla insanla doldurup sıkıştrmak istemedim bi on beş yirmi kişi fln vardı ona rağmen bana niye onu çağırmadn bunu çağırmadın diye sorup duruyorlar tek başına bu kadar şey yapmış bi yandan bebek bi yandan bunca iş mahvoldum beynimin tamamını o gün kaybetmiş olabiliirm yorgunluktan ziyade insanları bi türlü memnun edememekten ondn sonra da kaç defa çaya çağırdm yakınlarımı ailenin her üyesni arayıp davet etmedim diye trip yedim bi kişiyi arayıp hepiniz gelin demek yerine tek tek aramam gerekirmiş bebek değil de bu insanların anlayşsz tavırları bnm beynimi yaktı diyeblrm
Konudan alakasız ama duş diyince söylemeden geçemedim. Bende çok öyleydim duş konusunda kendimi kötü hissediyordum. Sadece tavsiye uyutur uyutmaz bekliyorum baktım dalmış yanına beyaz gürültü açıyorum banyonun kapısını da tam kapatmıyorum hızlandırılmış duşa giriyorum daha hiç uyanmadı tavsiye ederim. Banyoda da dua ediyorum 5 dk daha uyusun diye
Yok artık bulmuş da bulandırıyorlar. Vallahi helal olsun fazlasıyla yapmışsın yeni bebekli biri olarak. Bana kim geldiyse çayı kahveyi bile kendisine yaptırdım rica edip, meyve servisine kadar. ikinci çocukta kimse kapımı çalmaz artık çünkü o kadar yorgun bitik hissediyorum ki, gelenler birşeyler konuşuyorlar konuşuyorlar ben boş boş yüzlerine bakıyorum, dinlemediğimi sonradan farkediyorum. Sadece hıhı deyip geçiyorum muhabbetlere
Aslında annemde aynısını dedi çocuk uyuyunca git dusunu al diye ben cesaret edemiyorum ama artık cesaret ederim biraz daha büyüdü çok şükür.
Siz bordo berelisiniz maşallah aklım çıkıyor ben duştayken ağlamaktan katılır kalırsa diye. Bırakıp diğer odaya gidince bile hayali ağlama sesi duyuyorum
Benim hayali değil hep gerçek. Sırtı yere değdiği an en yüksekten başlıyo ağlamaya…
Zaten anne olunca tipim kaydı birde üzerine değişik kokular gelince başka çarem kalmadı
Benim banyo ile yatak odam tam karşılıklı iki kapı açık üşüyerek yapıyorum. banyo süreside kısaldı birde arada suyu kapatıp bakıyorum ses yoksa devam