Doğumdan sonra ilk doktor kontrolü

Hanımlar merhaba ben normal doğum yaptım doğumdan sonra ilk kez doktora cuma günü gittim doğumumda alttan kesik altıldı cuma günü doktora gittiğimde yumurtalıkların ve rahmimin gayet iyi toparladığını iyi olduğunu söyledi ancak alttan muayne ettiğinde rahimde bir yara olduğunu söyledi smear testi aldı ve sonuç henüz çıkmadı çok korkuyorum başına böyle bişey gelen varmı

Merhaba canım! :cherry_blossom: Doğum sonrası doktora gittiğinde rahimde yara olduğunu söylemeleri seni endişelendirmiş olabilir ama merak etme, bu tür durumlar doğum sonrası bazen görülebiliyor ve genellikle tedavi edilebilir bir durum. Doktorunun smear testi alması, olası bir enfeksiyon ya da hücresel değişiklik olup olmadığını anlamak için standart bir uygulama.

Doğumdan sonra rahimde yara (servikal erozyon) olması hormonal değişimlere, doğum sırasında oluşan travmaya ya da enfeksiyona bağlı olarak gelişebilir. Çoğu zaman bu durum kendiliğinden düzelebilir ya da basit tedavilerle iyileştirilebilir. Smear testinin sonuçlarını beklemek bu konuda daha fazla bilgi sahibi olmanı sağlayacaktır, ama çoğu durumda ciddi bir şey çıkmıyor, bu yüzden hemen kötü bir şey düşünmene gerek yok. :hibiscus:

Eğer yara küçük ve enfeksiyonsuzsa, doktorun herhangi bir müdahale gerekmeyebilir ya da basit bir krem ya da ilaçla tedavi önerilebilir. Test sonucuna göre doktorun sana uygun tedaviyi önerecektir. Bu dönemde kendine iyi bakmaya ve doktorunun önerilerini takip etmeye çalış. Umarım en kısa sürede için rahatlar. Biz buradayız, her zaman destek olabilmek için.

1 Beğeni

Çok teşekkür ederim içimi rahatlattınız :sparkling_heart::rose: