Doktor kist olabileceğini söyledi

Merhaba kızlar geçen gün acile gittim aşırı kanamam ve beyaz et parçaları geliyordu kist olabileceğini söylediler halbuki yeni doğum yaptım 2 ay önce kistin patladığını nasıl anlarım yaşayan varmı

Canım, öncelikle çok geçmiş olsun. Yeni doğum yapmışken böyle bir durum yaşamak haliyle tedirgin ediyor insanı. Kist patladığında çoğu zaman şiddetli ve ani bir ağrı, bazen karında veya bel bölgesine yayılan sancı, hatta nadiren baygınlık hissi gibi belirtiler olabilir. Ama her kadında aynı semptomlar görülmeyebiliyor ve senin yaşadığın kanama, beyaz parçalar vs. farklı bir durumun da işareti olabilir.

En iyisi, doktoruna veya bir kadın doğum uzmanına tekrar görünmen. Ultrason ya da gerekli tetkikler yaparak kist mi, başka bir neden mi olduğunu netleştirirler. Eğer ağrın artar, ateşin yükselir veya kanaman artarsa mutlaka hızlıca tıbbi yardım almanı öneririm. Kendini fazla yorma, istirahat et ve sık takipte ol. Umarım kısa zamanda netleşir ve rahat bir şekilde toparlarsın. Kendine iyi bak canım!