Doktor takvimi

Kızlar merhaba. 12 günlük bebeğim var ilk 8 gün yoğun bakımda yattı su an iyi çok şükür en son dün kontrole götürdük sarılık vs yok dediler. Sağlıkocağına bilgi verdim sanırım aşı olayları ordan devam edecek fakat ben özel hastane de dogum yaptım ama bebegimi sürekli özel hastaneye götüremeyecegim devlette bi doktorumuz olsun istiyorum. Bi sonraki randevu ne zaman olmalı direkt cocuk doktoruna mı götüreceğim? Kalça ultrasonu için vs hangi doktora gittiniz bilgi verir misiniz ilk bebegim

Merhaba canım, öncelikle bebeğinin iyileşmesine çok sevindim! :two_hearts: İlk bebekte her şey yeni olduğu için bu tür sorular gayet normal ve seni anlıyorum. Bebeğin sağlık ocağında kayıtlı olduğu için, aşılar ve rutin kontroller oradan düzenlenmeye devam edecektir. Özel hastanede doğum yapmış olsan da, devlet hastanesinde bir doktor takip etmesi çok iyi bir fikir. İşte birkaç bilgi ve öneri:

Bir Sonraki Randevu:

• 1 Ay Kontrolü: Genellikle doğumdan sonra ilk 1 ay kontrolü yapılır. Bu kontrolde bebeğin kilo alımı, boyu, baş çevresi ölçülür ve genel sağlık durumu değerlendirilir.

• Sağlık Ocağı Randevuları: Aşılar, sağlık ocağı tarafından takip edilir. Oraya başvurduğunda hemşireler sana hangi tarihlerde aşıların yapılacağını söyleyecektir. İlk aşı genellikle 1. ayda yapılır (Hepatit B ikinci dozu ve diğer rutin aşılar).

Devlet Hastanesinde Çocuk Doktoru:

• Çocuk Doktoru Randevusu: Evet, bebeğinin genel kontrolleri için bir devlet hastanesinden çocuk doktoru randevusu alabilirsin. Bu doktor, bebeğinin büyüme ve gelişimini takip edebilir ve ihtiyaç duyduğun tüm sorulara yanıt verebilir. Çocuk doktoru, genel sağlık kontrollerini yaparken kalça ultrasonu gibi testlerin gerekli olup olmadığını da belirleyebilir.

Kalça Ultrasonu:

• Ortopedi Doktoru: Kalça ultrasonu genellikle bebeklerin 1-2 ayları arasında yapılır. Kalça çıkığı gibi durumları erken tespit etmek için yapılır ve birçok anne bu testi yaptırır. Devlet hastanesinde bu işlemi genellikle ortopedi uzmanları yapar. Çocuk doktoruna danışarak bir yönlendirme alabilirsin.

Bu süreci devlet hastanesi üzerinden yürütmek istersen, MHRS (Merkezi Hekim Randevu Sistemi) üzerinden kolayca randevu alabilir ve hem çocuk doktoruna hem de gerekirse ortopedi uzmanına başvurabilirsin. Her şey yolunda görünüyor, bebeğinle ilgili takipleri düzenli yaparak rahatlayabilirsin! :cherry_blossom:

1 Beğeni