Bebeğimin gece aniden ateslendigini gordum iniliyordu 39.5 di hemen acile götürdük hic birsey yapmadilar cocuk doktoru baksin dediler bakti bogazinda enfeksiyon var dedi ilac yazdi gonderdi hic birsey yapamayiz dediler sonra antibiyotik icirdim ve bebegim aradan zaman gecince morardı okadar cok morardiki cok korktum birsey oldu diye halsiz dustu hemen ozele goturduk igne yapildi fitil verildi agiz yolundan ilac verildi kan alindi domuz virüsüne yakalanmış o ilaclardan sonra kesildi morluğu kendine geldi evdeyiz suan saat 3 gibi falandi suan vucudu buz gibi ne yapcami bilmiyorum atesi gitti surekli agliyor uyumuyor kucakta ağlıyor gece boyu uyumadı LÜTFEN KALABALIK ORTAMLARA GİRMEYİN BEBEGİNİZİ SOKMAYIN EVİNİZE HASTA BİRİLERİNİ ALMAYİN BEN BEBEĞİMİ DIŞARI BİLE ÇIKARMADIM ONA RAMEN KAPTI DOKTORUMUZ SALGIN VAR AYNİ ORTAMDA BULUNMAK BİLE HAVA YOLUYLA BULASİYOR DEDİ GERCEKTEN ÇOK ZOR GEÇECEK BİZİM İCİN ALLAH TÜM HASTA BEBEKLERİMİZE ŞİFA VERSİN
Çok geçmiş olsun.herkesten duyuyırum bu ara domuz gribi ve koronayı. Bebeklerimizi Allah korusun . En basiti aşıya götürüyoruz .
Nasıl koruyacağıZ bilmiyorum
siz anlatınca bile kalbim acıdı. Şifa versin Allah yavruna![]()
![]()
Çok geçmiş olsun, Allah bir daha yaşatmasın.
geçmiş olsun Rabbim şifa versin tüm hastalara..geçen hafta amcamın cenazesine gittim mecburen orda mi kaptı bilmiyorum gece ateşi yükseldi 37.5 falandı öksürükte vardı bütün akintisiyla sabah çocuk doktoruna götürdük sadece takip edin ateş yukselirse getirin dedi..gece 38.7 oldu düşmedi sabaha kadar uyumadı ağlaya ağlaya boğazı iyice gitti acile götürdük antibiyotikle dolven calpol verdi oradayken ağızdan bı dolven verdiler yarım saat ateşin düşmesini bekledik sonra eve geldik 4 gunu geçti hala öksürük burun akıntısı var şükür ateşi yok ama kucak harici durmuyo gece yarım saatte bir öksürükten uyaniyo burnu tıkanıyor açarken agliyo iyice tikaniyo kısır döngü oluyo tüm gece bir an önce geçse oda bende çok yorulduk kol bel kalmadı bende ![]()
![]()
![]()
![]()
Çok geçmiş olsun. Anlattığınız durumu yaşayalı daha bir hafta olmadı bile. Gece önce büyük oğlum ateşlendi, ateş düşürücü verdim ama sayıklıyordu. Gece 4-4.30 oldu 4 aylik bebeğim ateşlendi sızlandı inledi. Onada ateş düşürücü verdim. Sürekli baktım ettim. Sabah 7 de kalktım yine atesliler ve 39.8 nerede ise 40 hemen acile gittik. Küçüğümun damaryolunu açamadilar kan aldılar şurup verdiler düşmezse açalım dediler. Büyüğe de serum takıldı onuda ikincide taktılar. Küçükte idrar yolu enfeksiyonu var dedi kültürde iki güne çıkar dedi. Uzman hekimle görüşüldü o kültür sonucuna göre antibiyotik yazalım dedi. Acil hekimide ateşin düşmedigini görünce bize sordu yazın hocam dedik. Eczaneye gidince ilacı ödemedi aile hekimine gittim yazdırmaya bu ilaç 6 ayliktan önce küçüklere yazılmaz dedi durumu anlattim randevu açıp uzmana gönderecekti randevu yokmuş. Gönulsuz yine de yazdı ve mutlaka uzmana götür dedi. İçime kurt düştü. İlacı aldim ama kullanmak içimden gelmedi. Başka devlet hastanesine gittik sırf ilacı kullanalım mi veya başka yazar mi diye gittik. Bu arada bebeğim hala ateşli. (2 aylıkken antibiyotik kullandık yine ondan yazdı sandım ben ilk etap, başka imiş bu) Hastanede gittik doktor muayene eder etmez yatış verdi poliklinikte sadece zıbın vardı onu fln çıkartıp ıslak peçeteleri koydurdu. Sekreteri bizi hemen servise yönlendirdi. Damaryolu açıldı ateş düşürücü serum takıldı. O geceyi zor atlattım, hiç kolay olmadi bana . İki kişilik oda tam bebeğim sustu uyuyor yandaki bebek ağlıyor, o uyuyor benimki ağlıyor. Sabaha kadar tetikte idim. Ertesi gün kan alındi, bakıldı. Kültür sonucuda temiz gelmiş bu arada.Damardan antibiyotik alıyordu bu sıra. Sonra diğer oğlumuda aynı doktora muayene için getirdi eşim orada söyledi ikiside influenza olmuş.Bunun ilacı varmış onu başladık işte.5 güne tamamlayın dedi. Şu an evdeyiz hala antibiyotik ne kullanıyoruz ama elhamdülillah çok çok iyiz .
Uzun anlattım çünkü ateş öyle kolay birşey değil ve içinize sinmeyin birşeyi yapmayın. Bize nerden geldi derseniz babadan geldi büyük ihtimal ve çocukları alıp sevmedi, Öpmedi ama aynı ortam yetti maalesef. Ki ben havalandırırım her sabah, gün içinde..
Sizede çok ama çok geçmiş olsun. İnatçı ateşi varsa ve çok küçükse bebeğiniz lütfen götürün yatış yaptırın en azından 1 gün.Sizi o kadar iyi anlıyorum ki o telaşı korkuyu …
Birde bu influenza biraz araştırırsanız ciğerleri fln etkiliyormus öksürük fln oluyormuş.
Çok geçmiş olsun rabbim tez zamanda şifa versin sizinde yardimciniz olsun inşallah![]()
çok geçmiş olsun bebek hastaligi çok zor Allah yardımcıniz olsun ..öksürük geçmedi hala burun akıntısı devam ediyor bizde kan falan almadılar antibiyotikte 3 günün sonunda sarardı dolapta olmasına rağmen vermek istemiyorum bozulduysa ya diye
Sararması normal yazıyor içerisinde
bizimkide koyu sarı oldu hatta. Ateşi devam ediyor mu peki?
Cocuk doktoruna muayane olabildiniz mi peki. Çok geçmiş olsun salgın varmış özellikle 1 yaş altı bebekler için kalabalık ortama girmemek gerekiyor
Cok gecmis olsun canim buyuk kizimda gecirdi 4 yil once ondan bana gecdi inan agrimadik yer kalmiyo bebeginde agrisi cokdur ondan agliyodur
sabaha karşı 6 da bı eli ayağı yandı 37.5 civarında oldu verdim dolven
Hanimlar sizlerede çok geçmis olsun bebegim düne göre biraz daha iyi kucakta bile huzursuz icmesi falan guzel ama arada rengi soluk boyle elleri ayaklari vucudu hafif morarir gibi oluyo geri geciyo geri oluyo vucudu soğuk atesimi var üsüyormu anlayamiyorum ates olcer yanlis olcum yapiyor galiba sizinde bebeklerde oluyormuydu hastayken renk solması pembeligi gidiyor hafif
Benimki beyaz olmuştu böyle rengi atmıştı yani gözlerinin altı kırmızı idi ateşten, ağlamaktan. Her türlü belli oluyordu hani
Tekrar çıkarsa mutlaka götürün. Domuz gribinin kendi ilacı var onu veriyorlar 5 günlük tedavi. Hatta odada kalan diğer bebek hava alıyordu domuz gribi değildi bizimle beraber ona da aynı ilacı başladılar olmasın diye. Hava yoluyla bile bulaşıyor çünkü. İlk gün bezinide açıp soğuk uygulama yaptık sonra kapattım. Sifir kol zıbınla geceyi geçirdik hatta gaz birikti sonra soğuk bezleri koyduğumuz için. Hem ateş hem gaz…Hemşire uğraştı gazını çıkarmak için ne. Sağolsun hemşire çok iyiydi Allah razı olsun. Her bebek ağlaması duyduğunda odaya geldi ateş ölçerle çünkü korktuk hepimiz.
Vücudu sıcak eller ayaklar buzdu.Hemşire Vücudu yavaş yavaş soğur ama ellerini ayaklarını sen sıcak tut dedi.
Çok geçmiş olsun şuan aynı belirtileri yaşıyorum bı haftadır kucamdan inmiyor çocuk öksürük hafifledi ama ateş kusma huzursuz hala devam ediyor sizinki nasıl oldu bir hafta dir inip geri çıkan ateşimi olur ya
Çok geçmiş olsun ya bu nasıl hastalıktır sizde kusmada varmiydi kakasinda çok affetsin sürekli yapmıyor ama günde iki defa falan çok sulu yapıyor şimdide ateşlendi yine bir hafta surermi ates
benimkinde kusma yoktu dışkılama da 3 4 günde bir yapiyo normalde hergun yapardı ..ateş dolven verdikten sonra çok nadir oldu hala öksürük ve balgam devam ediyor burnu akiyo doluyo sürekli …influenza salgını çok yaygın bu ara aciller tüm ateş öksürük dolu Allah şifa versin tüm kuzulara
Geçmis olsun Şuan bizimkiyle aynı once ateşle basladı simdi atesi cikmiyor oksuruk ve tıkanma var 5 aylik bebegim oksuruk cok kotu gercekten insan uzuluyor ne yaptiysam gecmiyor oksuruk siz birsey yapiyormusunuz oksuruk icin
Çok teşekkür ederim valla zor gercekten bende bugün vücudum dökülüyor kemiklerim kırık gibi boğazım agriyo
Evet bizimki de balgamlı kusuyor rabbim eizede şifa versin