Domuz Gribine Karşı Dikkatli Olun ( H1N1/İnfluenza A)

Ailecek domuz gribinden kırılıyoruz desek yeri. Böyle bir grip yok korona geçirdikten sonra daha da mı hasar aldık diye bu kadar ağır bilmiyorum ama annemler ve bizler de dahil hepimiz mahfolmus durumdayız. Önce kizimda başladı sonra hepimizi sardı. Kızıma test yaptırdım domuz gribi olduğumuz orda çıktı. Bize karantinaya girin d kimse ile de görüşmeyin dediler. Hakları da var açıkçası… Öksürük, yüksek ateş, tüm vücut eklem ağrıları,baş agrisi, ses kısıklığı, eller de ve kollarda uyuşma karıncalanma, sürekli üşüme hissi yaşadığımız belirtiler. Kızımda da bronşlarda doluluk, hırıltı ve yüksek ateş, öksürük. Hastaysaniz lütfen kimse ile temas etmeyin maske takın. Büyük bir salgın var bulunduğum bölgede aciller tıka basa dolu kızımı bile müşahedeye yatirabilmek için 1 buçuk saat bekledik özel hastanede. Birileri kasıtlı mi yapiyor bilmiyorum ama bu hastalığın şakası yok biz koronadan beter olduk… Özellikle bebeklerimizi lütfen sakinalim o hallerine dayanmak yürek istiyor çünkü canım o kadar yandı ki paylaşmak istedim uyarmak istedim :pensive:

5 Beğeni

Çokmgeçmiş olsun canım evet çok ciddi bir salgın var. Dikkstli olalım

Çok geçmiş olsun.Allahım şafi ismiyle şifa versin herbirinize gerçekten çok zor. Benim de annemler oldu bir haftadır görüşmüyoruz şu an daha iyi öksürüğü var sadece. Yarın bize gelmesini istiyorum ama acaba bulaşıcılığı kaç gün de bitiyor bilginiz var mı? Yarın 10 gün olmuş oluyor.

Cok gecmis olsun. Bizim cevremizde de cok var hatta biri bebek yenidogan kuvoze aldılar. Kalabalık ortamlara girmiyorum evden dısarı cıkmıyoruz eve de misafir almıyorum suan. Bebeğim iki kere hastane yattı ilki yenidoganken kuvoze aldılar hem sarılık hem grip olmustu. Diğeride testis iltihabından on bes gun hastanede yattık. Günde iki kere damar yolu acmak zorunda kalıyorlardı.cunku bebeklerin damar yolları hemen kapanıyormus. Bir damar yolu bulmak için altı yedi kere deliyorlar iğneyle. Bebeğim aglamaktan mosmor oluyordu. Anne olarak dayanmak ne mumkun. Allah hiçbir bebegi cocugu hastanelere dusurmesin cok ama cok zor bir surec

Oksuruk varsa risk almayın derim ben bu hastalık cok direncli semptomlar devam ettiği sürece risk vardır…

Herkes sizin gibi degil bebegimiz var diye ben misafit kabul etmedim kustuler benden komsular.Annem babamda dahil illaki bulasacak engel olamazsin zihniyetindeler.simdide kizim ishal degil kabiz degil degisik bir ptoblemle karsi karsiyayiz cok yapiyor tuvalrtini kimsenin umrunda degil gene benim canim yaniyor.Once toplumun bilinclenmesi lazim.Genelde okullardan bulasiyor.:disappointed_relieved:

Rotavirus olabilir göründünüz mü doktora? Çok geçmiş olsun sizlere de. İnsanlar evet bilinçsiz bende istemediğim halde görüşmek isteyenler oldu ama kaçınıyorum çok ağır semptomlari var kimsenin vebaline girilmez bu sekil

Amin inşallah en çok da bebekler ve yaşlılarımız için zor yürek dayanmıyor :pensive: Sizlere de çok geçmiş olsun :pensive::pensive:

1 Beğeni

Bizim 5-7 gün falan oluyor hala etkileri sürüyor öksürük özellikle mahfetti hepimizi

Çok teşekkür ederim :hibiscus:

Gerçekten bu salgının tek nedeni vurdum duymaz cahil insanlar yüzünden bugün oğlum okula gitti okuldaki arkadaşı domuz gribimiymiş ve o şekilde kalkıp okula gelmiş çocuk bütün gün okulda titreyerek oturmuş söylenecek okadar çok şey var ki bu tür insanlara küçük bebeğim var çocuklarim var inşallah onlara geçmez sinirlerim bozuldu telefon açıp annesine babasına sövesim var :expressionless:

Belki çocuk okula gidince belirtiler ortaya çıkmıştır. Bilemedim. Bize de arkadaşım gelmişti yatıya bir günlüğüne. Hiçbir şeyi yoktu çocuğunun sabahı gözleri kızardı burnu falan akmaya başladı. Tabi o vakte kadar olan olmuştu. İyi bile olsak şu kış vakti kimseye gitmeyelim kimseyi de kabul etmeyelim ne olacağı hiç belli olmuyor ben acı bir şekilde tecrübe ettim…

Canım çocuk kendisi söylemiş ailecek domuz gribi olduk diye öğretmenine doktora gitmese nereden bilicek öğretmeni bile kızmış niye okula geldin peki diye bütün suç ailelerde çocuk ne bilsin aynen öyle yapıyorum İnanki kimseye gitmiyorum korkumdan hasta olmamak için zaten hastanenin kapısına bile gitmen yeter Rabbim yardımcımız olsun :person_shrugging:

Orayı kaçırmışım kusura bakma canım kendisinin söylediğini yani. Evet hastaneler berbat durumda. Allah hakkaten yardımcımız olsun çok ağır semptomlari var…

Merhaba​:maple_leaf: benim kızım bugün 5 aylık oldu gece aniden ateşlendi ateşi 38.7 idi calpol verdim biraz rahatladı ama sürekli inliyodu bugün sabah hastaneye götürdüm tahlil vs yaptılar domuz gribi dedi serum vs verdi biraz rahatladı ilaç olarak da calpol bide efluvir verdi. 2 Gün ara ara ateşlenebilir falan dedi de. Başınızdan geçmiş sizin ne yapmalıyım nasıl bir yol izlemeliyim doğal yollarla nasıl çözebilirim öksürüğü var arada kusuyor gözleri kıpkırmızı hafif şişlik var. Birde uyurken inliyor.

Çok geçmiş olsun sizlere de semptomları biraz ağır bir hastalık sabırlı olun derim simdiden. Öksürük biz de de tam geçmiş değil ne bende ne de kızım da. Efluvir 5 gün kullanıyorsunuz zaten kilosuna göre o onu toparlayacak kızım onu kullanmaya başlayalı kendine geldi. Hava da vermişlerdi kızıma bizde hirilti ve bronşlarda doluluk da vardı. Doğal şeyler bende denedim ama seyrinde bir değişiklik olmadı ilaçla toparladı kızım.

1 Beğeni

Merhaba benim kızım da iki gündür balgamlı öksürüyor ateşi yok en yüksek 37.3 gördüm dün doktora getirdim dinledi ciğerlerinde bişey yok üşütmüş dedi. İlaç vs vermedi. Ama bugün çok fena öksürüyor hep tıkalı. Ateş yok ama iştahsızlık fazla. Doğru düzgün hiç bişey yemedi. Aferdesiniz ama Bi kere kustu hep balgamdı kusmuğu ne yapsam tekrar götürsem mi. Bende korkuyorum domuz giribi olmasından

Yani şimdi doktora gitmişsiniz sadece usutmus de olabilir dediği gibi. Zaten domuz gribi olduğunu anlayabilmeleri için sürüntü testi vermeniz gerek. Biz de ateş yüksekti öksürük balgam halsizlik gözlerde kızarma yasarma iştahsızlık huzursuzluk hırıltı bronşlarda doluluk. Tek bir doktorla kalmayın içiniz rahatlamadiysa. Özelde sürüntü testine 1300 lira verdim bir de devlette nasıl bilmiyorum.

Ya bende memleketteyim kendi doktoruda izinde şuan rahatsız etmek istemedim. Devlete götürdüm burda takip et üşümüş ciğerlerinde bişey yok dedi ama yarın özele götüreyim burda çünkü çocuk bişey yemiyor içmiyor halsizlik yok oyun oynuyor falan ama öksürük vs çok fena

İlk başta sadece öksürükle başlamıştı takip halinde olun yazdığım belirtiler falan görürseniz beklemeyin hiç çekmesin yavrum kızım gibi…