Kızlar bebeklerinize eğitici,ekrandan uzak ,zekasal ve fiziksel gelişimi destekleyici neler aldınız yeni annelere önerileriniz neler paylaşalım mı ?
Kac aylık yada kac yasında ?
2 aylık ama ben bir yaşına dek tüm onerilere açıgim alıp koymayı düşünüyorum çünkü
Başta kitapları söylemek istiyorum ilk aylardan itibaren başlamıştım ben göstermeye. Zamanla ilgisini biraz kaybetti ama o zamanlardan beri gösterdiğim için sanırım hadi kitap okuyalım dediğimde sevinerek geliyor yanıma.
Zeka kartları vardı yine ilk aylardan beri kullandığımız. Yanına koyardım koltuğa dizerdim siyah beyaz kartları.
Müzikli oyun halısı
Hışırtılı kumaş kitaplar
Çıngıraklar
Şimdi aklıma gelen bunlardı ben hepsini de kullandım
Bunların hepsini yapıyorum umarım devam ederim zamanla da @Şeyma.A
siyah beyaz çoğunluklu zeka kartları çok işe yarıyor e bebekte aynalısı var hatta bebeğim 3 aylık 1. ayından beri severek kullanıyor. bu aralar çıngırakları ve müzikli oyuncaklı oyun halısını çok seviyor. hareket eden ördekler ve tavşana da bayılıyor. bir de yürüyen baykuşumuz var onu da çok güzel kafa ve gözleriyle takip ediyor. (@boraveannesii instagram hesabımda hepsi var bakmak istersen)
Hisiltili kitaplar sesli kitaplar parmak kukla çıngırak ayına uygun şeyler tummy time yapıyorsanız siyah beyaz kartlar sonrası kartların renklilerini alabilirsin bultak kuleler Montessori diye geçen oyuncaklar var çaktak hatta biz kendimiz yapmayı düşünüyorsuz bunu fermuar kapı kolu priz bağcık falan oğlum 15.5 aylık geçirmeli şeyleri çok seviyor rujumun kapağını açıp kapatıyor kalemin kapağını şişenin kapağını kapatmaya çalışıyor o tarz oyuncaklar
Aynısını aldım bende bir de ekleyim ilerleyen dönemlerde halkalar iç içe geçirmeli kule bardak seti müzikli oyun aletleri falan aldım ama doluu oyuncağı oldu şu an 15 aylık geriye dönsem hevesle bende aldım koydum hepsini sırayla gördükçe alırdım şimdi mesela müzikli oyuncak bardağı var bir tane korkuyor ![]()
Zeka kartlarıyla başlayabilirsin sonrasında piyano halısı benım oglum en cok onunla oyalanma hışırtılı kitaplar
Ya instagrami çok uzun kullanıyorum bebeğime zaman kalmiyor diye kapattım![]()
Çok teşekkür ediyorum
@Şeyma.A 1 yaşına dek kullandığım ürünlerin linki varsa atabilir misin
@TülayOzan Tülay senden de fikir ve link bekliyorum canim ![]()
@gizemcakan Uras için kullandığın farklı şeyler varsa faydalanabilirim Gizem ![]()
![]()
![]()
Ahahah evet ya bizimki de hareket eden oyuncaklardan korkuyor
insanın aklına gelmiyor işte korkar mı diye
Zeka kartları meyveler
Ben bu cırtlı kitaplardan aldım ama erken başlattım ve hep ağzına götürdü. Dah şimdi daha doğru oynuyor sen alırsan araştırıp ayına uygun olanını alırsın istersen.
Bunu da mama sandalyesi için aldım ama devamlı yıkayıp verdim çünkü çok fazla yerlere düşüyor ve hep ağzına götürüyordu
İlk başlarda en çok kullandığım zeka kartları bunlar
Bu da sling tavsiyem, ben çok kullandım kanguru değil de bununla çok rahat ettim hem evde hem dışarda.
Çok teşekkür ediyorum canim
Canım etiketi görmüştüm fakat ancak musayit olabildim kusura bakma
genel olarak arkadaslarin attığı erken dönem oyuncak, kitap vs. bende aldım kızımda kullandım ama 8 aylık olduktan sonra ise ilk puzzle aldım, en çok onunla oynadı vakit geçirdi.E bebekte ahşap puzzle var (meyveler, taşıtlar) hem el becerisi, görsel zeka ve beyin gelişimi açısından çok faydalı buluyorum.
İlk kitaplarım serisini almıştım eline göre minik kitaplar var e bebekte yine onlara bakabilirsin, kızım çok sevmişti şuan yırtıldı gittiler copteler
10. Ay civari dönen Kule almıştım yine onunla da çok oynadı, o da güzel bir oyuncak bakmanı öneririm…
1 yaştan sonra ise biz ağırlıklı olarak kitap okumaya geçtik, yaşına uygun Yükselen Zeka yayinlarinin kitaplarını aldım, iş Bankası yayınlarından da bir kaç kitap aldım..Linklerini ekleyeceğim, kalem tutmayı, boyama yapmayı seviyor, bende çok seviyorum şimdi ona yönelik bir kaç şey alacagm bende
aslında emin ol her çocuk farklı ve yönelimine göre şekilleniyor, bence zamanla neye ilgisi varsa ona göre al, kızım bir ara kitapların yüzüne bakmıyordu almayı bırakmıştım mesela ama sonra tekrar yöneldi
Aktivite masası vs de kullandım ya aslinda yazdikca aklıma geliyor tam bir dipsiz kuyu yine ![]()
![]()
![]()
![]()
Diğer kitaplarını e bebekten almıştım bu yüzden linkleri yok canım, sesli kitap vs de almıştım fakat ilgisini çekmedi, genel olarakta kızım zaten sesli oyuncakları sevmiyor, seymanin bahsettiği gibi korkuyor ![]()
https://www.yukselenzeka.com/16-36-ay-konusturan-oyuncak
https://www.yukselenzeka.com/12-36-ay-bebegim-konusuyor-seti
https://www.yukselenzeka.com/12-36-ay-ilk-magnet-puzzle1
https://www.yukselenzeka.com/fenerli-kitap-bul-bakalim
Hepsi de ayrı ayrı ilgisini çekti, hepsini de tavsiye ederim.