Egzamayla başım dertte

Hanımlar merhaba 6 buçuk aylık kızım var süt alerjisi var artı birde egzama. Alerjik rekasiyonların çoğunun önüne geçtik ama vücudundaki egzamalara bir çözüm bulamıyorum doktorun verdiği kortizonlu kremleri dediği gün kadar kullanıyorum geçiyor 5.6 gün sonra tekrar vücudunda çıkmaya başlıyor bu süreçte ikimizde çok yıprandık 2 aydır uğraşıyorum günde 3 kere nemlendirici sürüyorum 3 kez üstünü değiştiriyorum bütün kıyafetleri organik pamuklu. Bebeğimi sürekli ılık suyla yıkıyorum kıyafetlerini ütülüyorum ama bir türlü yüzde yüz sonuç alamıyorum bir öneriniz varmı artık her hafta doktora gitmekden yoruldum doktor da bizden sıkılmışdır. Bebeğinin vücudu böyle diyip yolluyolar ama bunun bi çözümü mutlaka olmalı deyip sürekli araştırıyorum ne yapmam lazım böyle bi durum yaşayan varmı egzamayla nasıl başa çıkıyosunuz… gerçekden çok zor durumdayım stresten kendimi yiyip bitiriyorum fikri olan yardımcı olabilir mi

Normal doktora mi gidiyorsun dermatolije mi gidiyorsun.
Cildiyeden baskasi cagre bulamaz

Off çok zor bir durum Allah yardmcnz olsun egzama bende var ben dayanamıyorum. Küçücük yavru nasıl dayansın.
Şunu yapabilrsn kendi sütünü egzama olan kısımlara sür. Krem sürer gibi temiz ve kuru cilde. Sütünden biraz sür anne sütü yaraları iyileştirme de de çok faydalıdır deneyin bence inşallah geçer bi an önce kurtulusnz

Her ikisine gidiyorum verdikleri kremleri kullanıyorum geçiyor 1 hafta sonra yine aynı ve sürekli tekrarlıyor

Test yapildimi baska kan testi
Eczaci kuzenim var sorayim bi ne oneriyo

Yaptılar bi sıkıntı yok diyolar bebeğimin vücudu böyleymiş diyip yolluyolar artık

Canım yeğenim egzamaydi vücudunu nemlendirr zamanla azaliyor alerjik olması etkiliyor

Deterjan kullanmayın, cocugu şampuanlamayın doktor bize 1 yıl şampuan sürmesen de olur demişti

İnanın okadar dikkat ediyorum ki deterjan yok. Şapmuanı doktor yazdı bitkisel kimyasal hiç bişey yok. Ama bi yeri sönüyor diğer taraf pul pul oluyor ne yapacağımı şaşırdım artık psikolojim bozuldu benimde saçlarımda var egzama genetik diyolar vücudu böyle diyip yolluyolar doktorlar da bıkdılar benden

Arkadaşımın oğlunda var 2 yaşına girecek bebekliginden beri uğraşıyor bir yeri iyileştiriyor ertesi gün başka yerinde oluyor şimdi bütün vücudunda var o da gitti sürekli doktora. Durmadan nemlendiriyor cildi hassas onunda. Paketli gıdaları kesti. Tam iyileşti derken tüm vucutta geri çıkıyor o da bıktı artık çünkü yapicak bişey yok. deneme yanılma yöntemiyle bulmaya çalışiyor neyin tetikledigini

Ya kızım mama kullanıyor yeni başladık ek gıdaya zaten süt alerjisi var alerjinin reaksiyonlarının önüne geçtik ama egzamayı def edemiyorum. Günde en az 3 kere nemlendirici sürüyorum ama fayda etmiyor bazen düzeliyor iki gün sonra tekrar çıkıyor doktorlar çocukda bi huzursuzluk yoksa kafana takma diyolar ama olmuyor öyle iyice bunaldım