Bizde ek gıdaya geçtiğimizden beri kabızlık var 4 günde 1 yapıyor genel olarak. Ama bebeğimi rahatsız etmiyor bu durum bende kafama takmıyorum o yüzden. Doktorda bunun normal olduğunu bişey kullanmaya gerek olmadığını söyledi.
Olgunlaşmış avakadoyu çatalla ezip verdim muz ile karıştırarak snra yoğurt ile verdim sonra sade avakadoyu veriyorum kalan avakadonun üstüne limon sıkıp strecleyip dolaba koyuyorum bitince 2 gün ara verip tekrar veriyorum canm avakadyu her şekilde verebilirsin kendisi yağlı olduğu için ekstra yağ koymuyorum
Evet tadım yaptırıyorum
Benim midemi rahatsız ediyor ben yiyemiyorum karnabahar dedim o sensin ama oğlun tadabilir dedi. Artık çok az veririm baktım yemiyor zorlamam çünkü gaz sorunu yaşamak istemiyorum.
Muz ve yoğurt yemedi daha şuan için tadına bakıyor ilerleyen aylarda karıştırıp veririm sizin dediğiniz gibi.
Avakado da 2. Günümüz fena kustu aslında yerken iyiydi ama fena kustu
Bizim de dun ilk gunumuzdu, ayni problemi yasadik, fazla mi yedi acaba diye dusunmustum ben de. Bugun 2. gün de kustu ama normalde de kusan bi bebek zaten yine de biraz artti kusmalari.
Bizimde aynı oldu işte sevmedi sanırım yarım 3. Gün yine veririm bakalım zaten son az sulandırsam mı kaynayip dinlenmiş su ile
Karnabahar verecek misiniz gelinimiz pediatri doktoru o verme boşver dedi gerek yokmuş
Biz su olarak cam sisede su aldik doktor onu kullanmamizi onermisti. Ben blw seklinde ilerliyorum o yuzden pure yapip vermiyorum ama siz o sekilde yapabilirsiniz belki daha az rahatsız eder. Karnabahar aldim ben de ama burada gaz yapar diyen cok kisi var, yine de vermeyi dusunuyorum zaten kendi kendine cok az yiyebiliyor, alerjisi var mi yok mu anlasam yeter. Siz de denediginiz 2 ek gidanin yaninda 1 cay kasigi kadar verebilirsiniz 3 gun boyunca, en azindan alerjisi var mi yok mu anlamis olursunuz.
Ben 7 aylıkken verdim avakadoyu ilk kez hiç öyle bi sorun olmadı şuanda severek yiyor sizde biraz ara verin daha sonra deneyin belki ilk etapta ağır gelmiş olabilir.
Direk yemiyorlar o yuzden yumurta ya da muzla szip verebilirsin
Anladım bakalım önemli olan alerjisi var mı yok mu dediğiniz doğru yine de verebilirim çok rahatsızlık verirse yedirmem sonraki günler
Bakalım deneyeceğim yinede veririm yaa