Ek gida başlasam mi

Merhaba arkadaşlar bebeğim tam 4 ayını doldurdu. Sadece anne sütü aliyor. Mama hiç vermiyorum sütüm yetiyor eminim bundan ama ek gıdaya başlasam mi bilmiyorum çünkü bebeğim çok yavaş kilo alıyor emmesi falan güzel ama kilomiz cok iyi ilerlemiyor sütüm mü yaramiyor acaba bilemedim

Canım ben 4 buçuk ayda tadimlara başlamistim. Ama mama da alıyorduk biz. Mama yiyen bebeklerin bağırsakları daha erken hazır oluyormuş ek gıdaya diye duydum. Doktorunuza danışarak baslayabilirsiniz

Bir kaç mama denedim ara ara vermek için biberon tutmadı hiç bir şekilde mamayı mi sevmedi dedik değiştirdik ama biberon istemedi. Bende vermedim anne sütü ile devam ettim. Güzel emiyor sütümde var ama kilo almıyor çok yavaş ilerliyor bende 4 buçugu mu beklesem acaba tadım yaptırmak için iştahlı bir bebek belli versem şimdi bile ister

Canım 4 aylık bebekler icin muhallebiler var verebilirsin ama bence acele etme kilosu önemli değil sağlıklı olsun

Merhba kac ayliksnz suan basladnzmi ek gidaya

Kızım mama ile beslendiği halde doktoru 6.ayi bekletti. Ama bizde şu vardı kızım başını geç tuttu. Muhtemelen o nedenle bekletti. Kilo alımı iyiydi ama bizde. Bunun en iyi cevabını takipli doktorundan alabilirsin bebeğinizin herseyini o biliyor. Bir de belki de metabolizmasi hızlı çalışıyordur bebeğinizin bir problem olmayabilir altında.

6 ayligiz şu an tam geçtik .

Doktorunuz kilo alimi normal diyorsa baslamayin. Hem ne guzel anne sutu alıyormuş bebeginiz, doktor baslayin diyene kadar baslamayin.

Tam 4 ayligiz başlasam mi başlamasam mi bilemedim anne sütüyle besleniyor ama güzel doğduğu halde kilo alımı çok yavas

Metabolizma durumunu hiç düşünmedim açıkçası günde , üç dört defa kakasını yapıyor beslenmesinde sıkıntı yok dediğim gibi sadece kilo aliminda problemi var. O zaman 4. Ay kontrolüne götürüp konusuyum doktoruyla

Haklısınız galiba kafama göre başlamayım. Bugün az kalsın yoğurt falan verecektm durdum frenledim kendimi vermedim çok mu acele ediyorum acaba​:blush:

Erken ek gıdaya başlamanın hiç bi faydası yok doktora sorsan oda erken başlama der. Hem napıcaksın kilo aldırıp boyu güzelse kilonun önemi yok. Bebeğin bağırsakları hazır değil ek gıdaya ishal yada kabızlık gibi bi çok sorunla karşılaşırsın. Hemde meme reddi yaşayabilirsiniz.

Doğru söylüyorsunz evet emiyor şimdi çok şükür ben acele ediyorum aylık 400 Gr falan alıyor tam 4 aylık 6 buçuk kilo daha. Kilo almıyor diye üzülüyorum bende. Sütüm mü yaramiyor da kilo almıyor diyorum

Bzde 6 aylk dha olmdk az kaldi ama baslatti mama alyoruz bzde ama bnde az az basldm smdlk tam bir ogune gcmedm henuz

Yoğurt gaz yapar bu aylarda

Nelerle başladınız

Yaa bende yoğurtla falan başlarım diyodum vermeyim o zaman

6.ayda baslayabilirsin yoğurda şuan gaz oluyo ya onlarda şişirir hemen yemeklerin suyundan felan verebilirsin kaşıkla ben öyle yapıyorum baharat katmadigim zamanlar

Bı iki çay kasigi veriyorum bende küçük diye korkuma vermek istemiyorum benimkide 4aylik