Ek gıda çelişkisi

Merhaba 6 aylık oğlum var ilk bebeğin hamileliğimde beslenmeme çok dikkat ettim özenle bebeğimin ek gıdasında da o şekilde ilerlemeye çalışıyorum ama beğenmiyor 1 kaşık sadece az önce yaprak sarma yiyordu eşim limonlu baharatlı tuzlu saldırdı bende tattırdım çocuk öyle bi yapıştı ki iştahla çok sevdi. Annem kayınvalidem hatta tüm çevrem her şey yesin tattır diye baskı yapıyo sizce benim gibi hassas olmak mı yoksa esnek olmak mı daha iyi tecrübeli anneler ?

İlk çocuğumda herhangi bir kısıtlama yapmadık. Genel anlamda vücudunun kaldırabileceği şeyleri azar azar tatdırdık. Hani acıdır, baharatlıdır minamal düzeyde idi harici çoğu şeyi tattı. Ama şimdi aşırı seçici çoğu şeyi yemiyor. Bu arada 6 buçuk yaşında. Diyorum sevmediği şeyleri farklı yollardan denese idim belki şimdi yerdi. Görüntüye bile takıntılı mesela​:sweat_smile::sweat_smile:
Naçizane fikrim yiyorsa ve sıkıntı yoksa tattırın​:wink:

Keske alerjimiz bitse de herşeyi yedirsem ben esnek olmadan yanayım bacım büyüyünce nasıl olsa seçecekler

Ben beslenme konusunda hassas ve katı davranıyorum. Ilk besinle tanıştığı dönemde nötr tatlar hem sindirim sistemini yormuyor hem yemek seçmenin de önüne geçiyor. Tabi ki bizim yediklerimize saldırıyor çünkü çok baskın ve cazip tatlar ama bu sefer cocuk hep o tadı arıyor. Bebegim 14 aylık, 12. ayina kadar sadece ona özel öğünler hazırladım. Su an yavaş yavaş bizim yediklerimizden de yiyor ama tuz ve baharati az kullaniyorum ve bizde sağlıklı beslenmeye dikkat ediyoruz. Beyaz un ve şekeri en az 3 yasina kadar vermeyi düşünmüyorum. Aslında ben her konuda bebeklik döneminde kuralların katı olması, büyüdükçe yasina gore esnemesi taraftarıyım. Kucuk diye esnek davranıp, sonra çat diye kurallardan bahsediyoruz ve çocuklar adapte olamıyor. Tabi hep söylerim herkesin evi, düzeni farklı, herkes kendi şartlarına uygun olanı yapmalı. Benim naçizane düzenim bu şekilde.