Arkadaşlar bebeğim 5 ay 28 günlük öksürüğü için doktora gittim zaten birkaç gün sonra 6 aylık oluyor diye ondan da bilgi alayım dedim geçen ay kendi doktorum ek gıdaya baklama güzel kilo almış bir ay daha anne sütü içsin dedi bende süt haricinde arada ağzına karpuz felan sürmüştüm bugün kontrolde sadece geçen aya göre 200 gram aldığını gördük çok az kilo almış çok moralim bozuldu . Ek gıda hakkında da doktor fazla bilgilendirmedi ne zaman vereceğim ne kadar vereceğim hiç bilmiyorum lütfen tecrübeli anneler ne yapmam gerektiğini güzel şekilde yazabilir mi havuç felan aldım kapya biber avakado felan aldım
Alerjisi varmi diye tadim yapicaksin suan sadece canim mesela havucu buharda haşla bi cay kasigi 3 gun ver her yeni denedigin seyi bu sekilde yap tadimlar bitince miktari fazlalastir yarim cay bardagiyla basla mesela elma havus puresi karisik ver sen evde ne varsa cesitlendirerek ver. Sonrada corbalara gecersin su vermeyide unutma sakin
1 yaşa kadar ek gıdanın kilo aldırması beklenmiyor zaten tadım gibi bakabilirsin. Belki boya gitmiştir kilosunu da takma. İlk aylar gibi 500,600 almıyorlar zaten. Ben bal kabağıyla başlamıştım haşlayıp çatalla ezip verdim alerji riski düşük sebzeleri ben 2 gün verdim sonra başka sebzeye geçtim. Bal kabağı, tatlı patates, havuç, kabak,yoğurt şeklinde gittim. Sonra bunlarla çorba yaptım. Ve meyvelere başladım. Zaten bunlar bir iki ayını alır. Yeme isteğine göre de şekil alırsın pankek sulu yemeklere filan geçersin. Yumurta içinde 6. Ayı bekle bence ikisini aynı anda verebilirsin ama ben bir iki hafta sarısını verip sonra beyazına geçtim. Benim kızım iştahlı değil birer ikişler kaşık anca yedi hep. İstemediğinde hiç ısrar etmedim. Seninkinin de ayı küçük acele etmeden birer kaşık tattırıp isteğine göre çoğaltarak gidebilirsin. Umarım güzel bir süreç olur şifa olsun ![]()
Ben hergun smotie yapiyorum evde hangi meyve varsa
Mesela bugun muz+uzum+karpuz+cilek+avokado biraz su ve keci sutu ve az bi pekmez[oksurdugu icin]
Mango da olur
Blender al cok isine yarar
Corbani bile onunla yap yagsiz yoghurt ver 6 aylik ken felan brocoli+yoghurt havuc+yoghurt yoksa. Yemeye bilir sade brocoli yada havuc yavan gelebir
Yumurta ekmek fistik. Ezmesi
Bunlari dene biraz daha buyuyunce.