Ek gida hazirlik

Kızlar merhaba bebegim 5 aylik sütüm yetersiz geldiği için doktorumuz ek gidaya tattirmalara başlayalım dedi 3 gün kuraliyla dedi ama araştirdigima göre artık öyle yapmıyorlar siz nasıl yaptınız bir de buharda pişiriyorum çatalla eziyorum ama bana biraz katı gibi geliyor ilk gün yedi ikinci gün yemedi mesela bebegim ne yapabilirim

Evet gerçekten bende ne yapacağımı şaşırdım herkes başka bir şey söylüyor

İnanın bunun cevabını doktordan daha iyi bir chatgpt var benim de bebeğim 3 buçuk aylık ve herşeyi oma sorarak öğrendim çünkü doktorlar asla doğru düzgün bir şey söylemiyordu her doktor farklı konuşuyor

Görmemişim ben onu

Evet oylec​:grinning_face:

Evet şuan çoğu dr 3 gün kuralını alerjisi yüksek gıdalar dışında uygulatmıyor. Mesela havuç, pazartes gibi alerji riski olmayan gıdaları 3 gün uygulamaya gerek yok. Katı geliyorsa haşladığın sudan ekleyip kıvamını açabilirsin

Dr lar genelde hip markasını öneriyor. Kavanoz mamaları evde de yapabilirsin daha sağlıklı olur. Benim oğlum 1-2 tanesi dışında sevmemişti kavanoz mamaları

Tamam teşekkür ederim zaten 3 gün verince yemek bile istemedi ama havucu verdim bugün onu yedi

Merhaba bunu alabilirsin

sonra OG natural diye bir site var oraya gir bebegin icin oradan doğal bebek ürünleri alabilirsin çok güzeller bu kitapta birsuru bebek tarifleri var yapılışını gösteriyor hepsi birbirinden güzel tavsiye ederim trendyoldan gidip bakabilirsiniz ornek olarak

Çok teşekkürler

Evet güzelmiş teşekkür ederimmm

Rica ederim :blush: Yeni tadım yapacaklarını sabah, öğleden sonra veya akşam üzeri de tattırdıklarını karıştırıp verebilirsin

Bende 5 ay 10 günlükken doktor onayıyla başlamıştım birkaç gün yedi sonra kaşığı görünce ağlamaya başlıyordu ara vermek zorunda kaldım canım bana da biraz katı geliyordu aslında ama hiç suyla açmadım bende buharda haşlayıp cam rendede eziyordum banada 3 gün kuralıyla git demişti ama kabağı 2. Gün hiç yemeyince bende sonra alerji riski düşük diye havuç ve yoğurdu tek gün yapmıştım yarın kısmet olursa yeniden başlayacam ama bu defa birazcık suyla kıvam açmayı düşünüyorum

Evet benimkide öyle yaptı kabağı 2.gun yemedi havuç verdim dün onu yedi bugün havuç mu versem yoksa patates mi bilemedim evet suyla açmak lazım biraz sanirim

Ya olmayınca zorlamamak lazım bence çocuk sevmiyor ağlıyor ertesi gün tekrar tekrar verince daha da soğurlae bence ben direniyorum sebze sevsin diye ama yok mesele muz verince öğürmemişti şaşırdım ne yapacağımı

Bugün yeniden havuçla başladım yemedi yine valla yarın muz vericem yine birkaç gün meyve denicem

Bende bugün patates verdim hiç sevmedi :melting_face:

Yok ya inek sütü şeker yasak 1 yaşına kadar