Ek gıda ile ilgili hanımlar bakar mısınız

Kızlar bir hafta önce ek gıdaya geçtik bebeğim 5 ay 10 günlüktü ilk 4 gün kaşığı görünce ağzını açıyordu tadım yaptırıyordum tabi ağzına aldıktan sonra öğürme ve yüz buruşturma oluyordu ama en azından ağlamıyordu son 2 gündür kaşığı görünce ağlıyor oynayıp güldürüyorım gülünce ağzına koyuyorum ama o zaman da ağlıyor daha fazla ne yapmam lazım sizler neler yaşadınız ek gıda sürecine girince biraz sohbet edelim :broccoli::red_apple::carrot::ear_of_corn::lemon:

Benimki de öyleydi. Sonra çok aç olduğu zamanlarda yedirmeye başladım. Artık adam akıllı yiyoruz. Eğer tam acıkmadan veriyorsanız bir de acıkınca vermeyi deneyin o zaman daha kabul edilebilir oluyorlar

Yani yarı tok diyebilirim çok aç olunca çünkü normaldede çığlık çığlığa ağlayan bir bebek ondan dolayı yarı tokken denedim hep bir kere de çok açken deniyim belki yer canım çok teşekkür ederim tavsiyen için

1 Beğeni

Rica ederim. Bende çok aç olunca hiç yemez diye düşündüm o yüzden vermeye çekiniyordum ama tam tersi oldu valla :grinning_face_with_smiling_eyes: inşallah seninkide bu şekilde çözülür

Ben de beş ay girdiğimizde başlamıştım ilk gıdaya üç gün kuralı ile doktor kontrolünde doktorum altıncı ayı beklememizi söyledi o yüzden yarıda kaldı siz doktor kontrolünde mi devam ediyorsunuz

Evet benimde doktorum tadımlara üç gün kuralıyla başla dedi alerjik bir bebek zaten erken başlamamızı tavsiye etmişti kontrole gidemedim ama sanırım bende ara vericem

Başlarda çok hevesliydi biz yemek yerken izleyip iştahlanıyordu ama şuan kaşığı görünce bile ağlıyor ağzını kitliyor resmen

İnşallah ya birkaç gün ara verip yeniden denicem belki o şekilde olur en azından kaşık travmamızı atlatırız diye düşünüyorum ara verince

Açken deneyin bir de bence. Ben sabah birinci uykusundan sonra uyanınca veriyorum Ek Gıda sını mama vermeden sonrasında mama teklif ediyorum içerse içiyor içmezse kalıyor

1 Beğeni

Bugün son kez şansımı sizin dediğiniz gibi sabah ikinci uykusundan sonra denedim muz denedim ağzını açmıyordu yine ama en azından ağlaması öğürmesi olmadı güldürüp ağzını açınca verdim ama sanırım şuan ara vermek daha sağlıklı olucak hep güldürmek mümkün olmuyor maalesef :joy::joy: kaşığı tekrar sevmesini sağlamam lazım en iyisi ben bi 6 ayını bekliyim pek birşey kalmadı en azından kaşık travmasını unutur diye düşünüyorum