Ek gıda ile ilgili hanımlar

Kızlar benim bebeğim 5,5 aylık ek gıdaya başladık yoğurt verdim başta havuç verdim kabak verdim patates verdim 3 gün kuralı ile. Şimdi bugünde havuç kabak pattes ile çorbasını yapıp vermeyi düşünüyorum da sizler de böyle mi yaptınız. Ve daha sonra nasıl ilerlemeliyim meyvelere mi geçmeliyim veya onlarda bitince çorbalar mı yapmalıyım. Bana bi yardımcı olur musunuz. Şu internette satılan irmik tarhana yulaf vs falan varya bunlardan alsam nasıl kullanmalıyım tecrübesi olanlar bana bi yazabilir mi. İlk çocuğum çok bilmiyorum böyle şeyleri.

Bende başlık açacaktım burada sorayım. Bizde tadımlara başladık bende 5 ay 15 günde başladım ilk ayı sadece tadımla geçirmeyi düşünüyorum. Önce sebzeler sonra meyveler. Yoğurtla yumurtayı sona bırakıcam ben alerji riskinden dolayı. Takımlar bitene kadar 6 aylık olur karışım çorbalarınada o zaman başlarım diye düşünüyorum. Sonuçta şuan amaç karın doyurmak değil. Ama bu bebek irmiği,pirinç onu bebe bisküvisi filan benimde kafamı karıştırıyor boş kalori deyen doktorlarda var ama almalı mıyız bilgisi olan aydınlatabilir mi? Nasıl kullanılacağı konusunda da Instagram’da ek gıda tarifleri veren sayfaları takip et istersen

Ben önce yoğurt ve meyveyle başladım sonra küçük küçük çorbalar yaptım… hiç tek sebze yada meyve pişirip vermedim… nedeni de şu. İlerde zaten tek başına kabak haşlayıp yemeyecek ilerde nasıl yiyecekse şimdide öyle yesin diye düşünüyorum. Yumurtanın sarısı verilebilir… yada sarısı ve beyazini kullanarak yoğurt çorbası tarzı şeyler yapılabilir. Ben kullandım herhangi bir sorun yaşamadım. Doktorumuz da sorun olmayacağını söyledi.

Irmik tarhana yulaf unu bende aldim mesela meyve verirken 1 cay kasigi irmik pisirip meyvesine katiyorsun yulafi kahvaltisina koyabilirsin pisirip ben mesela ceyrek yumurta sarisi yulaf pisirip ekledim 1 cay kasigi lor peyniri ekleyip kahvaltilik verdim

Amaç alerjisini ölçmek zaten o yüzden tek veriyoruz Elif Hanım. Meyvelerde sebzelerden daha tatlı oldukları için sonradan sebze almakta sıkıntı çekmesin diye öncelik sebzelere veriliyor. Herkesin yaptığı kendine tabi şifa olsun.

E bebekten bebek irmiği aldım bende onu kaynatıp içine meyve ezip veriyorum bazen muz bazen elma aİcikts pekmez koyuyorum yiyor ama lor peynir aldım tuzsuz nasıl vericem bilemedim

Kahvaltısına katabilirsin canım ben evde yaptım yumurta sarısı 1 cay kaşığı lor yulaf unu biraz pisirdim karistirip biraz pekmezle tadlandirip verdim zaten aman aman yemiyorlar

Yulaf unu da alıyim o zaman. Kendim yapmadim süt aldığımız yer var ordan aldım tuzsuzm yoğurdu kendim mayaliyorum sadece. Kahvati tarif ettiğiniz gibi veriyim o zaman daha vermemiştim teşekkür ederim

Rica ederim canım irmikte kullanabilirsin

Bende basladik benmde kizim 5.5 aylik yogurt meywe puresi weriyorum bebek irmigi aldim organik bebe biskuvisi aldim onu weriyorum kemik hasladim kavanoza kapattim azicik sebze purelerinin icine koyup weriyorum cokda sewiyor

Organik bebe bisküvisini nasıl veriyorsunuz

Cevzeye bir tane atiyorum su kaynatiyorum kivam aliyo onuda biberona koyuyorm icebiliyor yoksa az koyu yapip kasikla

Muzda atiyorum icine

Teşekkür ederim bende alıyım bari insan ne vereceğini bilmiyor alerji olur korkusuyla

Doktorumuzun cikardigi bir ek gıda kitabi var. Ben onunla devam ediyorum, içerisinde ayina gore tarifler var. 5 bucuk aylikta sebze tadimlariyla başladım. Ikinci 15 de sabah tadim, aksam üstü denedigi besinleri karistirarak devam ettim. Bal kabagi enginar, patates havuç, brokoli tatli patates gibi. Tarhana, irmik, yulaf vs aldım. Tatigi sebzelerle çorba, yulaf lapasi yapıyorum. Pirinc unu almadim,glisemik endeksi yuksek bir besin oldugu için. Onun yerine bazen corbalarina basmati pirinç yada bebekler icin sehriye koyuyorum. Doktorumuz 6 buçuk aylik olduğunda kuzu kiymasi ve ilikli kemik suyu baslayabilecegimi söyledi, yarin onlara da basliyoruz. Sebzelerin cogu bitmek üzere olduğu icin yavastan meyve tadimlarina da baslayacagim. Yine sabah tadim aksam üstü doyum öğünü olarak devam edeceğim.