Kızlar bişey sorabilir miyim. Benim kızım 5 aylık yemeklere aşırı ilgisi var çoğunluk anne sütü alıyor ama mama da veriyorum sofra vakti olunca kıyameti koparıyor kucağımıza alıyoruz bizimle beraber sofrada oturuyor çatal kaşık bardak takip edip elini uzatıyor. Sizce vakti gelmiş midir. Dokora henüz danışmadım illaki danışıp öyle başlarım ama acaba altı ayı beklemeden başlamamın sakıncası olur mu. Ekstra 1 aydır çay kaşığı ile azar azar su veriyorum çok seviyor istiyor. Başlasam mı bilemedim. Birde şunu belirtmek istiyorum sofrada bazen eline ekmek veriyorum oyalansın diye kontrol dahilinde ağzına götürüyor ekmeğin içi ağzına alıyor bıraksam nerdeyse yiyecek ben çıkarıyorum tabi korkuyorum acaba bişey olur mu yoksa bu hareketlerini engellemem yanlış mı. Beni aydınlatır mısınız
Bir ay boyunca tadımlara başlayablrsnz bende 5.ayda tadım yaptırcam artık doyumluk değil ama tadımlık vereblrsnz
Dr bana 5.ay da tadımlara başlayabilirsin demişti. Bebeğin de hazır belli ki. Yavaştan tadımlara başlaman da bir sorun olmaz
Tadimlara baslayabilirsin canım . Ben dört buçuk ayda yoğurtla başlamıştım.
Peki nekadar veriyorsunuz ölçü olarak mesela yoğurdu
Evet hazır gibi ya baya heves ediyor elinde sürekli ekmek tabi dişleri de kaşınıyor ya oda hoşuna gidiyor da baya yani dişi olsa yiyecek ekmeği sanki eli sürekli sofrada
Neyle başlayım mesela yoğurt mu yoksa havuç vs mi
Ben birde köy yoğurdu kullanıyorum kendimiz yaptığımız onu vereceğin
Evet ev yapımı yoğurtlada başlayablrsmz buharda havuç patates kabak haşlayıp cam rende de ezip vereblrsnz
Bebeğin yemege ilgili hazır demekki bizimde beş aylıkken yemeği anlıyordu istiyordu tadim veriyordum beş buçuk aylıkken tamamen başladım ama 6 ya kadar da olurmuş tadım ver bir ay sonra tamamen basla
Teşekkür ederim
Evet evet öyle o zaman ufaktan başlayayım tadımlık
Benimkide öyleydi bizde başladık 5 buçuk aylığız yogurtla basla 1 cay kaasigi ikinci gun 1 tatli kasigi ucuncu gun 1 yemek kasigi kendinde yapmissin mis gibi
Ben 4 aylik ken basladim tost ekmeginin kenarini al icine bisey sur kucuk kareler kes.blok blok
Sut yada mama ile sulandir yada yasi gelince cayda koy ben oyle yapiyorum.
Kiyamam ya. Yemek yerken bakınca içim eriyor
Ayy evet öyle bir bakıyor bide uzanıyor içim gidiyor sanki canı çekiyo ama diyom napim yiyemiyon vereyim
Bakalım yarın bi yoğurt yedireyim yer mi
Gündüz öğlede mi vermem lazım sadece
Tadımlarda ilk gün 1 cay kaşığı 2.gün 1 tatlı kaşığı 3.gün 1 yemek kaşığı şeklinde ilerle alerjisi var mi yok mu kontrol ederek
Normal mama kaşığı ile yedirmeyi düşünüyodum da öyle yapayım o zaman