Ek gıda karışımlar ne zaman geçtiniz

21 gün önce ek gıdaya başladık 5.5 da şuan 6 ay 6 günlük hâlâ tadimlardan devam etmeli miyim yoksa ufaktan karışımlaraa geçeyim mi 14 ünde dr kontrol var onada sorucam ama çok kafam karışıyor ben bildiğim gibi önce nötr tatlar sebzelerden başladım sağlık ocağında ebe çorba ver diyo ben en son çorbalar diye biliyorum yani sebze meyve karışım çorbalar diye çorbayı çok nadir veriyorum tarhana yayla çorbası fln kendimize yaptığımda birde su olayı var 1 yaşına kadar anne sütü ve mama aldığı su yeter diyen var ben çay kaşığı ile azar azar veriyorum hâlâ anne sütü temel beslenmesi olduğu için sisirmek istemiyorum ama ebe icebildigi kadar içsin ver diyor kafam karıştı

Suyu ilk ek gidaya gecdigimizde gunluk 200 ml su icsin dedi doktor su tabikide ver ek gida aliyo vucut su ister biberona koy ver kasikla az verme. Tadimlariniz bittiyse karisim yapin artik corbalarada gecebilirsiniz sebze corbalari yogurt corbasi tarhana. Meyveli yogurt yapabilirsin hergun degisik sekilde mesela ben ilk zamanlar bal kabagi kayisi hurma buharda pisirip veriyodum sonra yogurt eklemeye basladim suan yulafda koyuyorum cevizde. Avakado koyabilirsin purelerine

Yulaf unuyla be yapabilir im kizima ilk defa deniyecm 9 ay 8 gunluk huveyda hanim

Bizim doktorumjz ilk 15 gun tadim yaptirdi. Dediğiniz gibi sebzeler ve yoğurt tadimi yapildi. 2. 15 günde sabahlari tadim aksamlari denedigi besinlerle corba, yemek devam ettik. Gunluk 60 ml su yeterli daha fazla vermeyin demişti.

Yulaf unuyla hic yapmadim ben ince ogutulmuş yulaf kullaniyorum yogurt ve meyve purelerine

1 Like