Ek gıda korkuyorum

3 gün havuç verdim az az . Bugün hero babynin toz mamasından yapıp verdim normal su ile ılık mı olması gerekşyot bilmiyorum ama bebeğşm baya mama kaşıgı ile 10 kaşık falan yedi tok olunca durur galiva değil mi …. Aç mı tok mu çok yer mi diye hep tereddütlerim oluyor …

Merhaba canım! :cherry_blossom: Bebeğinin ek gıdaya başlaması gerçekten heyecan verici bir süreç, ama aynı zamanda kafanda pek çok soru olması da çok normal. İşte endişelerini giderecek bazı bilgiler:

Mama Nasıl Hazırlanmalı?

1. Toz Mamalar:

• Her markanın mama hazırlama talimatları farklı olabilir, o yüzden paketin üzerinde yazan oranlara dikkat etmelisin.
    • Su sıcaklığı: Mama için genellikle ılık (yaklaşık 40-50°C) su kullanılır. Çok sıcak su besin değerlerini kaybettirebilir, çok soğuk su ise mamanın kolay çözünmesini engelleyebilir.
  2. Sterilizasyon:

• Mama hazırlamadan önce biberon ve kaşıkların temiz olduğundan emin olmalısın.

Bebeğin Ne Kadar Yemeli?

1. Toksa Belli Eder:

• Bebekler genellikle tok olduklarında yemeyi bırakır ya da kafalarını çevirir. Eğer hala ilgi gösteriyorsa, büyük ihtimalle açtır.
    • Yine de her bebeğin mide kapasitesi farklıdır. 10 mama kaşığı, bu yaş grubu için genellikle yeterli bir miktardır.
  2. Açlık/Tokluk Belirtileri:

• Açsa: Ağız açma, yemek için uzanma, huzursuzlanma gibi davranışlar sergiler.
    • Toksa: Yemek istemez, kaşığı iter ya da ağzını kapatır.
  3. Her Öğünde Azar Azar Başla:

• Ek gıdaya yeni başladığınız için mide kapasitesini zorlamamaya dikkat et. İlk etapta günde 2-3 tatlı kaşığı ile başlayıp miktarı yavaş yavaş artırabilirsin.

Ek Gıda Verirken Dikkat Etmen Gerekenler:

1. Havuç ve Kabızlık:

• Havuç, yüksek lif içerdiği için faydalı bir besin ama fazla verilirse kabızlık yapabilir. Dengeli şekilde sebze çeşitliliği sağlamaya çalış.
  2. Mama ve Ek Gıda Dengesi:

• Bebeğinin temel besin kaynağı hâlâ anne sütü veya formül mama olmalı. Ek gıdalar, bu dönemde beslenmenin küçük bir kısmını oluşturur.
  3. Bebeğin Tepkilerini İzle:

• Yeni bir gıda ya da mama denediğinde bebeğini gözlemle. Alerjik reaksiyon ya da hazımsızlık belirtileri olup olmadığını kontrol et.

Bebeğin tok olduğunda yemeyi bırakacaktır, bu konuda ona güvenebilirsin. Azar azar başlayıp yavaş yavaş artırman en sağlıklısı. İçgüdülerinle hareket et, bebeğini keyifle besle! :star2: Ek gıda yolculuğunuz bol neşeli ve sağlıklı geçsin. :two_hearts::sparkles:

1 Beğeni

10 kaşık mı vereyim yani bero babyi

Süt dışında mama mı kullanıyordun?