Kızlar selam
Ek gıda için malzemeleri almak istiyorum tabak çatal bıçak gibi. Silikon istiyorum ama bazı kokuyor yorumları okudum. Marka önerisi olan kullanıp memnun kalan malzemelerinizi banada önerir misiniz? Ya da farklı önerileri olan varsa tecrübelerinizi benimle paylaşabilir misiniz? ![]()
Selam , ben de bir hevesle silikon malzemeler aldım ama hiç memnun kalmadım bir süre sonra ( istediğiniz kadar makinede yıkamayın ve temizliğe dikkat edin ) koku yapıyor ve zerdeçallı çorbaların sarı lekesi asla çıkmamıştı bizde hepsi çöpte zaten şuan keşke hiç almasaymışım. Munckhin markasının üç bölmeli melamin tabağını aldım hâlâ kullanıyorum mis gibi. Melamin malzeme silikona göre çok daha hijyenik bence temizleniyor en azından . Sadece yemekleri çok kaynar içine koymayın gıda gücenliği açısından. Kaşık olarak da wee babynin kaşıklarını kullandık başlarda en çok . Diğerleri çok kaba geliyordu . Başlarda çok heves ediyor insan ama bir süre sonra artık kendi çatalınızla bile yediriyorsunuz merak etmeyin
iştahı bol olsun miniğin ![]()
Silikon bende koktuğu için tercih etmedim melamin tabak tercih ettim kaşığı ise tatlı kaşıklarıyla yedirdim suluguda wee baby idi ama memnun kalmadım bebeğim kemire kemire koparttı onun dışında ek gıda hazırlarken cam rende kolaylık sağlamisti bana
Silikon oioi aldım memnunda kaldım hiç kokmadı alalı 6 ay oldu bak. Memnunum . Çorbaları zaten evimdeki kaseyi kullanıyorum ayrıca almadım. Birtek oioi nin 3 bölmeli tabağını , kaşığını aldım. Bebek bulaşık deterjanıyla yıkıyoeum henüz kokma gibi durum yaşamadım
Ben oioi marka kullandım ek goda döneminde hala da kullanıyoruz elimde yıkıyorum kızım şu an 15 aylık biz 6. Ayından itibaren aktif kullanıyoruz bunların yanına bimde falan denk gelince melamin bebek tabağı da aldım ama kaşık falan hep oioi kullandım 10. Ayı 11. Ayı gibi de wee baby çelik çatal kaşık aldım koku olmadı silikonlarında vakumlu zaten ama pek kızımın önüne koymadım onu belirteyim dökerek yedirmeyi sevmiyorum daha yeni yeni tek tek mama tepsisi üzerine koyuyorum kendi yiyor öyle yiyeceklerini. Bunun harici herhangi bir marka cam rende alabilirsiniz bisküvi muz ezme veya ceviz tarzı yemişler için iyi . Buharda sebze pişirme aparatı var ondan almadım tencerede kaynattım iyice isterseniz ondan alabilirsiniz ama şu an diyorum gereksiz bir şeymiş işlemi normal kaynatarak da görebiliyorsunuz. Meyve süzgeçi var aklıma gelen onu da wee den aldım gayet de güzel delikleri ve bebeğin tutmadı yaz dönemi geçen sene 6 aylıktı içine karpuz kavun falan şeftali kışın mandalina portakal çok koydum verdim çok da işimi gördü şimdi de diş çıkarma süreçlerinde rahatlatması için böyle yoğurtlu karışım veya süt falan dondurup az az veriyorum iyi oluyor onun haricinde aklıma gelen bir şey yok bir de saklama kapları almıştım yine bimden. Mama termosu olabilir bir yere pikniğe falan giderken ya da şehir değiştirirken çok iyi oluyor yemeklerini saklamak açısından ya da dışardaysam anne sütünü koyardım 6 7 aylıkken dışarıda içerdi sağım yapma veya emzirme olacağım yoksa onu da e bebekteki bebek termoslarınfan aldım yine termos çantada almıştım ordan aklıma gelenler bunlar
Çok teşekkür ederiz, amin inşallah ![]()
Silikon için gerçekten çok farklı yorumlar var o yüzden kafam çok karışıyor
Melamini arkadaşımda çok övdü değerlendireceğim bi bakıp
kaşıklarıda aynı şekilde ![]()
Çok teşekkür ederim, cam rende bende aldım
melamine bakacağım ![]()
Oioi çok övülüyor zaten silikon alırsam onu tercih edeceğim
Çok sevindim koku olmamasına şans vereceğim ![]()
Çok teşekkür ederim ne güzel bilgiler vermişsiniz ![]()
Cam rende aldım, buharda pişirme için bir şey almayı düşünmüyorum evimde bi aparat var onu kullanacağım
Oioi alacağım silikon olarak umarım bende de koku yapmaz
Termos gibi yardımcılarıda aldım çok şükür. Benim tek endişem tabak çanak içindi silikon mu melamin mi gibi çünkü yöntem olarak blw ve geleneksel karışık yapacağım o yüzden onun açısından silikon tercih etmek istiyorum ![]()
![]()
Rica ederim ne demek ![]()
yeri geliyor güzel yeri geliyor çileden çıkaran bir süreç ama güzelce geçer inşallah bu süreç
aynen silikon kaşığı gayet iyi bir de tavsiyem trendyol üzerinden almıştım ben mağaza fiyatları ve oioi sitesinden daha uygun fiyata buldum tavsiyem öyle yerlerden alın