Genelde 2 gün vs yaptım ama yoğurdu 3 gğn denedim çok şükür sorun yaşamadım bugğn armut vermiştim bir çay kaşıgı meyveleri de 3 gün veya 2 gün mü verdinşz tadımlık mı acaba ?
Ilk gün 1 çay kaşığı 2. Gün 1 tatlı kaşığı 3.gun 1 yemek kaşığı once sebzelerden basla canım meyveler tatlı olduğu için sebzeleri sonra yemeyebilir
Ben hiç kurala uymadim 3 gün boyunca yoğurt verdim snra meyveli yoğurt yaptım yani snra kabak havuç patates başladım bir sorun olmadı
Kızlar bugün doktorumuz 5.5da ek gıdaya geçelim dedi 4 ay26 günlüguz ama 5.ayında başlamak istiyorum çok heyecanlıyım bebeğim kesin bir şekilde anne sütü dışında besinler alıcak nasıl başlasam ne ile başlasam bana biraz bilgi verir misiniz 3gun kuralı şart mı ayy çok mutluyum
Brn ilk yoğurtla başladım. Sonra patates havuc kabak devsm ettim 3 gun kuralı yapmadim hic açıkçası. 3.5 4 aylıkken yemeklerden tattiriyordum yarim cay kaşığı kadar
Heycanli bi surec ama baslayincada inan biraz zor oluyo nasil olucak nasil ilerliycez vs. Vs. Sonra alisip gidiyosun canim. Ben 3 gun kuralina pek uymadim. Sirasiyla havuç bal kabagi . Kabak patates. Armut elma muz ilerledik sonra karistirarak kaşık mamasi gibi yapip vermeye basladim mesela bugun 2 mini dilim bal kabagi bi kayisi buharda pisirdim icine avakado koyup blend ettim 1 olcekde mama azda su koydum
Bende yoğurt la başlamak istiyorum ne kadar veriliyor günde 1kez 1 çay kaşığı kadar mı
Oh afiyet olsun tek çeşit ne kadar sürüyor ilk ne kadar veriyodunuz
Evet 1 cay kaşığı ver 3 gun kuraliyla sonra diger yiyeceklerden, yediginiz yemeklerin sularina minik ekmek bandır öyle de ver alışsın tüm tatlara ilerde zorluk cekmezsin sonra sonra 1 tatlı kaşığıyla devam edersin
Huveyda hanım görüyorum dah aoncede SS almıştım siz çok güzel tarifler paylaşıyorsunuz başlık açıp ordan payasirmisiniz rica etsem bizlerede fikir olur![]()
![]()
1 tatli kasigi kadar verdim ilk bi kac gun sonra arttirdim ilk zaten fazla yiyemiyo 3 gun kuralida yapmadim ben
İlk ek.gidaya gecdigimde bende napicam sasirmisdim burda surekli soruyodum . Simdi tarif bile almiyorum degisik denk gelirse bende ss aliyorum . Artik degisik seyler yapmaya basli insan
sizin bebis nekadarlikdi canim
Ay evet düşünüyorum bende hep ne yapacağım nasıl olacak bakalaim insna yaşadıkça tecrübe ediyor ins korktuğum GB olmaz da ,bnm minnoş 6 ay 7 günlük cnm
Baslik acinca birlestiriyo admin cok tarif basligi var ozelden istedigin zaman yaz tarif veririm canim bizde 7 aylik olcaz ![]()
Tamamdır cnm çok sağol maşallah Allah’ım esir3sin cümlemizin evlatlarimizi inşallah ![]()
![]()
![]()
![]()
Amin canim benimm ![]()
Bize doktor ilk olarak nötr tatlardan başlattı kabak, havuç, patates, tatlı patates, bezelye, bal kabağı sonra yoğurt daha sonra mevsim meyveleri şeklinde ilerledik
3 gün kuralı nedir ? 3 gün üst üste mesela patates şeklinde mi? Ölçüsü nedir ? Günde kaç kez ? İki hafta sonra bizde doktor onayı sonrasi gececegiz ,o zaman doktora da sorarım tabiki
Günde 1 kez veriyorsun 3gun kuralı bebeğin alerjisi olup olmadigini anlamak için yapılıyor 3 gün art arda aynı şeyi tattiriyorsun 4.gun Baska sebze geçiyorsun