Kizlar bebegim beş buçuk aylık. Yavaştan ek gıda tadimlari yaptırdım. Klasik üç gün kuralı yaptık. Şimdi ise masallah bebegim daha fazla yemek istiyor. Ne kadar yemesi lazım bilmiyorum yemek isterken de vermemezlik yapmak istemiyorum ama fazla yer bişey olur diye de korkuyorum. Ne kadar yedirmeliyim bu ayda.
Şöyle söyleyeyim bnim bebegim 5 aylıkken dediğin gibi üç gün kuralı yptm alerji yapıyo mu yapmıyor mu falan 5 buçuktan sonra artık bebek irmiği pirinç unu tarhana muz vb şeyleri muhallebi şeklinde veriyorum iki gün sonra 6 aylk olck istediği kadar yiyor ağzını kapatsa kafasını çevirse mız mız olsa artık yemek istemediğini anlıyorum zorlamıyorum ALLAH muhafaza mama reddi başlamasın sende istediği kadar ver hatta bn a 101 de bebekler için küçük kavanoz dan aldım muhallebi yapsam artanı kavanoza koyup dolaba kaldırıyorum ertesi günü sıcak suyun içinde ılıtıp veriyorum sende öylr yapabilirsin ve yaptığın muhallebi yi kavanoz da ölçülü ver bazen tabakta fazla kaçırabiliyoruz unutmadan ne veriyosan ver içerisinde muhakkak bir cay kaşığı zeytinyağı koy ben bir mama kaşığı kadar koyuyorum çnkü bazen az yada çok yapınca zeytinyağı miktarı da değişiyor
Benim bebeğimde başladım bu ayın 30 tam.6 aylık ama hiç öyle istemiyo ne yapmalıyım
Yani daha yeni başladıysan sabırlı olacaksın sadece taddır bişyleri çorba bile içsn ona da taddır tadım bitti mi artık alışacak bu duruma ama yeni başladığın için sade ce o kadar parmak ucuyla ağzına ver tadını alsın öyle öyle bu tadımı geçeceksin sonra bi bakmışsın muhallebi şeklinde veriyorsun ben şuan çorbaya geçtım tarhana sehriye corbasu
Benim bebeğim de 7 ayına girecek daha yeni oturturduk çok az alıyordu aldığını çıkarıyordu şu an bile çok değil ama zamanla alışıyorlar gibi Osman gönülaldan duymuştum her öğün için maksimum 5 tatlı kaşığı yeterli diye alışır umarım
Biz 4 gün sonra 8 aylık oluyoruz kavanoz mamanın boşlarını atmadım yaptığım mamaları ona koyuyorum tam yetiyor son 2-3 kaşık kaldığında isteksiz yiyor hatta. Kasede olunca anlamıyorum azmı yaptım çokmu yaptım. 6 aylıkkende yarım kavanoz yerdi. Sende belli bi ölçüyle yap mamaları ne kadar yediğini anlarsın ona göre yaparsın sonra.
Bende mutlaka zeytinyağı ekliyorum. Hem sindirim açısından iyi hem de kalori alımını artırıyor dedi doktorum.
Yani bn artık kafayi yiyecek durumdaydim iki gün sonra sekiz aylık olacak oğlum bı yayla çorbası ve tarhana çorbası dışında bişey yemiyor yanına farklı tatlarda koyuyorum ama nafile maşallah dört disi çıktı acaba ondan mı iştahsız ve gece uyurken hiç bişey yemiyor sadece emiyo yani bnce bebeğin ne kadr yiyorsa ver hiç esirmegeme sonra diş falan çıkınca bsey yemiyolar ztn
Arasta daha hiç diş yok asya teyzesii @Asya.1
Yahh maşallah bizimki iki üst iki alt çıkardı afedersin ama göğsümü ısırmaktan artık ucu kalmayack galiba
Off bende ısırılmaktan biraz korkuyorum
Valla denizim nasıl söyliyim berbat bı durum bide utanmadan guluyo benm tepkime bakiyo çok değişik can yakici
Bizimkide bu aralar öğünlerini bitirmiyor bu arada bende dişten dolayı diye düşünüyorum.
Yakında bende o göğüs acısını yaşıycam gibi görünüyor.
Aynen öyle aşırı iştahsız günler seni bekliyo olacak buna hazır ol o yüzden elinden geldiğince yedir çünkü aşırı kilo kaybida oluyo sonra toparlaması zor oluyor canım yağacaba benim oğlan takımı ne zmn tamamlar
Ay ben bi gün katmasam zeytinyağı hemen kabız oluyo bir mam a kasıgı zeytinyağı içiriyorum kabızlık kalmıyor
Asya hanım gerçekten size çok hak veriyorum