Ek gıdaya ne zaman başladınız? Kafam karıştı herkes bişeyler diyor kızım 4 aylık oldu
4 aylıkken kaç saatte bir emziriyordun yada mama veriyordun ?
Ben hep emzirdim hiç mama kullanmadık. Doktorum 5. Aya girer girmez ek gıda tadimlara başlayabilirsn demişti
Hiç acele etme zaten hayatı boyunca ek gıda yiyecek 6. Aya 3-5 gün kala baslarsin yavaştan zaten doktorun da söyler ![]()
Dogru söylüyorsun ben hep internette görüyorum anneler video paylaşıyor 4 aylık bebeklerini neler yediriyorlar
Ben tadimlara 3,5 aylikta basladim tadim dedigimde . Emzgine bandirip recel veriyordum . Dok. Bebek yemeye hevesli kafasini tutabiliyorsa 4,5 ayda basliyabilirsin demisti bende 5 ay da biraz biraz tattirdim .6 ayda tam olarak gectik ek gıdaya .
Sana onerim simdi basla . Kuvuk tadimlar yap en azindan alerji var mi yok mu anlarsin . Ama cok cok az basla . Ve aksam yatacagi zaman tadim yaptirma alerji fln olursa anlamazsiniz gece uyurken sakincali biraz .
5.ayda başladık. 5.5 da olabilir tadım icin. 4 veya 4,5 için daha erken bence başlamanızı önermem pek. Başta sever gibi olur sonra ret gelişebilir. Hem ek gıdaya hem emmeye. Alerjiler için de öyle. Zaten boynunu dik tutabilmesi gerek. Mama da vermemişsiniz ne güzel sütünüzle devam edin şimdi zaten sonra zamanla ağırlık olarak ek gıda alacak acele etmeyin. ![]()
Her bebek farklıdır benim kızım mesela 3,5 aylıkken oturmaya hevesliydi elini tuttuğumuzda hemen kafasını kaldırıyor ve kalkmaya çalışıyor doktoru sorduğumda 5 aylık olmasını bekle dedi şimdi 4 aylık 1 hafta oturtmazsam ağlar her doktor farklı düşünüyor ama bence kendimizi dinlememiz lazım en çok biz biliyoruz bebişlerimizi
Çevremdeki herkes başla falan diyor ama benim düşüncem senin gibi zaten ömür boyu beslenecek ama anne sütü bi yere kadar alacak o yüzden her şey zamanla şimdilik yaptığım tek şey mesela çilek yerken parmağıma suyunu alıp dudağına sürüyorum karpuzla da yaptım bu kadar
O da tatmak oluyor zaten.
Hele ki çilek alerjik bir meyve ilk tattigi şeyler hep meyve olursa sonra sebzeyi almayabilir deniyor. Biliyorum çok heyecanlı bir süreç bir şeyler tattırma süreci .Ama biraz araştırma yapın derim erken başlamak pek iyi değil. Ben 5. ayda başladım ama dediğim gibi aşırı ret olmasa da adapte olamadı belki de 6.ay gerçekten tam zamanı dedim süreç içindeyken. Siz de en iyi kendiniz bilirsiniz tabi.
Ayn haklisin . Ama bebek zamani gelcegi zaman durmuyir kendi istiyor.