Meraba kızım 6 aylık ek gıdaya başladık tam anlamıyla diyebilirim günde 2 öğün veriyorum sabah püre mama tarzı ürünler akşamda fiks çorba veriyorum diyeceğim şu ki ben bi kavanoz mama yaptım küçük ama kavanoz onu vakumladım bu mamayı dolapta kaç gün bekletebiliyoruz nasıl muhafaza etmemiz gerek bilen anneler varsa bizide bilgilendirirse mutlu olurum şimdiden teşekkür ederim ![]()
Hayırlı olsun sağlıkla tüm besinleri kolay şekilde yer büyür inşallah ![]()
Ben taze yapıyorum saklamadim hiç açıkçası . Yapması kolay taze vermen su süreçte daha sagikli olur sanki naçizane fikrim ![]()
Hiç denemedim günlük yapıp verdim hep zaten minnacık bisey yapıyoruz ![]()
Bende hep günlük taze yaptım ama bu birkaç tarifler fazla geliyor bi çay bardağı kadar artıyor bende bi küçük kavanoza koyup vakumladım bazı yerlerde annelerin yorumlarını da okudum diyorlarki 2 günde tüketin demişler o yüzden bende açılması vakumlayıp dolaba koydum bilmiyorum doğru mu yaptım
Amin çok teşekkür ederim Allah razı olsun![]()
Bende haftalık yapardım vakumlardım ve o mama pazartesi yapsam cuma cumartesi gibi anca biterdi . Normal dolap koşullarında durur vakumlu bişey olmaz
Beklediğim yorumdu çok teşekkür ederim ![]()
Rica ederim . Bende bu ek gıda başlangıç dönemlerinde sıkça yaptım dışardan hazır almadım hiç her gün de yapacak kadar ne vaktim var ne de kızım uslu bir bebek
bu yüzden haftalık meyve alışverişi yapar elma muz armut neyse alır muz hariç diğer meyveler ya da Havuç falan kaynatırdım. Kaynayınca içine bebe bisküvisi irmik falan koyar blender ile çekerdim minik kavanozlara koyar soğuyunca kapağını kapatırdım öyle 1 hafta rahat dayanırdı. Hasta olunca falam kendim halim yoksa sabah kahvaltısı niyetine verirdim az yoğurtla karıştırıp ne kadar yiyorsa yani fikir olsun diye detay vereyim dedim bir şey olmaz yani siz sanırım konserve usulü yapıyorsanız ona dikkat edin o tarz şeylerde zehirleme olabilir ama vakumlu dediniz problem olmaz soğuyunca kapağını kapatıp dolaba atın
Çok teşekkür ederim konserve usülü değilde çay bardağı büyüklüğünde kavanozlar var bebekler için olan ona geçenlerde bi kavanoz kadar havuç elma irmik karışımı püre yaptım sıcak şekilde kıyup kapağını ters çevirdim vakumladım