Ek gıda şart mı?

Merhaba arkadaşlar bir hafta sonra oğlum tam 6 aylık olacak. Anne sütü alıyor ama bu ay sütüm azaldığı için günde bir bazen iki defa mama veriyorum. Hiç verrmediğim günlerde oluyor. Sorum şu 6. Aydan itibaren ek gıda vermek zorundamiyım anne sütü ve mama ile devam etsem olmaz mı. Gelişimi için ek gıda şart mı

Bebeğin yutmayı çiğnemeyi öğrenmesi gerekiyor. Ve bebeğin ihtiyaçları artıyor ve anne sütü maalesef artık yeterli gelmiyor o yüzden daha fazla besine ihtiyacı var. Yine şuan zaten en çok anne sütü vermeniz lazım 6-8 ay tadım ayı doyurmanıza gerek yok tattırın alerjisi var mı görmüş olursunuz ve bebek yavaşça farklı besinlere de alışmaya başlar

Yani motor gelişimi ve besin ihtiyacı yüzüden şart

1 Beğeni

O zaman tattiriyim ufak ufak doyurmayim. Bana kalsa bir süre daha ek gıda vermek istemiyorum anne sütü alsın diye. Gerçi sütümde azaldı mama takviyesi yapıyorum. Peki sütüm ilk aylardaki gibi doyurmuyo ama az az da olsa emdiği yine de fayda sağlar mi

Bence kesinlikle sağlar ben valla bu yüzden 2ye kadar vermeyi düşünüyorum olursa :grimacing::grimacing: ama dediğim gibi ek gıda şu aşamada doyurmak için değil zaten ki bazı günler bebek de istemicek ben zorlamıyordum istemediğinde

Bende sütüm olduğu müddetçe vermeyi düşünüyorum iki üç fark etmez yeter ki emsin​:grinning: tek damlası bile değerli derler ya anne sütünün o yüzden sadece anne sütü emsin istiyorum ama azaldı malesef mama veriyorum. Ek gıda alırsa var olan sütümü de emmez diye korkuyodum açıkçası yinede tadımlık veriyim o zaman arada sırada

Ek gıdayi verirsin o tadar belki arada yemek istemez başta cok meraklı oluyorlar seni emmezse korkma aklı yemekte oluyo :grin: geçiyor snra tabi sebzelerden başla cnm ilk

Başlayım o zaman ufak ufak veriyim. Emsin istiyorum ne çabuk 6 aylık oldu büyüdü kabullenemiyorum galiba illa anne sütü diye direttim bana kalırsa hiç ek gıda vermicem hala emsin istiyorum ama sütümde azaldı yetersiz kalır mecbur başlıcam artık. Teşekkür ederim

Bildigim kadariyla bebekler 8 aylik olana kadar ek gida sürecinde yediklerinin karnini doyurdugunu bilmezler, yani sadece kesfetme, merak ve tat duygusu ile yerler yediklerini. O yuzden 2 ay daha anne sutune ilgisinin kaybolacagini sanmiyorum. Oglum 8 aylik olmak uzere, biz blw ilerledik bu surecte. Bu 2 ay bizim icin ek gida sadece motor becerilerini gelistirmesi ve cignemeyi ogrenmesi icin bi aracti. Siz de zaten bu donemde bunun icin baslamalisiniz ek gidaya.

Blw hakkında bilgi verebilir misiniz nasıl ilerleriniz yani korku vs olayı beni panikletiyor yani ben korkuyorum aslında :face_with_hand_over_mouth:

Bende korkuyorum minik minik vermek lazım ama boğazına falan takılır mı diye korkuyor insan

Inanin ben de cok korkak biriyim bu konularda ama en basindan kendimi bu fikre alıştırdıgım ve direkt boyle basladigimiz icin bi sekilde korkuma ragmen boyle devam ettik. Hala daha cok korkuyorum, her lokmasinda gozum uzerinde ve tabaklarini hazirlarken ozellikle parmak gida seklinde sundugum seyleri cok ozenerek keser kenarlarindan tiraslarim memnun olana kadar :smiley: zaman zaman yemesini istedigim yogurt, cig tahin, zeytinyagi ve avokado gibi gidalar icin blwyi yumusattigim da oluyor. Kasiga ben koyuyorum sonra kasigi ona veriyorum kendisi yiyor. Yine corbalarini koyu kivamda hazirlayip alistirma bardagi ile kendi kendine icmesi icin biraz destekliyorum. Ama yuzde 90 tabagini kendi yiyebilecegi sekilde hazirliyorum. Brokoli karnabahar gibi sebzeleri buharda iyice pişirip onune koyuyorum kendisi yiyor. Pankek, omlet, mucver gibi seyleri de seritler halinde kesip onune teker teker koyuyorum cunku hepsini koyunca avuclayip tamamini agzina goturuyor :slight_smile: muzu direkt ben elimde tutup az bi kismini agzina sokmasina izin vererek yemesini sagliyorum cunku aksi durumda cok buyuk parcalar koparabiliyor. Yine de su an 8 ayini doldurmamis bi bebek icin kati besinleri cigneme becerisi gayet guzel ilerliyor. Bu sekilde cignemeyi daha cabuk ve daha iyi ogrenecegi icin aslinda ilerde tikanma riski de azalmis oluyor.

1 Beğeni

Öncelikle bu kadar uzun ve detaylıca yazdığınız için çok teşekkür ederim cesaret olmasını umuyorum bana da :heart_eyes:

1 Beğeni

Ne demek rica ederim, tamamen blw ilerlemeseniz de zaman zaman sadece degisik bi aktivite olmasi icin bu sekilde ogunler sunabilirsiniz, etraf biraz kirleniyor yalniz onlem almakta fayda var :slight_smile:

Evet denicem 2 si birden ilerleyebilirim belki

Kirlensin ya canları sağolsun​:smiling_face:

1 Beğeni

Canim kuzenimin karisi ek gidaya baslamadi suan 13 aylik cocugu hala vermiyo sutum yetiyo diye diye yasina girdi cocuk tanecikli puturlu yutmasindan sorun yasarsin yavasdan basla doyumluk degil tadimlik vericeksin zaten sonra yavas yavas gecersin ama basla ki puturluye gecmede zorlanma

Tamam veriyim sebze veriyim o zaman demi başka neler verebilirim birde buharda değilde suda haslasam olmuyor mu