Ek gıda sonrası mama reddi yaşayanlar

5 ay10 günlükken bebeğim ek gıdaya geçtik ek gıda sonrası mama isteksizliği oluştu sanki ek gıdayı çok iştahlı yiyor ama mamaya gelince isteksiz mızmızlanıyor asla istemiyor mamayı değiştim yine aynı tepki biberonu değiştim aynı tepki benim gibi bu durumu yaşayan oldu mu yaşadı ise nasıl bir çözüm buldunuz

Naçizane yorumu mu yapmak istiyorum ek gıda belki doyuruyor onu mama vermektense ek gıda yese yada başka fikrim belki mamanin tadını beğenmiyor

Bebeğin ana besin kaynağı mama olmalı. Mama beyin gelişimini etkiliyor. Ek gıda doyuruculuğu sağlıyor. Benimde önerim ilk mamayı verin açken. Mamadan 1 ya da 2 saar sonra ek gıda verin. Çünkü mama alımı daha önemli şuan için

Bütün gün mü mama içmeyi reddediyor yoksa Ek Gıda sonrası mı. Eger tüm gün istemiyorsa mamanın tadını begenmiyordur Mama degişikligi yapmanız gerekebilir begendigi olana kadar. Belki diş çıkarma dönemi yaşıyordur kısa sürelidir geçedebilir bu durum

Ben bu süreçte zaten çok az verdim tek öğün ek gıda verdim ve tadımlıı yani 1 yemek kaşığı kadardır ama bebeğim mesela sabah ve gündüz özllikle mamayı asla istemiyor akşam daha sakin içiyor mamada değiştim onada aynı tepkiyi verdi suyu iştahlı içiyor ek gıdayı yerken istekli yiyor ama mamada isteksiz bu son 3 gündür de psönömö bebek zatürresi oldu iştah daha da düştü bilmiyorum kilo kaybıda yaşadık ek gıdayı bi süre vermesem mi acaba bu 5.ay beni aşırı yıprattı dişi de çıkmıyor henüz ondan desem oda değil bilmiyorum ne olacak​:worried:

1 Like

Çok geçmiş olsun bir süre ara verebilirsiniz şuan zaten tadim aşamasında, ana öğün mama, ara öğün ek gıda …

1 Like

Teşekkür ederim o şekilde yapıcam

1 Like