Ek gıda sonrası mama reddi

Arkadaşlar selam, bebeğim nerdeyse 8.5 aylık olmak üzere.. Doğumdan itibaren Sma devam sütü ile besleniyordu fakat ek gıda sonrası içerken keyifsiz içmeye başladı şimdi de havaların ısınmasıyla mamayı artık hiç içmek istemiyor, biberonu görünce ağlıyor.Sulugunu seviyor, sulukla vermeyi denedim ama biraz içtikten sonra mama olduğunu anlıyor yine içmiyor, bardakla verdim yarısı üstüne dökülüyor böyle de doymadı diye içim içimi yiyor..Ek gıdayi zaten tadımlık yiyorlar doyumluk değil ona yukleneyimm diyorum ama mama en kötü 1 yaşa kadar içmeli doktora sordugumda da aynısını söyledi.Havalar bir kaç gündür aşırı sıcak tamamen mamayi reddediyor, kaşık maması almak dışında yapılabilecek şey var mı? Başına bu durum gelen bir anne var mı? Açıkçası onların daha iyi anlayacağını düşünüyorum, nasıl bir yol izlemeliyim?

Uyurken vermeyi denesen benim kızım da almadığında uyurken besliyodum

1 Beğeni

Gece içiyor gözü kapalı ama gündüz uykuya geçişte vermeyi hiç denemedim…:woozy_face:

Bence bi deneyin isterseniz bizde işe yaramışdı o şekilde biberonu kabul ediyordu

1 Beğeni
  1. Ay itibariyle 2 numara mamaya geçince bu isteksizlik olduda denilebilir.1 numara mama kokusuzdu, 2 numara mamanin icerigi de değişince değişik ağır kokulu bir hal almış..Kokudan kendim bile rahatsız oluyorum, acaba sevmemiş olabilir mi? Mamadan memnunum açıkçası ne gaz ne başka sorun yaşadık ama kokusu rahatsız etmiş olabilir mi onu da kafamı kurcalıyor bu konu, değiştirmeyi de göze alamıyorum

Olabilir. Benim kızım 4. Ayda diyet mamasına geçti ilk başlarda içmiyodu oyuzden tadını kokusunu beğenmiyordu doktorumuz vanilya şurubu vs önermişdi kullanmadık ama zamanla alıştı. Sonra normal mamaya geçtik onu da ilk başta kabul etmedi. Ama tabi bir iki hafta içinde alıştı. Sizinde ikinci mamaya geçeli baya olmuş alışması lazımdı aslında belki markayı beğenmiyor olabilir

1 Beğeni

Aptamil ve Hipp alerji yaptı bu marka mamayı baştan itibaren kullanıyor, neye geçiş yapacağım onu da bilmiyorum..Bebelac şekerli diyorlar ona da ben soğuk bakıyorum haliyle, zaten pek bir seçenekte yok​:face_holding_back_tears:Bu konu canımı çok sıkıyor

Ek gıda alsaydı mamayı ikinci plana atardınız ama ek gıdada almıyo diyosunuz rabbim kolaylık versin valla

1 Beğeni

Hayır ek gıdayı aliyor, çeşit çeşit yapıyorum ama tadımlık yiyor hapur hupur doyumluk değil normal zamanda da ek gıdadan 1 saat sonra muhakkak mama içerdi öyle doyardi, ana öğün mama bizde zaten 1 yasa kadar doktor böyle gidecek dedi..Karnı yarı aç yarı tok olduğu içinde huysuz ister istemez kendi de rahat edemiyor, mamasina hurma suyu, pekmez vs koyup birde deneyeceğim bakalım.. Teşekkür ederim :bouquet:

Canım beşiğine koyduğunda yarı uykulu iken ver bende çok yaşadım meme reddetti olsu senın gibi sma kullandım alejı oldu bebelac kullandım şuan aptamıl ama dediğim gibi iştahı yerıne gelene kadar ben uyku arasında verdim benim kızım 60 , 90 arası içiyor 1,5 yada 2 saatte bi uyanmadan verdim geri uyudu o şekilde o dönemi de atlattım sıcaklar bizi bile bunaltıyor oblar napsın kaşık mamaları yada kendin mama yap meyvelerden içine sma mamasından karıştır

Benim kızım 9ay19 günlük o da öyle 5 ölçek içiyordu 150 ml ek gıdadan sonra icememeye başladı gündüz 1 kere ya veriyorum ya vermiyorum mamayi o da 3 ölçek 90ml ek gıda veriyorum gündüz ama şey mesela 2 saatte bir atıştırma teklif ediyorum yoğurt, meyve gibi akşam yatmadan bı 90 ml ve gece 90 ml ve sabah uyaninca 90 ml mama o da ya içiyor ya içmiyor keyfine göre ama dediğim gibi ben çareyi 2 saatte bir biseyler teklif etmekte buldum tombalak bı cücüğüm yok ama iyi :rofl: 9. Ay kontorunde 77cm 10 kiloydu boyu var galiba o da günde 1 yumurta muhakkak yedirmeye çalışıyorum artık haşlanmış yemiyor ben de tereyağında peynirli yumurta