Kızlar 5 ay 10 günlük bebeğim var bu ayın sonun da tadımlara başlamak istiyorum,ilk neyle başlamalıyım ilk verilecek gıdalar için liste yapmak istiyorum yardımcı olur musunuz ? Bir de Su miktarı ne olmalı ?![]()
![]()
![]()
Bizde 5 ay 4 gunluguz senin gibi bende cok merak ediyorum, umarim yanitlayanlardan bilgi edinirizz
İnşallah yardımcı olur deneyimli anneler,mesela zeytinyağı verin yazıyor bir yerde kabız olmasın diye onu tadım yaptırırken vermek gerek mi bilmiyorum
çok karışık her aya farklı biseyker çok aklım kesmedi
Ben havucla basladım. Yogurt patates havucla baslayabilirsiniz ilk olarak. Benim yogurdum yoktu henuz mayalamamıstım o yuzden havucla baslamıstım. Yogurda alerjisi oldu sanırım yüzü kızardı dr ara verelim dedi. Üç gün kuralı ile her besin üç gün yavas yavas artırarak veriliyor. Ben iki gün uyguladım kuralı gerci ama sizin iciniz rahat edecekse oyle yapın. Biz yedi aylık olduk bebegim su içmeyi sevmiyor içiremiyorum birkac kasık anca, takip ettigim drlar zorlamayın diyor boyle bir sart yok diyor. Benim drum ise hafif kabızlık oldugu için su içir bir sekilde dedi.. İlk zamanlar size onerim patates muz pirinc unu vs kabızlık yapacak urunleri sık kullanmamanız bu gıdalar kabızlık yapıyor. Bebegin sindirim sistemi henuz gelismis olmadıgı icin kabızlıga cok meyilli oluyorlar. Yavas yavas ilerleyin acele etmeyin.
Mesela corba yaptınız üstüne bir çay kasıgı zeytinyağı dokebilirsiniz kabızlıgı onlemek icin. Tadıma gerek yok bunun icin. Yumurtanın ustune de koyabilirsiniz.
Cevabınız için teşekkür ederim
, havuç yoğurt patates, pirinç unu bunların dışında ilk ay deneyeceğim başka gıdalar var mı acaba. 3 gün kuralını duymuştum bende 3 gün ilerlemek istiyorum,peki tadım da ne kadar yedirmeliyim çok soru soruyorum kusura bakmayın çok deneyimsizim bu konu da doktorlar da hep başka konuşuyor aklım karışıyor.
Rica ederim, est
Benimde kafam cok karısıktı gerci hala karısık sayılır
Ek gıdayla ilgili kitap bile aldım bir sürü ek gıda sayfası takip ediyorum ama yinede kolay ilerlemiyor surec bebege gore degisiyor diyorum ya en basiti su içiremiyorum bebegime. Bugunde corbayı mesela tükürdü içmek istemedi bende zorlamadım..
Aldıgım kitapta tavsiye edilen ilk gün 3 tatlı kaşıgı, ikinci gün 4 tatlı kaşıgı, ücüncü gün 5 tatlı kasıgı verin diyor. Fazla isterse de vermeyin yavas yavas ilerleyin diyor.
Yogurt, patates, havuc, kabak, balkabagı, kırmızıbiber, taze fasulye, bezelye, pırasa, brokoli, elma, armut, muz, şeftali, kayısı, avokado, karnabahar, ayva, erik(mürdüm veya kırmızı erik)
Kitapta bunlar yazıyor bu sıraya gore verebilirsiniz. Ben arada sogan sarımsak da denedim. Mevsimi olmadıgı için bazılarını henuz denemedik mesela ama genel olarak mevsim sebze meyveleri ama yine arastırmak lazım 6.ayda yenilebilir mi diye bi aratın netten oncesinde. Kereviz ve ıspanak 8.ay için uygundur yazıyor kitapta mesela o yüzden bunları denemedik henuz.
İrmik, pirinç unuda aynı sekilde denedim. Elma armut denedikten sonra irmikle muhallebi yapıp birde o sekilde denedim.
Çok teşekkür ederim tekrardan,not aldım yiyecekleri, inşallah bebeğim yemeyi seven bir bebek olur beni zorlamaz onun ickn uğraştığıma değer,çok zor süreçler kafa karışıklığı içeriyor hep bu durumlar
Ben yoğurt ile başladım. Peşine tatlı patates, havuç, normal patates, bal kabağı, elma, armut, avokado, ayva, muz, tahin, ceviz, labne, kırmızı biber, brokoli, karnabahar ( gazlı bir bebekse 8.aydan sonra ), pırasa, kereviz, soğan, sarımsak, bezelye (8. Ayda verdim ) Önce mevsimi olan sebzeleri deneyebilirsin. Eger severse buzluğa koyabilirsin. Ilk gün 1 çay kaşığı 2.gün 1 tatlı kaşığı, 3.gün 1 yemek kaşığı şeklinde tadım yaptırabilirsn. Doktorlar pirinç ununu pek fazla önermiyor besleyiciligi az diye. Irmiğin de çok fazla besleyiciliği yokmuş. Yulaf ezmesi ( kabızlığa iyi geliyor ve içerisinde demir bulunuyor ) tam buğday unu, kinoa ( protein ve lifli. Çinko, demir, magnezyum içeriyor. 7.ayda verebilsin ) Bulgur ( 7.ay ) kuru fasulye, nohut, mercimek 9.aylarda. Eger emziriyorsan senin yediğin besinlerinde alerji yapma durumu var. Mesela ben bebeğime yumurta ve ceviz tattırmamıştim yogurt verdiğim zaman kızarıklık olunca süt alerjisi var sandım ama anne sütünden dolayı ceviz ve yumurtaya alerjisi olduğu ortaya çıktı. Patates gibi kabızlık yapacak besinlerin icine 1 çay kaşığı kadar zeytinyağı koyabilirsin.
Bizde sizinle neredeyse aynı zamanda başlayacağız gerçekten tecrübesizlik zor bende baya bir araştırıyorum. Tecrübeli anneler çok güzel açıklamış zaten ama birde uygulamanın takip kısmında tarifler mevcut orada 6. Aydan başlayarak anlatılmış ben baya faydalı buldum. Siz de bir göz gezdirin isterseniz ![]()
5 ay 7 gunluk benimkide 1 haftadır veriyorum patates havuc kabak yoğurt verdim hiç yemek istemiyir resmen zorla veriyorum suyu her öğün sonrası 3 4 çay kaşığı veriyorum
Biz de 6 aya 10 gün kala falan başladık ilk haşlanmış sebzeler çatalla ezerek 3 gün kuralıyla falan derken baktım bu çocuk bunları yemiyor ben de 6 ay 1 haftalıkken falan sabahları bizle kahvaltıya oturtmaya başladım bir yumurta sarısı az peynir tahin pekmez varsa ıhlamur yoksa karadut özü sulandiriyorum ve yiyebileceği ne varsa masada öyle hâlâ da, öğleden sonra da bir meyve muza bayılıyor az tahin gezdiriyorum üzerine öyle gidiyor. Akşamüstü de uyanık olursa evde tavuk köfte patates artık yiyebileceği bişey yaptıysam onu veriyorum . Geçen mercimek çorbası verdim sakin vermeyin ![]()
mahfettim çocuğu Allah’tan probiyotik vardı evde iyi geldi garip bı şekilde
Çok teşekkür ederim
baya faydalı bilgiler verdiniz ekran görüntüsü alıp not edeceğim.allah razı olsun
Tecrübesizlik zor vallahi araştır,bak,not et derken baya bunaldım.kafamin karışıklığı cevap veren anneler sayesinde azaldı çok sağolsunlar
tarif olduğunu bilmiyordum hemen bakacağım teşekkür ederim ![]()
Her çocuk farklı gerçekten,benim bebek nasıl olavak bilmiyorum, bu aralar hasta,burnu tıkalı öksürüyor hastalığının geçmesini bekliyorum başlamak için,beyaz peynir yiyebiliyor mu 6.ayda, salatalık,zeytin bunları tüketebiliyor muyuz? Teşekkür ederim cevabınız için de![]()
Satalik ve zeytin hâlâ vermedim valla ama peynir yiyor ya yumuşak ya veriyorum
Merhaba canım: muz,havuç,elma,pastörize yogurt.
Denemelerde bir çay kaşığı ver 1,2gun bekle,alerji yapıo yapmamasını anlamak için.
Hepsini aynı günde vermeki neyin alerji yaptigini anlamakta sorun yaşama diye ![]()
Rica ederim ![]()
Teşekkür ederim sağolun ilk yoğurtla başlamaya karar verdim ben de ![]()
![]()
Peynir evde kendiniz lor peyniri veya labne peynir yapıp verebilirsiniz. Hazır peynirler tuzlu oluyor tuz bir yasa kadar yasak. Yine zeytin en erken sekizinci ayda baslanıyor ideali bir yaş sonrası.