Ek gıda sorunu

Arkadaşlar kızım 9 ay 15 günlük ek gıdada çorba olarak sadece tarhana çorbası seviyor diğer çeşit çorbalar denedim ayran çorbası şehriye tavuk sebze çorbası içmiyor ne yapacam bilmiyorum un çorbası yapsam zararı olur mu sizce tek öğün alıyor şuan sadece ve formül mamayla besleniyor 8 tane diş çıkardı diş çıkarma dönemindeyiz baya zayıfladı yavrum kilo aldıracak tariflere açığım

Bende burda bekliyim bacakla benim kızımda aynı 9 ay 24 günlük kahvaltıda cicibebe den başka bişey yemez çorba da tarhana yiyor yoğurt çorbası yiyor arada şehriye yiyor diğerlerini yemiyor asla bugün bulgur çorbası yaptım onuda sevdi bizim sadece 2 dişimiz var :sweat_smile: bazen bizim yediklerimizden veriyorum pilava yoğurt katıyorum çok seviyor mesela büyümüş de küçülmüş

1 Beğeni

Ne olacak halimiz bilmiyorum yapıp önüne veriyorum kendisi yer diye belki ama yok ağzına götürüyor dilini hafif ucuna değdiriyor hoşuna gitmese param parça eder asla yemez benim kızım mı anormal bilmiyorum ama yumuşak şeyleri de asla yemez eline alır almaz tiksindi bir hal alır cici bebe versem mi bilemedim organik bisküviler aldım yemedi şimdiki bebekler seçici olmuşlar sanki anneannem diyor senin önüne ne versem yiyordun eşimde öyleymiş bulgur pilavı doktor verme dedi gaz yapar şişkinlik yapar sindiremez huzursuz olur bebek

Cici bebeyi deneyin ben evde kendim yaptım kaç tarif yemedi hiç mecbur marketten alıyorum sabahları çok seviyor tek onu yiyor. Diğer türlü de bulgur değil pirinç pilavına yoğurt katıyorum yiyor. Bulgur çorbasını da ince bulgurdan yaptım onun sindirmi daha kolaymış sevdi de deneyin isterseniz başka tarifler varsa bende açığım öneriye. Yarında muzlu pankek deniycem kahvaltıya bakalım yermi

1 Beğeni

Benimkiyle 2 gün mü var aralarinda ay maaşallah @Aynur :melting_face: 9 ay 26 gün bizim de. Muzlu pankek yiyebilir dişi olmasa bile yer yumuşacık oluyor. Dişi varmış üstelik. Meyveli yulaflı lapalar deneyebilirsiniz içine ceviz de rendeliyorum ben. Bebe bisküvili de yapıyorum. Sabah salatalık, zeytin, peynir, çeyrek çay bardağı kadar ıhlamur çayı (su eklenmiş), pankek veya ekmek içi yiyor. Yumurta alerjisi çıkmadan önce omlet de veriyordum. Hiçbirini yemezse meyveli yulaf ezmesi tarifi yapıyorum. Öğlen yoğurt yiyor ardına meyve yiyor bazen meyveli yoğurt yapıyorum. Ama akşama çoğunluk etli bir yemek patatesli olur mesela pilav veriyorumm . Yemek yemezse çorba veriyorum. Deneme yanılma bir sürü çorba yaptım. Erişteli mercimekliyi de beğendi ama kabız yaptı az yedirmek lazım istiyor diye çok yedirdim bir anda herhalde . Sulu köfte tarzı şeyler yedirirdim ben çorba icmeseydi. Sulu sebze yemekleri de olur.

1 Beğeni

Ben bi yarın yapayım yumurta yemediği için denedim pankek normal kek yaptım dediğim gibi yumuşak olduğu için elinde paramparça ediyor ben ağzına veriyorum bu defa başını yanlara doğru çeviriyor reddediyor

Benim bebeğimin yemediği ne varsa içine soğan sarımsak girince yemeye başlıyor :grinning_face_with_smiling_eyes: tarhana yediğine göre sizinki de baharatlı tatlar seviyor galiba.

1 Beğeni

Ya çok teşekkür ederim deneyeceğim hepsini sağolun inşallah söylediklerinizi hep yer :sweat_smile: maşallah yakınız demekki rabbim sağlıkla büyütmeyi nasip etsin inşallah 10 Eylül doğumlu kızım :cherry_blossom:

Evet seviyor zararlı diye veremiyorum küçük ya solunum Yolunda sıkıntı olur ciğerlerine falan

Diş cıkarma doneminde bebeklerin iştahsız olması normalmis ek gıda ile ilgili aldıgım kitapta yazıyordu. Benim bebegimde 9 ay 18 günlük. Şu ara yumurta peynir yemiyor. İki tane dişimiz var yeni diş mi geliyor bilmiyorum. Kahvaltıda irmikli yumurta yapıyorum içinde lor peynir katıyorum o sekilde yiyor mesela sizde deneyebilirsiniz. Bir tatlı kasıgı irmiği bir çb su ile pişirin içine yumurta sarısı ve lor peyniri ekleyin. Sürekli karıstırak pişirin kıvam alınca altını kapatın. Muhallebi yapar gibi yani.
Çorba olarak semiz otu corbası yapabilirsiniz.
Taze fasulye corbası. Bezelye corbası olabilir Öğlen ara öğünlerde yogurt, meyveli yogurt, meyve püresi veya sebze haslayıp üzerine yogurt dokerek yedirebilirsiniz(kabak, patates havuc brokoli istediginiz sebzeyi suda haslayın catalla ezin üzerine yogurt)
Eger yerse bu corbalara kemik suyu, kıyma da ekleyebilirsiniz.

Bebeginiz hep iştahsızmıydı peki sadece dişten dolayı mı istahsız suan da? Bir öğün yiyor demişsiniz normalde üç ana öğüm ve iki ara öğün yapması ideal olan. Şuan kilo verdiği için daha cok irmikli pirinç unlu muhallebiler yapın bence İçine meyve rendelersiniz muzlu elmalı vs. Muhallebiler kilo aldırır. Ozellikle gece yatmadan bir saat once verin.
Kabızlık onlemek için yemeklerine zeytinyağı kullanın kayısı hurma vs püre yapıp yedirin.
Şuan en onemlisi kilo vermemesi kilo verirse midesi küçülür o zaman daha da iştahı kesilir. İştahın acılması için kilo alması sart ve gelişimi içinde tabi..ins gecici bir donemdir. Duruma gore hala değişiklik olmazsa bir cocuk druna goturmenizde fayda var. Kan tahlili yapılır kan degerleri düşük oldugunda da istahsızlık oluyor diye biliyorum cunku..

1 Beğeni

İlk ek gıdaya geçtiğinde yemesi böyle değildi herşeyden hemen hemen yiyordu alt dişler değilde üst dişleri çıkardıktan sonra kızımı tanıyamaz oldum mahvoldu çocuk ağzı dili dudakları yara bere içindeydi geceleri kalktığımda dudaklarında kan gelmişti ağzı yara olduğu için bir buçuk ay ek gıdayı red etti kaşıktan korkuyordu ağzı yara olduğu için şuan da da yavaş yavaş başladık yine hızlıca toparlansın diye çorba vs vermeye çalışıyorum 9 aylık kontrolünde 9300 gram dedi doktor 75 santim boyu doktor gayet iyi dedi bilmiyorum benim gözümde zayıflamış sanki sekiz ay kontrolünde 200 300 kalmıştı 9 kilo olsun hiç bir sorun yok dedi gayet iyi dedi kan tahlilleri aldı yavaş yavaş avuç içi kadar vermeye çalış dedi doktor sabah denim bi dediklerinizi inşallah yer

Merhaba, sosyal medyada gördüm kasiga biraz yemek biraz su aliyordu anne. Bebek o zaman yiyordu. Belki denemek istersiniz.

1 Beğeni