Ek gida süreci

kızlar benim miniğim 6 aylık o da yavaş yavaş ek gıdaya geçiş yaptık ama benim kız annelerin hazırladığı ek gıdalar yerine benim yediğim yemeklerden yemek istiyor hele ki çay ve ekmek bunu çok istiyor nasıl şeyler sevdirebilirim

Benimkide kendi yemeği hariç herşeyi yemek ister. Biz yerken ağzını açıp saf saf bakıyor içimde gidiyor vicdanıma oynuyor :grinning_face_with_smiling_eyes: ama geneli öyle yani. Şaklabanlıklarla yemeğini yedirmeye çalışıyoruz işte. 6,7,8.aylar işkence. 9.aydan sonra düzgün hakkını vererek yemeye başlıyolarmış. Yorucu süreç evet ama o da düzene girecek inşallah

inşallah sabırla bekliyorum

Ben dedimm ya umut ettim değil mi :grinning_face_with_smiling_eyes::grinning_face_with_smiling_eyes: bu da mı gol değil beee aman ya ek gıda süreci çok sancılı

Bana çekerse beni peşinden koşturur acıktım da dmeez :grinning_face_with_smiling_eyes::grinning_face_with_smiling_eyes:

Benim oğlanda biz yerken bakardı bize hep ek gıdaya geçmek için sabırsızlanıyordum şuan perişanım valla doktorum ısrarla Blender kullanma deyip durdu ama yemiyordu hiçbir şekilde ağlıyordu bugün valla meyve püresi yaptım Blenderdan çektim yedi bizimki de biz çay içerken öküzün trene baktığı gibi bakar gözünü ayırmaz asla :joy:

Evet canım biliyorum bunun için cam rende ile başladım ama kullandıysan biliyorsundur biraz diri kalıyor ( normali o zaten ama ) benim oğlan başlarken çok hevesliydi ama ağzında tanecik kalınca hep öğürdü kaşık görünce ağlamaya falan başladı bir süre sonra bende ara verdim dün başladım tekrardan mızmızlandı öğürdü bugün blenderdan çekerek verdim mecbur yoksa tekrar başa saracaktı bir ay bu şekilde gidip sonrasıda cam rendeye dönmeyi düşünüyorum en azından tatları az da olsa alıp alışmış olur süt ve mama dışında birşeyler yemeye :persevering_face: inşallah o şekilde alışır 7 aylık olunca sorunsuz yer

Bizimki de biz yemek yerken uyanık olursa meyve aparatını meyve hazırlayıp veriyorum bizim ogün bitene kadar oyalanıyor öyle. Sizin yediklerimizi yemek için cok erken mideleri hassas

ben zaten bizim yediklerimizden vermiyorum onun için ağır biizm yediklerimiz sadece çay ekmek çok seviyor

bide kızlar size bişey daha soracam bebek neden uyku geçişi kafa sallar beni korkutuyor da normal mi

Benimkide sallıyo . Kendilerini sakinleştirip rahatlıyolar diye yorumladım ben