Ahahahah![]()
kıza prenses gibi davran sen ![]()
Gerçekten iştahsız bebek çook zor ek gıdaya geçtiğimizden beri perişan haldeyim nerde yanlış yapıyorum diye düşünmekten yoruldum ve bende doktorumuz dahil herkes yanlış blender kullanma vs dese de kullanmak zorunda kaldım çünkü ağzına gelen en ufak parçada öğürüyor şaşırdım kaldım ne versem sevmiyor muz seviyor onu da çok az yiyor ben daha tahıllara geçmedim tavuk kıyma vs de denemedim sadece sebze meyve yumurta yoğurt bebek irmiği bide keçi boynuzlu bebebisküvisi ile yapıyorum herşeyi oğlanın kuruyemiş ve tahin alerjisi olduğu için tahini de kullanamıyorum hoş kullansam sevecek mi muamma
7 aylık olduk hala tek öğün çünkü ikinci öğünü psikolojim kaldıracak durumda değil bende bu ay et tavuk ve balığa başlıyım bakalım Muti bizim oğlanlar iştah konusunda aynı sanırım manasını daha zorla içiyor ekran vermiyim dedikçe mecbur kalıyorum izleyince en azından içiyor diye izletiyorum geçen komşum dedi ekran karşısında yedirirsen yeme bozukluğu olur dedim zaten bozuk hiç bişi yemiyor mamasını içmiyor artık emzirme süremizde azaldı göğsümü de çok kısa tutuyor valla perişan oldum şu ınstagramda çeşit çeşit yapıp tabak dolusu yediren annelere Hayran kalıyorum maşallah keşke bizimkilerde öyle olsa
İnşallah iştahlı olur canım korkutmak istemiyorum ama başta nasılsa öyle devam ediyor
Doktorlar bile kendi içlerinde ayrılıyor şaşırdık kaldık ben tamamen blenderı vuruyorum maalesef onda bile yemiyor zaten
Bizimkisi hevesli başladı sonra kaşık reddi oldu bir süre ara verdik yeniden başladık vs vs vs süreç bizim için kabusa döndü ve yarın irmikle Cennet hurması denicem maalesef tahin veremiyorum alerjisi var ama eminim tahinli olsaydı daha lezzetli olurdu öneriler için teşekkür ederim çorbalara başlıcam bu ay tarhana ile başlıyım ![]()
![]()
Bende başlangıçta kullanmamak için direnmiştim maalesef olmadı bizimkide öğürenlerden
hiç bişi sevemedi henüz umarım çorbaları sever denicem bende bakalım 7 aylık olduk aşırı iştahsız diş süreci diye kendimi avutmaya çalışıyorum ama delirmek üzereyim
kilo alımı baya baya yavaşladı aşırı hareketli bide yemediği halde enerji nerden geliyor bu bebelere anlayamıyorum
Kendinizi üzmeyin ben çok dert ettim gerçekten ama benim kızım emiyordu ve sütüm azdı. Bir dönem mamayı da reddetti hiç içiremedim o dönem işte kilo almadı. Sizinki eğer mama da içiyorsa en azından geceleri mama da verin. Benim kızım daha yeni yeni gece içiyor. Yeniden kilo alımı durur diye korkumdan mamayı kesemiyorum doktor da mama ver dedi. Çorbaları en azından daha iyi yiyor şu an, inşallah sizinkidi de zamanla daha iyi yer hepsini merak etmeyin ![]()
Youtubede bazen videolar düşüyo önüme. Bebeğine ek gıda yediriyor bizimkiler kadar bebeleri. Herşeyi silip süpürüyolar iştahla. Zaten onlarıngördükten sonra moralim bozulmaya başlamıştı depresyona girdim wk gıdadan sonra. Bence normal olan bizimkiler ya reddetmeleri doğal
ciddwn bende yemek vakti gelsin istemiyorum ![]()
Teşekkür ederim insan sürecin geçici olduğunu bilse de yaşarken istemeden de olsa üzülüyor
mama gün içinde içiyor ama maalesef 2 haftadan fazla olucak gece beslenmek istemiyor reddediyor gündüz de işte zorla ekran vs izletince bununla ilgilide konu açmıştım düzelmedi hala şuan herşeyi reddediyoruz
mama meme ek gıda ne varsa
9.aya kadar öğün olarak verilmemesi gerekiyormuş zaten. besinlerin tadını alsalar ve alerjisi var mı yok mu anlasak yeter. sosyal medya anneleri yetersiz hissettiriyor. aslan efe bugün bir bizon yedi tarzında paylaşımlar çok malum. açıkçası ben o paylaşımların doğruluğuna da inanmıyorum. benim bebeğim yemek için çıldırdığı püreyi bile kendi kaşığıyla 4 kaşık yiyor en fazla. ama üzülmüyorum veya nerede yanlış yapıyorum demiyorum. çünkü şu an önemli olan yemek yemeye alışması ve alerjisi var mo tespit edebilmem. yahu bebeler daha uykuları gelince uyuyacaklarını bilmiyorlar ağlıyorlar, halbuki kapa gözünü uyu değil mi? bizim için çok kolay olduğu için böyle sorgulayıp üzülüyoruz ama onlar açısından düşünmek lazım. benim bebem dünyaya geleli daha 180 gün olmuş, bilmemesi çok normal. zamanla alışırlar sabır, az daha sabredin bence ve her gün teklif edin. bizim doktorumuz 15.günden sonra öğün sayısını 2ye çıkarabilirsiniz demişti. ben denetecek olduğum besini sabah veriyorum öğleden sonra da daha önce denettiğim besinlerden püre yapıp veriyorum.
bugün yumurta deneyeceğim alerji durumu olmazsa sonra da balık denetirim ama en taze balığı nereden bulurum düşüncesi takıldı şimdi de taze deselerde inanmiyirum satan kisilere güvenilir bir yer bulmam lazım ![]()
![]()
Buzhane olmasın taze olsun bebeğime yedircem dersen yardımcı oluyolar. Zsten cidden taze olup olmadığını anlıyosun renginden kokusundan dokusundan
ben hep alırken çocuk yiyecek ona göre taze olsun derim kendimize alırken de ama şu an kızım yiyecegi için taze de verseler güvenmiyorum sözlerine
bir yolunu bulmaya çalışacağım bakalım ![]()
Evet insanlar çok şeref yoksunu olduğu için bebek dinlemiyolar onlara bile hile yapıyolar sende haklısın
Ayyy evet ya bende gördükçe depresyona girdim ama dediğin gibi bence normali bizimki
hiç iştah şurubu veya Multi vitamin denedin mi acaba ben küçük diye korkuyorum şuan ama bizim akrabanın çocuğu benimkinden 1 ay büyük oğlumun 2 katı maşallah bide iştahlı sipraktin mi ne onu verdim dedi birkaç defa ama ben küçük diye vermeye korkuyorum açıkçası çokta araştırmadım yani veriliyor mu diye ama mantıklı da gelmedi şuan için
Yorumunuz ilaç gibi geldi teşekkürler bende acaba sadece benim oğlan mı bizon yemiyor diye düşünüyordum neyse ki yalnız değilim
keşke hepimizin bebekleri iştahlı olsa ama dediğiniz gibi süreç heralde böyle ilerliyor normali bu zamanla alışırlar ![]()
Bu ara bende araştırmıyo değilim ama doktora sormadan da vermek istemiyorum kararsızım son ana kadar çabalcam ya
Bilmiyorum yaş almadan sağlıklı olur mu sonuçta şuan kapasiteleri belli değil alışma sürecindeler yemeyince de üzülüyor insan ne kaldı ki canım şunun şurasında 5 ,6 aycık daha dayanılır gibi ![]()
Ben bugün pert oldum . Hem kucaktan inmiyoe hem yemiyor . Kahvaltı bile yapamadım bugün kötü birgündü
Allah sağlıklarını versin. Yemedikçe sıvı kaybı yaşayacak diye korkuyorum. Yoksa kilo alımır verilir önemli değil. Sağlığı bozulcak diye endişe ediyor insan. Umarım bi an çnce şu süreç biter.
ek gıdaya alisma sürecinde olduğu için normal ama mama da mi az içiyor .diş çıkarmış miydi o yüzden mi acaba isteksiz .dişle ilgiliyse zaten geçici bir durumdur bence stres yapma