Ek Gıda Tarifleri Alalım ? 🍱

Ek gıda döneminde olan annişler :star_struck: Alalım tarifleri de fikir olsun :heart_eyes:

Hungry Patrick Star GIF by SpongeBob SquarePants

3 Beğeni

Yazsınlarda bana da örnek olsun az kaldı bize de :smiling_face::smiling_face:

4 Beğeni

Ben çok erken başladığım için şu an sadece buharda sebze haşlama yapıp içine zeytinyağı ekliyorum. Yoğurt ve meyve püresi veriyorum. İnşallah önümüzdeki ay doktor izin verirse başka tariflere de bakacağım.

1 Beğeni

Pirinç patates birde soğanı yarıya kesip atıyorum ,birazda zeytin yağı ilave edip suyla pişiriyorum

1 Beğeni

Ne zaman başladın ebe bana 5. Ayda tadımlık yaparsın 6 da başlarsın dedi de

Patates, havuç, kereviz, bal kabağı yanında yoğurt yedi. Kendimize de bu boyutta (parmak şeklinde) pişirdim ben de günay ile birlikte elimle yedim başarılı geçti :face_with_hand_over_mouth::grin:

2 Beğeni

Biz 4.ayda başladık. Doktorumuzun yönlendirmesiyle.

Bizde 4 aydan basladik

Brokoli,patates,havuç bide şüyüt[rezene] qaliba.Biraz da pirinç.Köy tavuğunun bulyonuyla yapıyorum öyle güzel oluyor.
Yumurta haşlıyorum yanında da patates onu da severek yiyiyor.
Bazen de havuç,kabak,patates 1 yumurta 1 kaşıkta un ilave ediyorum hepsini blendrlayıb küçük küçük kızartıp eline veriyorum kendisi yiyor.
Muz kendi yaptığım lor peynir 1 2 tane de ceviz katıp veriyorum.En sevdiği de muz :rofl:
1 soğan 1 tane havuç köy tavuğu eti biraz da 1 kaşık ta pirinç 1 tane yumurta karıştırıp elinde şekillendirip sobaya atıyorum kızartıp öyle veriyorum .
Avakado,muz,yumurta tavada zeytin yağıyla da kızartıp veriyorum seviyor​:pinched_fingers:
Çorbaları etle de veriyorum küçük küçük doğrayıp ezilip tadı suya karışıncaya kadar pişiriyorum yani hem tavuk hem et veriyorum.Bu arada 4 aylıkkrn başlamıştık ek gıdaya.Şimdi 9a geçtik.

2 Beğeni

Bizde yeni başladık :smiling_face: daha yoğurt ve yumurtanın tadına baktı sadece yoğurdu çok sevdi yumurta sarısını pek sevmedi yüzünü buruşturdu ama yinede yedi bakalım devamı gelir inşallah sevmediği birsey olmaz

2 Beğeni

@SEB burdan da baka bilirsin canım

1 Beğeni

Ben meyveyi posası ile püre haline getiriyorum bebek irmiği, yulaf unu yada muhallebi unu karışımı ile ocakta pişirip muhallebi yapıp veriyorum
Tarhana kurtarıcı bence yoğurtsuz bebek tarhanası kullanıyoruz biz hem besleyici hemde hazır 2 dk da süper besin​:smiley:
Sebzeleri de buharda haşlayıp çatalla eziyorum yada az bişe su koyup çorba yapıp veriyorum daha normal yemeklere geçmedik çoklu besin alerjisi de var artık ne yiyebilrse onu veriyorum​:woman_shrugging:

Kaseye Meyveli yogurt döküyorum içine elimle (,sport)kurabiye eziyorum(toz gibi yapıyıorum)karıştırıyorum afiyetle yiyor deneyin derim.:pinched_fingers:t2:

Kurabiye dediğin bizim burdaki bebe bisküvisi heralde dimi cnm

Bu birde cici bebe

1 Beğeni

Uc meyve dogruyorum genellikle
Az su bir de alti yedi kasik kendi yedigi
Mamayi koyuyorum.

Diger sebze turlerini de robottan geciriyorum
Ama bos degil az bi yogurtla
Karistiriyorum.
Avocaduya da yogurtla verdim.

Yada muz geciriyorum blender
Recel koyuyorum.