Ek Gıda Tarifleri 🍝

Arkadaşlar oğlum 5.5 aylık ve tadimlari bitirmeye geldik bildiğiniz ek gıda tarifleri var ise paylaşır mısınız ilk çocuğu olan annelere fikir olması adına :shamrock:

Aa bende 10 gün oldu başlayalı sürekli ek gıda araştırıyorum :joy: burda yerimi rezerve edeyim güzel tarifler gelir belki :face_holding_back_tears:

Ay umarım yazan olur bakalim

İnan ben ne zaman bebeğim için bir şey yazsam buraya girenler yazmıyor çok ilginç herkesin bildiği bir konu aslında

Ek gıda ve yemekle alakalı bişey görmek istemiyorum :sob: resmen yeme bozukluğumuz var ya. Ben hep doktorun demesine göre gittim araştırdım ince eledim sık dokudum çok üstüne düştüm sonuç yemeyen seçen çiğnemeyi bilmeysn bebek . Herşeyi yedirin . Bal hariç. Ben 9 aylıkken çilek yedirmiştim meselA. Çillerini keserek . Hiç birşeyden kaçmayın. Sadece tatlı şeylere 8 aydan önce geçmeyin. İlk sebzeleri yedirin ama 7.ayda pürüzsüz kıvamı kesinlikle kesin. Hatta direk pütürlüden başlayın. Neyse ek gıda tariflerine gelirsek tarhanalı omlet yapabilirsiniz . TereyĞı yada zeytinyağında tarhanayı kavurun. Az bişey su ekleyip biraz piştiktsn sonra yumurta kırın . Üstüne de dilerssn yoğurt ekleyip yedirebilirsin. Yulafı suda pişirip içine muz ezip tahin peknez katarakta yedirebilirsin . Her türlü sebzeleri karıştırıp blendırdan gsçerek çorba yapıp yedirebilirsin. Haftada bir kere yeşil mercimek katarak çorba yap bağışıklık güçlendirir. Hiçbir yiyeceği erteleme. Çorbalarına tavuk dit şimdiden yedir mesela. Ağzı şimdiden onlara alışsın . Ben çok yanlış yaptım . Çiğnemeden yutuyo şimdi. Ağzına dilimli şeyler gelince çıkarıp atıyor. Ah ah

Kuti Allah kolaylık versin durumuna üzüldüm ama bebekten bebeğe değişiyor ben de senin gibi araştırarak başladım bu döneme ama tabi diş faktörü hastalık gibi şeylerde iştah kaybı oldu şimdi kızım 1.5 yaşında maşallahı var ve bende öyle yağını yemeğini ayrı yapan besinleri ki hala öyle tadacağı şeyleri gözlemleyen falan biri oldum öyle yol izledik . İnşallah sen de güzelce atlatırsın @Gizem10 de güzelce devam eder :heart_with_arrow: Gizem sana pdf attım diye hatırlıyorum ondan yazmadım kutiye minik bir dua benden diye yazdım süreç zor

Kızımın yaşında bebeği olan arkadaşlar da benimle hemfikir olur mu bilmem ama kızım 21 aylık ve ben ilk aylarını nerdeyse unuttum diyebilirim :smiling_face_with_tear: ve benim kızım çook iştahsız bir bebekti. Her şeyi öğürdü, püre tarzında da pütürlü de denedim her şeyden de verdim sonradan ama yemiyordu yani. Herkesin bebeğinin bayılarak yediği şeyleri benim kızım öğürerek anca bir iki kaşık yerdi. İştahı daha yeni açıldı diyebilirim o yüzden bu konuda tavsiye verebilecek en son kişi benim sanırım :rofl:

Biz de yeni geçtik bebek irmiği almıştım onu tavuk suyu havuç ve kuzu kiymayla haşlayıp kıymayı cam rendeden geçirip verdim çok sevdi doktor direk ete geçebilirsin geç kalma üç gün kuralı falan yok dedi. pütürlü olsun korkma yutamagihi çıkarır zaten su da vereceksin onunla da yutuyor böyle irmikli tarifler turetiyorum kafamdan yarın kabaklisini yaparım mesela bir ogun de meyveli yoğurt kefir vs vermeye çalışıyorum

Tarhanayı da çok seviyorlar aklınızda bulunsun bikac sebzeyle pişirip verebilirsiniz

Bulduğum bikac siteyi koyuyorum buraya

6+ Ay Tarifler – Aşçı Anne 6+ Ay Tarifler – Aşçı Anne

Ay çok teşekkür ediyorum bayağı işime yarayacak

Ay estagfirullah teşekkür ediyorum en azından yazdığın icin

Bazen anam babam usulü büyütmek istiyorum çünkü gerçekten çok şeyi ince ekersen sonucunda iştahı olmayacağını düşünüyorum çok teşekkür ediyorum @Kuti

Evet Aybike onların hepsini çıkardım ama sanki daha büyük bebeklere daha fazla şeyler var yeni gecenlere biraz az yine bir fikir almak istedim @AybikeKrp :heart: teşekkür ediyorum

Amiiiiiiiin eksik olma @AybikeKrp güzel duan için :purple_heart::purple_heart: umarım ilerleyen zamanlarda düzelir. Hele bu yaz sıcağında yemeyen ve uyumayan bebek çekilmiyor . 13 ay bitiyoe 14 aylık olcaz işte. Umudum 18.ayda :roll_eyes::grinning_face_with_smiling_eyes::grinning_face_with_smiling_eyes:

Üzgünüm ama çok bekleme​:rofl::rofl::rofl: nasıl geldiyse öyle devam ediyor benimki de aşırı hırçın ele avuca sığmıyor valla

Mesela daha 5.5 ya çorba türü mesela patates soğan yapabilirsin kırmızı biber çorbası olabilir ilikli kemik suyu ile irmikli ilik çorbası olabilir bebek tarhanası :rofl::heart_with_arrow: senin heyecanını çok iyi anlıyorum ama yani mevsime uygun ne varsa misal kabak haşlama püre yap yoğurtla karıştırıp yesin yazın cidden o da bunalmasın

Dün yaptım patates soğan çok sevdi​:smiley::baby:t2:

Benim kız patates püresini yutamiyor ya kusuyor direk napsam :sweat_smile:

İlk başta benimki de öyleydi ama duzeldi

O yüzden tek çocuk candır :grinning_face_with_smiling_eyes::grinning_face_with_smiling_eyes::grinning_face_with_smiling_eyes: