Arkadaslar bebegim mama alyor 4 bucuk ayliğiz doktorumz bgun 5 bcuk aylkda tadim yaptrabilrsin dedi sorum su hem mama ve ek gidayi nasil ayrlyorsnz arasni cok kafam karsiyor yardm edermsinz mama ve ek gda saatleri nasl oluyor
Ek gıda başlangıcında önemli olan bebeğin doymasi değil o yiyeceklerin tadını alması zaten ilk başlarda en fazla 1 yemek kaşığı veriyorsun. Geri kalan yüzde 80i mama ile beslenmesi olacak canım. Örnek olarak 4 saatte bir mama veriyorsan mama verdikten 2 saat sonra tadımlık hazırlayıp tattirabilirsin.
Tadmliklari bu seklde dusunuyorm hani ama dger aylarda nasil yapmam gerekor peki siz basldnzmı
Doyum olarak da her öğünde bir bebek kavanozu kadar yiyebilir sonraki aşamada 3 ana öğün 2 ara öğün günde 2 kez mama olarak devam ediyor
Benim bebeğim 15 aylık bu süreçleri geçtik bir de her bebek farklı oluyor. Kimisi az yiyor kimisi çok yiyor canım
6 aylikken mesela bir ögün yemesi gerekir mi tadimlar o ayda bitmis oluyor mu
Masallah siz buyutmussnz bendide ek gida durumu dusunduryor mama alyor saatni flan nasil ayalarm dye
Tam bitmemiş oluyor aslında hepsini 3 gün kuralı ile ilerlediğinizde hangi yiyeceği severse ona ağırlık veriyorsunuz tadım bittikten sonra
Bebeğin tok olduğu zaman istemez biraz acikmasini beklemek daha iyi sonuç veriyor
Sizin bebeginiz de mi mama aldi yoksa anne sutmu siz nasl ypmstnz
Doğduğundan beri mama kullaniyoruz
Siz nasil bir yol izledniz acaba ilk ek gidaya basladginiz da cok soruyorum kusura bakmyin kafmda cok soru varda
Estağfurullah bende etrafimdakilere halen soruyorum ilk başlarda dediğim gibi tadımlara ağırlık verdim doymasini değil de alerjisi var mıdır hangisini daha çok sevdi o şekilde başladım sonraki zamanlarda o yiyeceği başka hangi şekilde yapsam yer diye farklı farklı tariflerle yedirdim
Peki farkli tarf denerken yine tadim olarak mi verdiniz birde kac aya kadar tadim olarak verdniz
Tadimlar bittikten sonra öğün olarak hazırladım. 6.ay bitimine doğru öğünü yiyebilir
Him anladim peki ogun olarak yedigi zmn hepsni bitrmyordur bebekler 4 saatde yine mama verlirmi o ogunle 4 saat durablirmi arlarda birsey vrmek gerekir mi ara ogune gecilmedyse
Yemediği zaman mamayı veriyordum çok zorlayıp da yemekten nefret etsin istemedim. Aç bırakmak da istemedim
Anliyorum peki seyma hanim suan 4 bck aylik 150 cc mama alyor 3 saat 3 bcuk saatde veryrum 4 saate cikarmyi dsnyrum mamasini 5 aylik olnca artrsam olur mu siz ay ay artrdnz mi
6 aylıktan 6.5 aya kadar tek öğün ver mesela öğlen. Diğer bütün öğünler formül mama. 6.5 aydan sonra iki öğüne çıkar öğle ve akşamüstü olarak. Öğünler ilk önce yarım çay bardağı olarak başlayıp yavaş yavaş bir çay bardağına tamamla. Sonrasının sinyalini bebeğin zaten verir. Ne kadar yemek istediğini. 8 aydan sonrada 3 öğüne çıkar. Biz şuan 7 aylığız 1 çay bardağı ancak yiyor.
Benimde bebeğim 4 aylık 5. Ayda tadıma başlarız dedi doktor gerçekten bende ne yapacağımı bilmiyorum. Benimki sadece anne sütü ile besleniyor bakalım yöntemi söyler heralde doktorum