Ek gıda yapamıyorum

1. Ayda başkadım hep püre haşladım ezdüm . Bebeğim 7 aylık oldu bugün mayaladıgım yoğurt ve kendi yediğimiz mantıdan esip verdim yoğurtlu mantı gibi saçma mı olmuş ? Ağır mıngelir acaba bu tars ne verecegim hiö yapamıyorım bikmiyorum tedirgin oluyorum

Canım uygulamadaki tarifler kısmından bebeğinin ayına göre ek gıda tariflerini yapabilirsin. Ben çok beğeniyorum burdaki tatifleri.

1 Beğeni

Ek gıdaya geçiş kitapları var ayına göre günlük menüler oluşturmuşlar nelerden ne kadar vereceğimizi falan hep yazmışlar onlardan alabilirsin hem işin kolaylasmis olur hemde aklında sorun kalmaz

Çok fazla bu konuda moralini bozma. Hala daha mama yada anne sütünden alıyor besinleri. Sadece sağlıklı şeyleri vermeye çalış. Şuan tatları bilmedikleri için çok fazla anlamıyolar. Sebze çorbaları yapabilirsin tadım aşamasını geçtiysen ben havuç brokoli ıspanak karnıbahar hepsini karıştırıp veriyorum bunları tabi tek tek deneyip sonrasında karıştırmaya başlıyosun. Alerjisi yoksa sbaah kahvaltı da yumurta sarısı avakado muz bebek irmiği yada pirinç unu bunlarla muhallebi yaparakda verebilirsin internette çok fazla çeşit var yavaş yavaş alışıyosun. Kendin bile tarif çıkarmaya başlıyosun. Benim kızımın süt ürünlerine ve yumurtaya alerjisi var kahvaltıda çok zorlanıyodum ilk başlarda artık meyve püreleri çorbalar ne geliyorsa aklıma koyup veriyorum. Sadece sağlıklı şeylere odaklanıyorum. Uzun bir süreç ama zamanla alışıyosun o tarz yemekler yapmaya internette çok fazla alternatif var hatta bir ölçek fazla yapıp dolaba da koyabilirsin cam kavanozda diğer öğün için kolaylık olur rabbim yardımcın olsun güzelliklerle büyüt bebeğini

@İncibebekannesi merhaba :cherry_blossom: bebeğine uygun tarifelere buradan bakabilirsin.