Ek gıda yemiyor

Merhaba hanımlar kızım 5 buçuk aylık sadece mama ile besleniyor oyuzden doktorum ek gıdaya hazır başlayabilirsin dedi. inek sütü alerjisi olduğu için havuç armut elma bunlarla başla dedi iki gün havuç verdim ama yutmuyor ağzında tutup tükürüyor tadını beğenmedi heralde dedim bugün de armut verdim yine aynı öğürür gibi yapıp tükürüyor. Böyle mi oluyor yoksa bizde mi tuaflık var tecrübeli anneler fikirlerinize açığım

Denedigin şeyi 3 gün üst üste ver… mesela havuç suyu 3 gün ver yesede yemesede tsdini alsın… hem alerjisi varmı anlardın hrmde o tada alışmasını sağlamayı denersin

Öyle yaptım 3 gün havuç verdim bugün de armut ama yutmuyor normal mi yutmaması ağzında saklayıp tükürüyor

Bizde 5 aylıgız başladık havucu ilk başta sevmedi 3. Gün azcik yiyebildi. Patatesi hiç sevmedi kusacak gibi yapıyor 3. Gün de pek yiyemedi yarın kabak deneyeceğim ama beğenmez kesin bence zamana bırakalım tadım ayı çünkü çok vermeye gerek yok

Çok vermiyorum sadece merak ettim yutmaması normal mi nette bakıyorum ek gıda yiyen bebekler öyle güzel yiyor ki. Bişey olmasın da yavaş yavaş alışsın

Her bebek farklı. Zamanla alışır. Pes etme yemediği şeyleri aralıklı tekrar tekrar tattir. Emerek yutmaya alıştıkları için ilk baş yadirgayabilirler