Ek gıdaaa hakkında

Bebeğim 5.5 aylık ek gıdaya başladık ama ne kdar vermem gerektiğini bilmiyorum yani verince yiyor ama sonra kusuyor kusunca anlıyorum fazla yediğini ama ne kdar versem bilmiyorum sizler ne kadar veriyorsunuz

5.5 aylık yeni başlama tadım dönemi. En fazla bir yemek kaşığı veriyordum ben. Sadece tadımlık doyumluk değil. Diğer anneler de farklı vermiştir belki. Herkesin rutini farklı

5,5 aylıkken verdiğim herşeyi 1 yemek kaşığı kadar vermiştim en fazla tadım amaçlı ama doktorlar ne kadar doğru olanın bu olduğunu söyleseler de ben pişmanım bence alerji riski düşük besinleri verdiğin zaman yediği kadar ver alışsın yesin iştahlı olur belki ben hatayı nerde yaptım bilmiyorum ama ilk 15 gün çok hevesli yemek isterken ben 1 yemek kaşığını geçmicek kadar verdim ve şuan o kadar iştahsız hevessiz yani kaşığa ağzını açtığında bile mutlu oluyorum ama maalesef her öğünde yediği şuan en fazla 3 yemek kaşığıdır ötesine geçmez eskiler hep diyor ki ver zorla yedir midesi genişlesin :joy::joy: galiba eski insanlar haklı ama ben yine de zorlamıyorum tiksinir daha kötü olur diye korkuyorum yemek istemediği zaman bırakıyorum seninki yemek istiyorsa ver bence yani en azından 1 kaşıkla sınırlı kalma

Şu an daha bünyesi tase ek goda konusunda. Sınırlı kalmanız gereken bir dönem yoksa kabızlık da yaşarsınız . Tadım yapacağınız şey ilk olarak sebze sonra meyve püreleri olsun . Diyelim patates alerjin bir besin değildir ama yine de 3 gün kuralı vardır ona uyarak verebilirsiniz kusmaların da önüne geçmek için . İlk gün 1 çay kaşığı kadar ,2. Gün bir tatlı kaşığı, 3. Gün bir yemek kaşığı kadar aynı ürün verilmeli.

Benim kızım da 5.5 ayında başladı ek gıdaya takımlarda tamamen 3 günnkuralına uymadım bir öğün vereceğim zaman bir tatlı kaşığı kadar verdim baktım bir sorun yok 24 saat sonrası vücudunda ve kaka yapımı da normal yeni ürüne geçtim burda alerji var mı yok mu aslında onu da takip etmek önemli . Bir de yiyeceklerin yanına kolay sindirebilsin diye 1 çay kaşığımda yoğurt eklerdim . Hakiki zeytin yağı ile karıştırırdım bazen kabız olmasın diye