Ek gıdaya başlangıç süreci nasıl olmalı?

Bebeğim daha 4 buçuk aylık bir kaç gün sonra 4 aylık olucaz. Mama yediği için doktor ek gıdaya başlayın dedi ama oturma konusunda 5 buçuk aylıkken oturmaya başlar dedi kucağımda destekli oturuyor ara ara oturtmaya başlamadan ek gıda ya nasıl başlaya bilirim acaba. Başka doktorlarda bebekler oturmadan ek gıdaya baslanmamali diyorlar kafam iyice karıştı sizler ne yaptınız ?:blush:

Erken sanirim bn olsambrklerdim 5bucukta tadimlara basladim sadece endiriyorum bn ama sutum yetterli gelmiyo tadimladsn Sonra alerji varmi yokmu diye denetledim simdi gunde bidefa ekgida yediriyorum yediklerimizdende hala tadtiriyorum belirli seyler tabi habide bncede oturmali enazindan destekli sekikde ondan sonra

1 Like

Kızım 4,5aylık sadece mamayla beslendıgı için yavaş yavaş tadımlara başlasak ne ile başlamalıyım

Canm ilk yoğurtla başlarsan iyi olur ve sonrasında meyve pureleriyle falan biraz geçtikten sonra çorba tarzı gıdalar verebilirsin

Canım bence ek gıda için çok erken 4,5 ay. Henüz 6 ay 18 günlük tam 6. Ayında başladık.
Doktorlar ek gıdaya başlamak için belli kriterler belirtiyor. 18 gündür tadım yapıyoruz biz.
İlk olarak yoğurt ile başladım.

Kızlar daha erken ama 3.5 aylık olduk ama merak ediyorum bebeğinize ilk ek gıdaya nasıl alistirdiniz veya neyle başladınız biraz bilgi verir misiniz

1 Like

Bende burada bekleyeyim herkes 4 ayindan itibaren ufak ufak tadimlar yaptir diyor. Benim kizcede yemek yerken bizi izliyor agzimiza bakiyor ne yapiyoruz diye

1 Like

Tadım başladım ben şimdiden ama yiyecek ne verdiniz çorba puremi

Ben dun mini minacik agzina patates degdirdim bir yalaniyor sok oldum :smiley:

1 Like

Şimdiki çocuklar bizi koysan bizi yiyecek

Bnm yaptığım hatayi sakın siz yapmayın hele üç buçuk ay çok erkn doktor bile onermez bebeğiniz icn en az bes ay bekleyin yoksa kabız oluyolar ve sonu felaket ağrı sancı oluyor bağırsak sorunları oluyo patates ztn kabızlığın başı beşinci ayda kabak haşlayıp üstüne zeytin yağı ekleyip verirsiniz avakadoyu ezip üstüne aynı şekilde zeytinyağı bide armut bunları çocuk gastroenteroloji doktorunun verdikleri bebek ztb yenilir yenilmez herşeyi ister istemez ağzına götürüyor oyuncagida versen ağzına götürür yemeği de verseniz ağzına götürür beni yanlış anlamanızı hiç istemiyorum özür de diliyorum sizden ama gerçekten sağlıkları için sorun oluyor başladığınız zmn üç gün kuraliyla verirseniz o çocuk herşeyi yer sağlıkla buyutmeniz dileğiyle :smiling_face::heart::rose::smiling_face_with_three_hearts::cherry_blossom:

7 Likes

Tecrübeni bizle paylaştığın için teşekkürler

1 Like

Kızlar dün başladım 6 ayına 5 gün var. Patates haşlama ile başladım. Bikaç kaşık yedi. Sabah yumurta sarı lor peynir verdim. Pek sevmedi. Sonra onlara bebek bisküvisi ezince biraz yedi. Dr 3 gün kuralı gitmicez bgün 1 tat yarın farklı tat yapblirsin dedi. Verip veremiceğim şeyleri söyledi. Miktarı bebek nekadar isterse dedi . Ancak bi çay bardağı kadar yerse bebek doyar mamaya gerek kalmaz dedi. Ama ne verdiysem öyle aman aman yemiyo bikaç kaşık alıyo sadece. Nie bende anlamadım. Gittikçe yediği kaşık sayısı fazlalaşır diymi yoksa yaptıklarımımı beğenmedi

2 Likes

Bende 3-4 gündür yoğurt muz yumurta sarısı bide peynir verdim. Sadece yoğurt ve muzu sevdi. Aslında bebeğim çok tombik bide hep yemeklere ilgiliydi ben çok güzel yer diye düşündüm ama öyle olmadı sevdiği şeyi bile çok az yiyor. Haftaya bizde tam olarak başlıycaz ek gıdaya çorba meyve püreleri vs. Maksadım doyması değil tatması 2 aya kadarda alışır inşallah.

2 Likes

Evet bende yemk için can atar sandım ama pek oralı olmadı yine aklı formül mamada . Gerçi amaç doyması değil tatması dediğin gibi. Valla ilk çocuğumdan herşyi unutmuşum sabki ilk defa bebek yediriyorum yada ilki usluydu zorlaanmıyordum.

2 Likes

Her çocuk farklı benim ilk çocuğum bişey yemezdi hala yemiyor o yüzden uğraşmayı bırakmıştım. İkinci çocuğum herşeyi yerdi onda hiç zorlanmadım. Bende senin gibiyim aynı herşeyi unutmuşum şimdi yavaş yavaş tekrar öğreniyorum

2 Likes

Aynen canım bakalım inşallah yerler

Kızlar ne verirseniz bize de deyin bizde sizlerden öğrenelim

Kahvaltıya yumurta sarısı vericem yine. Ara öğünde avakado muz vercem. Havuç tattırmak istiyorum bide.

1 Like

Mamayla ek gida arasina nasil ayarlyorsnz bende bnu merk edyrm dusundryo beni