Ek gıdaya başlayınca mama reddi

Bebeğim 6 ay 5 günlük ek gidaya başladık iki haftadır ama mama içmek istemiyor bir kaç gündür iki numara mamaya geçtik ondan mı yoksa yemek için mi anlamadım mama veriyorum istemiyor ama ek gıda verince yiyor

Mamayla alakalı olabilir içeriği biraz daha değişiyor ya yinede doktorunuza sorabilirsiniz

Aynı sorunları yaşamıştım 2ye geçince . Bizim kakasını da günde 5 defaya çıkmıştı . Hem çok kaka yapıyor hem mama yemiyordu. Geri 1 numaraya döndük iştahı düzeldi. Şimdi bu hafta kademeli olarak ikiye geçeceğiz. Mesela 5 kaşık 1 numaradan atıyorsam 1 kaşık 2 numaradan atacağım. Baktım sıkıntı yok 4e 2 yapacağım derken zamanla tamamen 2ye geçeceğim. He ama ilk kademeden bile yine aynı problemleri yaşarsam anlarım ki içindeki birşeye alerjisi vardır. Doktoruyla konuşup ona göre yol alacağım. İsterseniz sizde tekrar 1 numaraya dönün. İştahı düzelince kademeli geçiş yapın

Benim kızım da ek gıdaya geçince memeyi bıraktı. Ne yapsam yemedi. Meme vermeye çalışınca çığlık çığlığa ağlamaya elleriyle itmeye ağzını kaçırmaya başladı. Sekiz aya kadar biraz zorladım baktım olmuyor ben de bıraktım. O gün bugün bizim gibi kahvaltı işte öğle yemeği akşam yemeği yiyor.