Ek gıdaya ne zaman başlanmalı?

Kızlar oğlum 5 aylık ve 5 buçuk aylık olunca ek gıda vereyim diyorum az az tatsin istiyorum ama ilk önce neyden başlayayım ve nasıl vereyim

Merhaba, ben de o zamanlarda başlamıştım tadımlarına ama şimdi pişmanım biraz. Fotoğraflarına bakıyorum daha minicikmiş diyorum keşke bekleseydim az daha diyorum :pleading_face: bir de iştahsız bir bebek benimki, erken başladım diye mi oldu henüz hazır değil miydi diye kendimi yiyip bitirdim. Tabi ki belki de ondan değildir ama, siz de bence bebeğinizin hazır olduğundan emin olun mutlaka. Ben haşlanmış ezilmiş havuç ile başlamıştım 3 gün kuralına uyarak. Sonra patates, kabak vs sebzeler ile ilerledim. Sonra meyvelere geçtim, ama hepsini 3 gün kuralına uyarak vermedim belli bir müddet sonra sadece bir iki gün denediklerim oldu.

1 Beğeni

Bize doktor tadıma 5 aylıkken başlayabilirsin gelişimi iyi ve mamayla besleniyor dediği için 5 aylıkken başladık. Sizde doktorunuza sorun öyle başlayın . Bebek yiyebilir mi o söyler.

Başlarsanız da ben ilk yoğurt tattırdım. Daha sonra bal kabağı, kabak, tatlı patates, patates, havuç, yumyrtanın sarısı, brokoli derken en son ıspanak tattır ben ıspanak tattırmamıştım. Henüz ek gıdada da vermedim. Ispanağa alerjisi yoksa zaten tğm yeşil yapraklı sebzeleri yiyebilşrmiş . Bakalım haftaya da ıspanak deneyeceğim. En çok demir onda var . Tadımla beraber mutlaka suya da başlamalısın. Tadım yaparkende 3 gün kuralıyla vermelisin . İlk gün çay kaşığı, 2 gün tatlı kaşığı 3.gün bir yemek kaşığı gibi . Sonra diğer besine geçip onda da aynı 3 gün tekrar. Doktor da anlatacaktır.

1 Beğeni

Dr önerisi değilse bence altıncı ayını bekleyin derim. Bebeklerin bagırsakları henuz tam gelişmedigi için kabızlıga sebep oluyor cunku. Ben havuc püresiyle baslamıstım. Üç gün degil iki gün denemiştim besinleri. Artık üç gün kuralı bebegin ciddi bir alerji öyküsü yoksa uygulanması tavsiye edilmiyor. Sadece yumurta yumurta beyazı ve süt ürünlerini üç gün kuralı ile verdim. Bazı besinlerin alerjen oranı yüksek cunku.. Ek gıdaya baslayınca su vermeyede baslayacaksınız. Pürelerin üzerine bir çay kasıgı zeytinyagı eklerseniz kabızlığı onlemiş olursunuz.

Doktor önerisiyle başlayın buna kilosu vs. Yeterli mi buna da bakıyorlar