Ekim anneleri

Sadece anne sütüylemi besleniyo acaba mama da veriyomusunuz

Hem anne sütü hem mama veriyorum

Anladm canm sadece sütle beslendiğinden mi acaba dedim ama demek ki normal

Hemen büyüsün istiyorum​:joy: en azından oyun oynayabilecek kadar büyüsün :joy::joy: gece uykusu nasıl bebişin

Ben doğduğundan beri sadece emziriyorum hiç mama vermedim. Günde 2-3 defa kaka yapıyor ama kendini çok zorluyor

3 -4 e kadar kisa 20dk uykular gözler tamamen açık vakit geciriyoruz karninı tamamen doyurup yatiriyorum uyandirmasam 5 saat uyur ama7.3 kaldirip tekrar bir beslenme tekrar uyku 9.3 gibi tekrar kalkiyoruz beslenme yatis 11.3 beslenme yatış 14.3 kalkış bu arada bende dinleniyorum bizim günümüz şimdilik böyle geçiyor

Sizin gününüz nasıl geçiyor duzenli mi yoksa bir gununuz diğer güne uymuyor mu

Bizim akşam 9dan gece 1e kadar uyumuyor uyuyunca 2 buçuk saat sonra uyandırıyorum emzirip altını temizleyip uyutuyorum 2 buçuk saat sonra uyandırıp tekrar emziriyorum böyle devam ediyorum sabah 6-7 gibi uyanıyor gündüz uykuları en fazla 30 dakika oluyor bu yüzden ben ne iş yapabiliyorum ne de dinlenebiliyorum

Birde bir yerde gördüm gece altını değiştirmeyin diyorlar. Altının temiz kalmasına alışıp kirlenince rahatsız oluyorlarmış birde uykuları açılıyormuş. Siz ne yapıyorsunuz?

Bazen çok dolu oluyor o şekilde yatmasına dayanamam lohusalık ta kendim bile rahatsız oldum

Sık uyandırdığımız için alışıyorlar uyanık kalmaya. Sarılık riski geçtikten sonra doktor dediki, uyandırıp bebeği yorma artık, kendi uyanır acıkınca. Ben de uyandırmamaya başladım biraz daha düzene girdi gibi. Gittikçe uyuma süresi yavas yavaş artıyor.

2 Beğeni

Bende emzirüp gazını çıkarıyorum sonra altını değiştiriyorum. Sleepy kullanıyorum önündeki sarı çizgiye bakıyorum mavi olmuşsa değiştiriyorum ama bazen bezi dolu olmuyor

Bende 1 aylık kontrolünde sordum. Uyandırman gerekiyor mu diye yine 2 saatte bir emzir dedi ama instagramda takip ettiğim doktorlar 3 saat diyo yada kendisi uyanınca emzirin diyo. Hangisini yapacam bilemedim

İnternette dinlediğim doktorlar 3 saatte 4 saatte bir de beslenir. Süt belirli bir randımana ulaşsın diye 2 saatte bir emzirmeyi tavsiye ediyoruz diyorlar. Ama çocuğun kilosunda yavaş artış varsa ya da sarılık riski varsa tabiki beklemeyin uyandırın. Bir de mama 1 saat tok tutuyormuş, anne sütü 3 saat. Bunu da dikkate almak lazım

Kızım 3610 doğdu dün kırkımız bitti şuan 5100 kilo. Doktor kilosu çok iyi dedi. Doğduğundan beri sadece anne sütü içiyor çok şükür sarılık olmadı artık tehlikesi de yok ama doktor 2 saatte bir emzir dedi. İnternette farklı şeyler söylüyorlar kime uyacağımı bilemedim :sweat:

1 Beğeni

Maşallah​:cherry_blossom: bence uyku/süt dengesini kurmak lazım. Çünkü bebeğin gelişimi için uyku da çok önemli. Bana doktor ille 2 saatte bir besliycem diye ne bebeği yor ne kendini dedi. Ama şöyle birşey var ki ben 2 saat olunca bebeği yokluyorum, bazen emip uyumaya aynen devam ediyor. O zaman emziriyorum. Bazen de hiç emmeye niyetli olmuyor ağzını açmıyor, zorlamıyorum uykusunu bölmemek için

Kilo alımı güzel bence 4 saate kadar uyandirma biraz duzene girsin gece uykusunada alışır

Eşim de sizin gibi düşünüyor uyuması da lazım diyo ama ben aç kalır diye korkuyorum. Hep kulağım kızımda bu yüzden bende dinleyemiyorum. Uyumayı çok özledim :rofl::rofl::rofl: yüzüstü uyumak istiyorum​:joy:

1 Beğeni

Bu gece 4 saat uyutacam bakalım ağlayacak mı

Kendi uyanmasını bekle​:+1::smile:

1 Beğeni