Ekran süresi

Çok kafama takıyorum bu konuyu. Sakıncalı olduğunu tabii biliyorum ama ben çalışıyorum eşimde çok geç geliyor memleketimizde değiliz uzağız her iki tarafa da destek olabilecek kimse yok ve mecbur kalıyorum gün içinde ekran veriyorum. Sizlerde durum nedir? Vicdanım çok rahatsız çocuğuma zehir veriyormuşum gibi hissediyorum sosyal medyada ekransız ilerliyoruz paylaşımlarını gördükçe çok üzülüyorum.

Maalesef bende gurbetteyim destekçim yok. Biri 22 aylık diğeri 3.5 aylık 2 oğlum var. Büyük oğlum aşırı derece de hareketli. Küçüğü ile ilgilendiğim zaman bazen huysuzluk yapıyor, koltuğa çıkıp koşuyor, masanın üzerine çıkıyor ben onunla ilgileneyim kardeşiyle ilgilenmeyeyim diye o zaman tv açmak zorunda kalıyorum. Senin gibi çok vicdan yapıyorum içim içimi yiyor üzülüyorum. Ekransız büyütenlerin çoğunun destekçisi olduğunu veya çalışmadığını düşünüyorum. Tabi bunlar olmadan da ekransız büyütmeyi başaran vardır onları tebrik ederim ama her anne de her bebek de aynı olmuyor maalesef.

Evet kesinlikle katılıyorum benim kızım da çok zor aşırı huysuz hiçbir şeyden memnun olmuyor hiç yerinde durmak istemiyor kucağına al beni gezdir diyor sürekli ona da benim gücüm kalmıyor artık işten gelince ve yemek ve yapılması zorunlu ev işlerini zaten yaptırmıyor. Evde olup destekçisi olan ve bahçeli bir evde büyüten anneler aşırı şanslı

Çocuğunuz kaç aylık, uzmanların önerdiği faydalı içerikler oluyor onları açın izletmek zorunda kaldığınizda ..Benim kızım müzikli içerikleri seviyor dans ediyor, o da kendince söylüyor vs o tarz birşey TV de açarsam çok egleniyor, onun dışında TV ilgisini çekmiyor, çizgi film izlemiyor(18 aylık). Bu içerikler sayesinde taklit yeteneği çok gelişti, çocuklar çabuk kapiyor kendi kontrolünuzde faydalı bulduğunuz içeriklerden yararlanabilirsiniz.

Kendinizide bu konuda kötü hissetmeyin en azından konuya bilinçli yaklasiyorsunuz, TV izlediği zaman dalmasına müsade etmeyin, sürekli seslenin bir şekilde rahatsız edin, işinizi hallettikten sonraki her fırsatta da Tv izledigi süreyi telafi etmeye çalışın, kitap okuyup, etkinlikler yapın derim…

Sosyal medyada gösterilen kişilerin her aldıgı oyuncak nerdeyse reklam tabi izletmezler biz hamgi birini alabiliyoruz kendinizi bu kadar kötü hissetmeyin bende yemek yaparken mecbur 1-2 saat açıyorum günlük 22 aylık ben yemekle oyalnırken tehlikeli birşey yapmasından daha iyidir diyorum çünkü benimde kimsem yok . Ev işim bittiğinde hareketli de olsa zararlı odaları kapatıyorum kendi odasında oyalandırmaya çalışıyorum top oynuyoruz camdan bakıyoruz illa bişeyde yapmıyoruz sürekli . Havalar da ısındı zaten parka çıkarırsınız vakit buldukça

Ablam anaokulu öğretmeni balta heykel videoları var çok eylenceli okulda da oynatıyoruz dedi . Hareketleri yapıyorlar çok eğlenceli bir bakın derim

Teşekkür ederim bakayım ona

Valla şuan evi b*k götürüyor desem yeri var. Eşim evdeyken az bisey ne yapabilirsem o valla. Diğer türlü biri dursa biri durmuyor. Yemek bile yiyemiyorum saat 10 oldu daha kahvaltı ile duruyorum. Gerçekten dediğin gibi bahçeli ev çocuk için büyük nimet

Niloya açıyorum zaten yerinde durmuyor bir elinde oyuncak arada bir bakıyor oyun da oynuyor

Bende desteksiz buyutuyorum gun içinde zaten benım tv hep acık bence tam tersi kapalı olup açıldığında daha dikkatini çekiyor tv karsına gecıp bakmaz anca reklam cıkarsa yada cızgı film açarsam gun ıcınde bende cızgı film acıyorum youtube dan kimse kusura bakmasın Annenin de psikolojisi onemlı sabahın 7 den akşamın 7 sine kadar sureklı aktıvıte yapmam mumkün degıl

Canım hiç üzme kendini bnm kızım 20 aylık 11 aylıkken vermeye başladim sadece tv çünkü desteksz olmuyordu yapamıyordum ne kadar istemesemde vicdan yaputordum bnde ama hep çocuk ilahileri acıyordum çizgi film fln hiç açmadım onu da içerde yemek yaprken bi iş yaparken de tamamen tv ye odaklanmamaısı için gelip gidip seslenrdm hep neyse ama yine de dil gelişimi geriliği oldu her şerde bir hayır vardır bzm tv kırıldı iki ay önce o zaman dan beri ekran sıfıra indirdk onun etkisimdr yoksa zamanı geldi mi diye bilmiyorum ama kelimeler öıkarmaaya başkadı maşallah elhamdülillah o kadar endişe ediyordum ama şimdi hâlâ kelime sayısı sınırlı birçok yaşıtına göre konşması geride ama olsun her çocuk aynı değil diyorum hep ama tv olmadığı zaman da çok zorlanıyorum geçen gün iki gün çok kötü hastaydım yarım saatlik uzanmaya ihtiyacım vardı ama kızım asla izin vermiyordu sürekli gelip rahatsz ediyordu onun da canı sıkılıyor tabi ki ne ekran var ne oyun arkadaşı o zamanlar diyordum keşke tv olsaydı biraz diblenrdm dşye ama iyileştkten sonra bir süre daha tv almamaya karar verdik bakalım gittiği yere kadar ama şu da var inan ki çok yakından tandğm akrabalrım var 5-6 aylık ekran vermeye başlayan telefon özellikle kaynanasyla görümceleryle yaşayan bu kaynana ve görümceler de hakktaen yeğenlerine çok iyi bakıyorlar iyiler hepside yemeği temzliği banyosu parkı herseylye ilgileniyorlar yinede ekran veriyorlar biz desteksz büyütüyoruz seni çok iyi anlıyorum sınırlı ver sa abah bi saat akşam bi saat yeter tamamen de maruz bırakma ekrana ama kendini de bu kadar üzme

Kendini kötü hissetme bende desteksiz büyütüyorum çalışmıyorum ama ev işi yemek şu bu derken anca oluyor bazen zaman ki kızım çok huysuz bir bebek hemen halledeyim işimi diye açarım küçük aylarından beri şimdi 16 oldu ama böyle bazen dalar bazen de yine peşime gelir . İnan sürekli oyun şarkı ve kendi ailem başka şehirde eşimin ailesi de tam Allahlık yani etrafta kimse olmaması kafayı yiyecek raddeye geldim

Tabi ki ekranla ne kadar geç tanışırsa o kadar iyi olur. Ama herkesin hayat şartları farklı bazen mecbur kalınabilir. Uzun saatler boyunca değil de zaman sınırlaması yaparak açabilirsiniz ama açtığınız içeriklerin faydalı içerikler olup olmadığına dikkat edin. Bir de telefon tablet falan değil de televizyon açmaya çalışın en azından kendisi farklı bir şeye geçiş yapmamış olur. Mümkünse dalıp gitmesine izin vermeden sık sık kontrol edin onunla arada konuşun

Çok zor süreç ve benim kızım ultra hareketli ve huzursuz genel olarak çok nadir güler genelde ağlama sesi çıkarır Ay yazarken bunaldım. Biz istedik anne baba olmayı ama bazen tükeniyorum

Kendisi zaten bakıp kalmaz hareket ediyor odada dolanarak izliyor ama o olmadan da durduramıyorum bazen

Valla bende desteksiz büyütüyorum ev isi yemek çocuk bakımı herşey bize bakiyo o yüzden yemek yaptığımda kucak istyor ağlıyor bende mecbur acyorum ekran, evim Amerikan mutfak beraber salondayiz yani başlarda çok korkuyordum otizm muhabbetlerinden falan ama cok şükür birşey olmadı ben erken zamanlarda açtım hatta ekran çünkü lohusaligim berbat geçmişti uzun sürdü kendmi toparlamam ilgilenmediğimde ekran acyordum malesef. Ama şuan oğlum ceviz adam şarkısını söylemeye calsyor hareketlerini yapıyor sar makara hareketleri yapıyor ekrandan öğrendiği bir çok şey var yani evde tek basimayim başkada kimse yok çocuk konuşacak kimse bulamıyor bazen ben birşeyler öğretmeye calsyorum ama ekrandna öğrendigi bir çok şey oldu. Havalar ısınmaya başladı kahvaltıdan hemen sonra cikaryorim parka uzun süre parkta oynuyor. Yeri geliyor Ekran açık olsa bile oturup izlemiyor bile sakın takılma sende kendni strese sokma.

Kızım bana sürpriz oldu ama tabi iyi ki var diyorum ama işte zamanla düzelir parka gidin mizacı da o olabilir benimki de yabancılara öyle yani anne baba dışında :rofl: babasıyla bile ben varsam yüzüne bakmaz hep dibdibeyiz yoruyor ama geçecek bir de sosyal medyada hiç bir şey görüldüğü gibi değil yapan illa vardır. Bende çok tv izleyen biri değilim ama el mahkum bazen açarım