Ellerini nesnelere uzatmıyor

4ay 9 günlük oğlum bu aylarda ki bebeklerin yapılmasını bı beklenen çoğu şeyi yapıyor neredeyse sadece donengec oyuncak vs yukardan aşağıya sallanlandırdıgim da onları almak dokunmak için ellerini uzatmıyor ama eline çıngırak verdiğimde çok guzel kavrıyor sallanınca sadece izliyor acaba dikkatini çeken bişey olmadığı için mi dir dönmeyi de tam anlamıyla yapamıyor normal mi sizce

Bence normaldir benim bebeğimde kaç ay dönme vs yapmadk diper herleyi iyiydi

Ayaklarını keşfetmiyor vs diye düşünürdüm bir gün bi baktım ayaklarıyla oynuyor . Hepsini aniden yapıyorlar şaşıp kalıyoruz merak etmeyin yapar daha küçük

Her çocuğun gelişimi ayrı başka çocuklarla kıyaslayıp endişelenmeyin bence(anne olunca bu nekadar mümkün olabilirse​:face_holding_back_tears:) o aylarda uzanmaması normal olabilir hareketli şeyler izlemesi açısındanda dikkatlerini çekebilir hele biraz daha büyüsün uzanıp nasıl koparıyor şaşar kalırsınız :cherry_blossom:

Axx bnde bundan yanıyordum bebeğim niye uzanmıyor hiçbir şeye diye şu an 7 ay 26 günlük maşallah maşallah önünde bişey olmasın alır koparır kavrar maşallah sizde endişe etmeyin daha küçük bebeğinz öyle bi bakmşsnz herseyi öğreniyorlar ama her öğrenkdleri şeyde biz daha çok yoruluyoruz ben onu anladım sağlıkla büyüsünler de inşallah​:smiling_face:

1 Like

Amiin inşallah herşeyi yapıp onu yapmayinca dedim acaba bir sorun mu var dikkatini mi çekmiyor

Ayy sağlıkla görmek nasıl olsun inşallah saçlarımı kolyemi yakamı falan tutup çekiyor da yukarı uzatmayinca biraz tedirgin oldum açıkçası

Ayy tutması kavraması iyi olunca düşündüm bende